Tehla na cele palety?

Poradte prosim. Dali sme si vypocitat tehlu na stavbu. Naratali nam celu tehlu aj polovicky a rohove. Spodny rad davame tehlu s izolaciou. Jednoducho vsetko co bude treba podla projektu. A v stavebninach nam povedali ze nam to predaju len na cele palety. Ako chapem ze im to bude jednoduchsie poslat rovno zo zavodu. Ale napriklad ked my potrebujeme polovicnych tehiel 93 a na palete ich je 120. A zase na ten spodny rad potrebujem 4rohove zateplene a to mam zobrat celu paletu? Naco mi ich tolko bude? Je to len lenivost stavebnin alebo sa to takto naozaj robi????
Odpovedať
@bovary Na stavbu ti pošlú naozaj len celé palety, lebo to nejde cez stavebniny, ale priamo z výroby. Po tie zvyšné "drobnosti" si treba ísť do stavebnín. A potom existuje napr. Bazoš, kde sa dá zbaviť všeličoho... :-)
Odpovedať
@dedo758 lenze.mne v tych stavebninach povedali ze len cele palety aj tych ostatnych drobnosti... ;(
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary tak si najdite ine stavebniny...
Odpovedať
@bovary Ak ti poslu cele palety , mali by zobrat zvysok s5 . Ak nie s prianim pekneho dna ich posli do niekam ;-) . Akoze sluzba zakaznikom im uz nic nehovori ? Predsa ked stavias dom nebudes brat material na 1 a 1/2 domu. Ako to v poslednej dobe sledujem stavebniny uz nevedia co od dobroty. Jak uz v cenach tak sluzbach.
Odpovedať
@17juraj17 nerozbalene palety mi zobrali spat v pohode. Ked som vedel kolko chyba tak som si isiel nabrat do stavebnin presny pocet a nerozbaloval som celu paletu.Mne ich ostalo trochu viac lebo som menil dispoziciu pocas stavby . cena za tehlu v stavebninach bola trosku vacsia ako som mal dohodnutu na kamion. @bovary ale neviem preco by sa to nemalo dat . ludia nekupuju iba paletu tehal :) dojdes s vozikom a nalozis si kolko chces.
Odpovedať
@bovary Je to skutocne tak, tehly ti pridu z vyroby na kamione v ucelenych paletach. Musis sa potom dohodnut v stavebninach ako je to s pripadnym vratenim/dokupenim ostatnych tehal. Mne napriklad nacenili 21,5 palety obvodovych tehal, kupil som iba 21 s tym, ze zvysok dokupim na kusy v stavebninach. Mal som podobny problem s polovickami, potrebujem na stavbu len 70ks a na palete prisli 160ks. Paletu som zatial nevyplatil, s tym, ze vratim uceleny rad palety tj. nasobky 32ks. Mensie zvysky asi predam cez internet...Ale poviem ti z vlastnej skusenosti, ze nacenenia sa velmi drzat nemozes. Tiez som objednaval rohove, polovicne tehly a tam kde som, chcel pouzit polovicku som ju uz pouzit nemohol a musel som rezat z celej a tam kde som planoval celu tak som dal len polovicku aby nam vysla na otvore pre okna dimenzia celej tehly...Mal som tiez ruzove okuliare a cely dom som dimenzoval na rozmer tehly ale ostal som sklamany ked som zistil, ze rozmer tehly lieta aj 2-3mm v sirke, co pri napriklad 30tich tehlach v rade urobi 6-9cm a uz musis dorezavat... Aku tehlu si objednaval?
Odpovedať
Takze bola som v inych stavebninach. Tam sa to da presne na ten rozpocet aky mame.. dufam ze to uz bude ok.. nech sa to pohne zas dopredu.. ako ja chapem ze to nebude sediet uplne presne na ten rozpocet. Jasne ze treba ratat s rezervou a ze sa nejaka rozbije pukne alebo sa bude dorezavat inak ako je plan. Rozumiem, tiez budeme mozno nieco dokupovat (pripadne ze bude nieco vystavat).. Ale aby som kvoli 4tehlam kupovala dalsich 140? Chore nie?
Odpovedať
@janyke chceme porotherm 44ku lepenu na penu. A spodny rad tu zateplenu s vatou... Okrem tehly su tam aj preklady a vencovky...
Odpovedať
Zase velka chyba! Hruba tehla a ziadna alebo mala izolacia.
Odpovedať
@bovary Ak je este cas premysli si tu tehlu!!! Spodny rad zatepleny to ta nahovorili v stavebninach alebo v porotherme? Je to najnovsi marketingovy tah, ktory som pocuval z kazdej strany, ked som objednaval tehly ja, neskoc im na to, nema to az taky prinos ako sa prezentuje. Namiesto vencoviek daj XPSko a osaluj to poriadne, budes to mat lepsie. Staviate svojpomocne alebo firmou?
Odpovedať
@janyke ani v stavebninach ani v porotherme. Skor sme si to sami vymysleli. Nechceme zateplovat tak aspon ten spodok nech je izolovany.. Neviem ci to bude mat taku ucinnost ale myslim ze to tomu ani neublizi...
Odpovedať
@igigi ano. Hruba tehla a ziadna izolacia..;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bovary Odporucam vziat si den volna a prestudovat toto aj konkurencne fora v temach problematiky obvodovych stien a zateplenia. Bude to najlepsie investovany volny den aky ste kedy mali...verte mi. Tiez som na zaciatku uvazoval o hrubych stenach a minimalnom zatepleni, no teraz by som si bol buchal hlavu o tu hrubu stenu keby som to urobil...
Odpovedať
@janyke co je na hrubej stene zle?
Odpovedať
@originalx Na hrubom mure bez zateplenia asi to vysledne R, ktore clovek dosiahne za svoje peniaze...
Odpovedať
Otazka mala byt polozena opacne. Co je na hrubej stene dobre?
Odpovedať
@bovary skus sa poradit s niekym alebo citaj, kupis drahe tehly, prvky hivadiny a efekt nic moc. Ak na to mas tak neries ci ti daka tehla ostane, ak chces nieco ekonomickejsie rychlejsie a jednoduchsie kup porobeton a nepotrebujes rohove polovicne a blbosti.
Odpovedať
@janyke este raz sa pytam, co je na hrubej stene zle?
Odpovedať
@igigi statika!
Odpovedať
@originalx Ty sa velmi rad hadas, ze? Pozrel som si projekt @bovary a ten bungalov urcite nepotrebuje zo statickeho hladiska tehlu spomenutej hrubky. Uzsie nosne murivo + zateplenie je jednoznacne ekonomickejsie riesenie ako pri vystavbe tak aj z hladiska buducich nakladov na byvanie. Inak sme uz dost OT...
Odpovedať
@originalx @janyke @sysell @igigi Chlapci nehadajme sa... tema je uplne ina a to neochota stavebnin.... Projekt sme dost pomenili takze 44ka tehla je podla mna fajn. Ked bude treba stale sa da v buducnosti izolovat... A stale sa potvrdzuje pravidlo kolko ludi tolko nazorov... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary hruba tehla ziadna izolacia ?Tu nejde ani tak o nazor, ale ta tehla nezodpoveda poziadavkam STN a pravdepodobne ani dom nespni poziadavku na mernu potrebu tepla. Cize na to by stavebny urad ani nemal vydat stavebne povolenie...
Odpovedať
@janyke jasne uz sme obocily od temy.najprv treba pozerat na statiku a potom riesit tensie steny. Ja niesom proti zateplovaniu, aj ja budem zateplovat, ale urcite nie 20, alebo 30cm polistyrenom. Tenky mur neni ani tak zvukovo odhlucneny aku hruby mur. Prerataj mi kolko som stratil ked som dal ytong 375 a budem zateplovat 12cm polistyrenom, ako keby som dal ytong 300 a 20cm polistyren. Ja nepozeram na drobne centy, riesim tisice.
Odpovedať
@bovary daj si dopyt na tu tehlu a uvidis ako sa ti budu vsetci nukat.aj na kusy ti ju predaju ako mne.
Odpovedať
@originalx Videl si bytovky z panelov? Kludne 10 poschodi a hrubka muru 20cm ci kolko. Cize statikou sa neobhanaj.
Odpovedať
@igigi myslis tie zajacniky? Preco ich teda nestavaju z 20ky tehly? Ty mudrc.
Odpovedať
@originalx Myslel si zo 44ky tehly. Nie? Ale s Tebou sa tazko bavit. My sme chceli len dobre poradit a nie sa hadat. Kazdy je strojcom svojho (ne)stastia.
Odpovedať
@igigi nie.
Odpovedať
@originalx prečítaj si poriadne z čoho chce stavat bovary "chceme porotherm 44ku lepenu na penu. A spodny rad tu zateplenu s vatou..."
Odpovedať
@igigi viem z coho chce stavat. Ja tu nikoho neprehovaram na iny material.urcite lepsia volba ako keby mala stavat s 25ky ako vela magorov, co chcu usetrit.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?