Systém Isorast - skúsenosti so stavbou, názory

Celkom ma zaujal tento system, je rychly, cisty, cenovo pristupny. Zaujimalo by ma, ci ma niekto konkretne skusenosti, resp. nazory na tento system - vzdusnost, vlastnosti, prakticnost....
Odpovedať
1
2
Aby sme vedeli o com hovorime, tu su nejake obrazky: https://www.google.sk/search?q=isoras...
Odpovedať
toto by zaujimalo i mna. Skor su tam ine problemy ako robit rozvody ?
Odpovedať
tie sa podla mna zasekavaju do toho polystyrenu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Akurat nam robia projekt.chceme začať stavať na jar. Rozvody davaju do toho vnutorneho polystyrenu a čo sa nezmesti zaleju do betonu. Ja si myslim ,že iny problem by tam nemal byť.ale uvidime.už 5 rokov riešime ako,kde a kto nam postavi dom. Vyšli nam technologicky aj cenovo najlepšie. Mali sme ponuku od NZfirmy na naš dom na kluč 120000€-tehla,ned..., isorast nam to postavi za 90000 a do plusu to bude pasiv ,rekuperacia,TČ a dom sme trocha natiahli.takže zatial spokojnosť ale chvaliť budem dufam aj po postaveni domu.držte palce. Susedia idu stavať tiež s nimi a budu to mať skor postavene ako my ,lebo nam to stači do buduceho leta tak si to pojdem omrknuť. Ale už len to svedči o niečom že nemaju problem s tym ,že do toho ideme z holou ri....a budu musieť čakať na svoje peniaze za svoju pracu kym nam banka uvolni za každym nejake peniaze.boli ochotny ,že nam postavia 1 poschodie a potom sa bude riešiť hypo.ale asi to tak nebudeme musieť riešiť. @fricko @jojosr
Odpovedať
@eis4 a mozem sa spytat kolko m2 bude dom a v akom standarde v tej sume? Myslim ci na kluc, holodom...
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr bude na kluč.zatial sme nedostali presnu kalkulaciu ale povedal ,že do tych 90000 sa určite zmestime +projekt 1400 cca. Bude to cca 110m² užitkovej plochy, Poschodova kocka s pultovou strechou, 3izbový,1kupelňa ,tech. So zachodom,tep.čerpadlo,rekuperacia,vodna podlahovka...Cena na 1m²cca 800€ teda pokial nechceš predražene kachličky,podlahu....ale nepouživaju najlacnejšie materiály.je to rodinna firma,začal dedo,potom otec a teraz syn,doteraz stavali z tehly a pred par rokmi prešli na tento system,no až po zmene noriem to ludia viac začali pytať.otec ma firmu na krovy a je statik,syn obehava stavby...,je to zabehnuta firma.komunikacia super,do par minut odpovie . Susedia idu stavať bungalov 4izbový +mini pracovňa,cca 100m².zmestia sa do 80000€a budu mať asi solar, infra podlahu.
Odpovedať
Velmi zvazujem tento system, je rychly, kvalitny, trvacny, presny....Neviem s kym stavias ty, ja som to konzultoval s firmou z Rovinky, velmi ustretove jednanie. O0krem toho postuju kopec realizacii na FB. Ja rozhodne nechcem murovany dom, dlho to trva a tie mokre procesy mi dost vadia. Bud drevodom (ten mam teraz a som neskutocne spokojny...uz 18 rokov), alebo nejaky iny rychly a suchy sposob realizacie (keramobeton). Ved uvidime, ako budete spokojni vy... Drzim palce....a ak sa da, rad by som bol aspon za podorys toho vasho domu....apropo, ake TC je v cene? A este, ake okna?
Odpovedať
Profilova fotka
už som sa naľakal, že niekto vymyslel niečo inn. Toto sa dováža už roky, od poliakov to dostanete za dobrú cenu, ale pracnosťou je to náročné, izolačné schopnosti to nemá o nič lepšie ako murivo s 12 cm PS.
Odpovedať
nesuhlasim, pracnost je uplne jednoducha, postavenie domu hrubej stavby trva 3-7 dni (samozrejme bez zakladov) a izolacne vlastnosti to ma vynikajuce, az na urovni pasivneho domu (podla hrubky dielov).
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr o co menej mokrych procesov je pri tomto systeme ako pri murovanom dome? na moj vkus je to stale drahe ale co je pri tom super je vzduchotesnost
Odpovedať
@jblaze No o 90% menej, pozri si na webe videa...poskladas ako skladacku, pride betonarske auto a na jeden zar vyjele cely dom...omietky nastriekat a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr omietky niesu mokry proces? poter? veniec? popipade strop. ja len ze si to argumentoval mokrymi procesmi. viem ako sa to sklada a co to je:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jojosr je to firma isorast z dunajskej stredy.asi hovorime o tom istom.na stranke asi maju adresu rovinka. Tiež sa mi pači ,že toho maju tolko na fb.bude z firmy hot jet - voda vzduch.dostaneme ho lacnejšie ako je cena v cenniku. Okna si nepamätam firmu je to tiež česka alebo sk firma.budu plastove 3sklo.kedže ešte nemame podrobny rozpočet neviem povedať.ale hovoril ,že na cent presne nam to vyrata a nebudeme nič navyše platiť. Budeme to mať drahšie lebo nam budu nakoniec robiť aj žumpu,pristupovu cestu,zaklady pod garaž....dam vedieť ked budem mať presnu kalkulaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nie je to nič nové,samozrejme.pozeravam zahranične dokumenty o stavbach už od mojich 18 tich a asi pred 11timi rokmi som to videla prvy krat.ale boli to velke panely z bieleho polystirenu.spojpomocne by som si veru netrufla a nezda sa mi to drahšie. Z tehly nam náš dom nacenili na 120000€. Tu ušetrime 30000€ a mame technologie čo v tej vyššej cene neboli. Ide nam o rychlosť.drevodom sme nechceli.10rokov sme bývali v nadstavbe bytovky v mezonete.všetko bolo z dreva a to vrzganie ma zabijalo.tramy tam boli povodne 80 ročne. @jblaze tiež si myslim ,že je to velmi rychle.naraz zaleju cele jedno poschodie
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr tu mam odfoteny pôdorys http://www.modrastrecha.sk/blog/eis4/... Ale bude väčší 9,5x7 m hore sme spojili dve izby a kupelnu spojili s zachodom.je to velmi jednoduchy dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr s tym vyliatim na 1x si si isty ?:). Pamatam sa, ze som chcel stavat s niecoho podobneho a vyrobca sa neodvazil to vylievat na 1x pretoze to potom vyduvalo a vytekalo. A ako pozeram isorast ma na vnutornej strany tenky EPS, co je tepelnoizolacne spravne, ale pri vylievani na 1x je to dost problematicke.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj áno som si ista.pozri si ich stranku na FB ostatny vylievaju po 3radoch.isorat zalieva naraz a nevyduva sa im to zvnutra ale davaju asi každý meter taku latu.na fotkach to vidno. Prave preto som si vybrala ich lebo to vedia zaliať naraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 no dobre, ale to potom cele je narocnostou uplne inde. Taketo systemy su vacsinou propagovane na svojpomoc. Ak to davas niekomu stavat, je to ine, ale potom mi nie je vobec jasne, kde ma vzniknut rozdiel 30k na tvojom dome pri ich cenach...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak to neviem. My sme chcely kupiť pozemok so stavbou domuv NZ presne tento naš v takej novej uličke .niekto nam ho bohuzial vyfukol.tak som poprosila realiťáka nech mi zistì za kolko by nam ho ta ista firma postavila niekde inde 10 km od NZ.ved maju aj projekt tak aspoň to nebudeme musieť riešiť.hovoril mi ,že sa pokusi ,ale vie ,že idu stavať nejaku radovku tak asi nebudu mať čas.ja som si už ale medzitym hladala inu firmu ,ale nakres domu sme si nechali.asi o 2mesiace nam volal vytešený ,že by nam to teda postavili za 120000€.mm len poďakoval a zložil.mala tam byť podlahovka a krb 40cm tehla..to je všetko čo viem.keď som obvolavala NZ firmy tak mi padala sanka proste pod 100000bez dph ti dom nepostavia.ja som si myslela ,že som z lacneho kraja ale mylila som sa. Takže tak.svojpomocne by som si netrufla prave preto ,že to zalievaju naraz. A byvame momentalne v žiline ,dost ťažko by sa stavalo 225 km od miesta kde byvame.keď budeme mať kalkulaciu,rada ti ju pošlem. Ich cena sa pohybuje okolo 800€m² užitkovej plochy.1000€ -luxusnejšie prevedenie ,kolektory.... Ja len dufam že sme dobre vybrali a nebudeme plakať.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj jaj a po nemecky neviem ani ceknuť ale ceny su tam nenormalne.ale na tuto tvoju otazku by vedela odpovedať skor ta NZ firma .asi si mysleli,že sme prave spadli z jahody.ani my sme nechapali.
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 no... ako by som to opatrne povedal :). Pisala si o cene na kluc a o TC v dome. Ja mam priblizne rovnako velky dom, aj ked bungalov a tiez mam TC, vela som si robil sam. Takze mna neprekvapila cena na kluc 120 k ale ta cena na kluc za 90k :).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj chapem. Aj ja som zvedava ,dam vedieť keď mi pride ta kalkulacia,dovtedy je zbytočne sa o niečom baviť.aj ja sa možem myliť(lepsie povedane možu nas klamať) Ale rovno sme im povedali ,že viac ako 90000 nie sme ochotny do samotneho domu investovať-to je proste naš strop a hotovo. Tak uvidime.držte palce aby som mala pravdu ja :-)
Odpovedať
@eis4 Verim, ze to dobre dopadne, maju vynikajuce referencie, ak dodrzia cenu budete mat pekny domcek. Napis obcas sem, ako to pokracuje, ja tiez velmi rozmyslam prave nad tymto systemom, je fakt premakany a hlavne rychly. Drzim palce... :-)
Odpovedať
Kolko je realna cena za m2 a pri akom zatepleni???
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba 800€ s dph /m2 užitkovej plochy na kluč . 20+5cm neopor.cenu tvarnice neviem
Odpovedať
zle som sa vyjadril, aky je m2 obvodoveho muriva :-) Lebo idem stavat L kovy barak 21x18 a zatial to vidim na standardne materialy koli cene.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojosr @jan45 @majkoj čaute. včera mi volala ta suseda ktora tiež ide stavať ,so systemom isorast.stretla znameho, pracuje v nejakom inštitute ktory sa zaobera celkovo stavbami a škodlivosťou stavebnych materialou.povedal im,že by určite do takejto stavby nešiel,kvôli polystyrenu,betonu,železu... polystyren vo vnutri je škodlivý,po rokoch z neho ubuda :-D,beton bude vlhnuť , železo korodovať ......vraj budu všetci chorí na srdce...a on keby staval tak len drevostavba. Čo si o tom myslite? Ja teda ,neverim a určite nebudem vymyšlať.chcem isorast a hotovo.ale suseda je teraz rozrušena a nevie čo ma robiť. Ja som jej hovorila ,že beton sa určite nerozpadne to by všetky domy ktore maju betonove základy ,padali ako domy z karat.a polystyren sa možno rozpadne ak ho neomietnu a zvnutra bude tiež za omietkou .ja v tom nevidim ,žiadny problem.možno môže nastať problem ak do skoro vzduchotesneho domu nechcu rekuperaciu.čo poviete.
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 myslim si, ze kazdy jeden argument akurat preukazuje, ze skor robi v tom institute vratnika ako nejaku vedecku pracu :) , tamto by som sa urcite nezaoberal :)
Odpovedať
@eis4 Myslim si o tom, ze ten institut kde pan pracuje by mali zatvorit :-) Fakty: - Zelezo zaliate v betone nekoroduje. - Ak je dobre urobena hydroizolacia, beton nema odkial brat vlhkost. - EPS sa uz roky rokuce pouzival v panelovej vystavbe (ano nase klasicke panelaky), kde bol vkladany medzi dva panely. Cuduj sa svete, ani po 30-tich rokoch neubuda a zeby boli ludia z panelovych bytov chorejsi ako ostatna populacia sa tiez neda povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd @majkoj Suhlasim páni. :-) :-) :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?