Sú lepšie betónové schody alebo z Ytongu?

Profilova fotka
Zdravím všetkých. Potrebovala by som poradiť ohľadne schodov. Stavebná firma, ktorú sme si najali neobjednala schody Ytong ako bolo v zmluve a tlačia nás do betónových schodov, ale za tú istú cenu. Tvrdia, že objednanie Ytongových by trvalo 2-3 mesiace. Poradte, čakať na Ytongové, alebo súhlasiť s betónovými ?!? Dík za odpovede. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ak môžem poradiť zavolaj obchodnému zastupcovi z ytongu pre tvoj region a opytaj sa jeho kolko sa teraz caka. my máme ytong a sme spokojni. dosli mi vsak relativne skoro, cca 3-4 tyzd. lebo to bolo mimo sezonu (nov-dec.2008). ak sa rozhodnes pre betonove, skusila by som tlacit na mensiu cenu ako ytongove, ved menia podmienky zmluvy ich zavinenim. Aj ked je pravda ze betonove su pracnejsie ale firme je o predsa jedno aj tak plati robotnikov. iný rozdiel zatial neviem lebo sme tiez len vo fáze vystavby, mozno napisu ti co uz bývaju. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za odpoved... tiež sme naklonení kôr variante o ytongových schodoch... predsa len je to na minimetre presné... chceme tam dať drevené obložky a neviem si predstaviť ako by to robili, keby boli krivé... ... prosím ťa ked ich už máte, budeš mi vedieť odpovedať... nepoškodia sa ytongové schody počas výstavby... prechodené , obúchané a pod?
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez by som si to overila napriklad takym sposobom, ako hovori hviezda. My mame dom z ytongu, ale schody betonove. V povodnom projekte domu boli tocite schody, ale nechceli sme take, tak sme si sadli, pocitali, kreslili, merali a spravili sme klasicke schodiste s podestou a su fajn. Dobre sa po nich chodi a neviem si predstavit, ako by som umyvala stresne okna nad tocitymi schodami. Napriek tomu, ze ich mame betonovane, su pomerne presne. Tiez ich chceme oblozit drevom.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, sú obuchane a poskodené na okrajoch, ved sa pouzívaju a robotníkov neukontrolujem :) ale nieje to nic strasne, tiez ich chceme drevom oblozit zvrchu, to ale nebude vadit, su to mm.A dalej sa to nestiepi. ja nie som ani proti betonovym ale su pracnejsie na pracu a "ktosi" to musi rozkreslit a rozpocitat, potom rozmerat, presne osalovat a zalievat betonom. tieto nasi poskladali za 2-3dni. aj to keby bolo v lete maju za 2 dni. A na ytong schody trosku pozor, lebo aj tie ti mozu zle vymerat- ako nam. teda neslo o zle vymeranie ale ........proste musela som teraz z jari este jeden schod dobetonovat a zobralo mi to z chodby hore. bola to chyba na strane ytongu ale uz sa ine nedalo ked boli vyskladané. ja mam totizto jedneho murara skuseneho, a ten stavia podstvivo. a projektant navrhoval davat hrubsiu vrstvu lepidla a bolo by tých 10 cm vyslo presne po deku hore. ale moj murar daval presne ako sa lepi podla knih a ked polozili posledny schod tak prisli na to, že zle .............. proste treba dava velky pozor, citat poriadne dokumentaciu projektovu a pytat sa aj dvakrat odbornikov ked nevies. Ale ytong mi dal zlavu potom a este nejaku slubil, takze som spokojna. ja platim ludi na odborne prace, takze ak ma murar robit 7-8dni a 2-3dni je rozdiel v € velky pre mna+zaplatit domiesavac kde zas nemusim presne vypocitat mnozstvo betonu......... a este k zameraniu, ytong schody nech ti pridu zamerat priamo na stavbu nie podla projektu!!!!! tam ti garantujem ze ti to nesadne a budes sa zlostit. ked bdues mat obvodove mury aspon po veniec tak zavolaj obchodakovi a dohodni si termin na zameranie. na zaver - ak by som mala robit schody opat, ytong. inak mame od nich aj strop ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hviezda - kazdemu vyhovuje cosi ine ... my sme spokojni s nasimi betonovymi, myslim, ze aj dobre odolavaju robotnikom v tazkych topankach :-) My sme to ratali niekolkokrat a vyslo na chlp ... nastastie. Je pravda, ze sa chlapi dost zabavili s presnym salovanim, viazanim zeleza, ale spravilo sa a je to OK. Este sa chcem spytat - mate aj nejaky priestor pod schodistom?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, dakujem za vysvetlenie. Bohužial stále sa ale neviem rozhodnúť čo urobiť... a áno, pod schodami mám mať komoru. Ked budú schody ytongové, zmenší sa mi vnútorný priestor komory o 30 cm... čo je dosť pri už tak malej komore.. ... no uvidíme...
Odpovedať
Profilova fotka
dobre rano :-) majcik - pisala som ze kazdemu vyhovuje cosi ine ;-) ja proti betonovym nic nemam, podstany je ucel ktory maju plnit. a okno je tam tiez jedno stresne, tak hadam 2krat rocne prezijem aj na tocitom schodisku :-D alebo este lepsie, bude ho umyvat manzel 8-) len musi uzavriet zivotnu poistku :-D my mame aj pod ytongovymi sklad, je pravda ze je mensi o tvarnice, na ktore sa kladu stupne. neviem corrinka 2 aky mas velky priestor pre schody - ak vacsi,tých 30cm by som sa nebala. ak mensi, resp. a nemas iný sklad-komorku, tak by som asi volila betonove. ale urcite by som narokovala zmenu ceny, kedze porusili zmluvne podmienky. samozrejme to, ze tebe vlastne uz aj bude mozno vyhovovat kvoli priestoru ze nie su ytongove im prosim nevrav :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Hviezda - aj ja som uz hovorila manzelovi, ze stresne okna nad schodistom budu jeho upratovacie teritorium :-D Je to dost vysoko. Ale on ma odbavil, ze vsak mi ich zlozi dole a mozem umyvat. Tak neviem, co bude pre neho jednoduchsie - umyt tie okna na mieste alebo ich zlozit a znova zalozit ... ktovie, ako sa prejavi chlapska vynaliezavost ... alebo lenivost? :-) My mame pomerne slusnu priestor pod schodistom, je tam aj plynovy kotol, ktory sme prestahovali z mini - kupelne a vdaka tomu do kupelne vosiel rebrikovy radiator. Kebyze mame schody z ytongu, tak ten kotol nam do toho priestoru nevojde.
Odpovedať
Profilova fotka
majcik- dobre rano. sme my zeny ale uzasne vynaliezave :-D na vymyslanie prace by nas bolo. ale nie, myslim ze ste urobili dobre, treba pocitat kazdy cm ak nemas vilu XYm2. ja mam pod schodiskom taky skladik, partner sa smeje ci ho tam zamknem ked nebude pocuvat :-D ze sa bude cistit jak harry potter 8-) corrinka - neboj sa ani jednych ani druhych schodov - porozpravaj sa opatovne s firmou a uvidis.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem kočky za rady... ja osobne by som volila asi betonove, ale priateľ sa zaťal, že chce Ytong, tak čo s ním mam robiť... nech si vyberie teda schody on... ja si zasa presadím svoje pri čomsi inom... ale dakujem za rady :-)
Odpovedať
YTONG v Bratislave na Bajkalskej ulici firma Xela Vám urobí zadarmo projekt a hneď Vám to objednájú. Musíte doniesť Váš projekt do 3 dní Vám ho urobia aj z cenou. Do 30 dní Vám dodajú schody. Xella je firma, ktorá zastupuje výrobcu v plnom rozsahu. Na Bajkalskej ulici bývala Jednota vedľa Hotel Holiday In. Schody Ytong, sú veľmi teplé tiché praktické. Musia sa podmurovať 150 Ytongom.
Odpovedať
Ytong robí schpody aj s podestami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ferka: dakujem za odpoved. Boli sme tam a sám ten statik nám nejako extra neodporučil stavať z Ytongu,... máme tam na schody iba 1,90m... síce nám urobil projekt schodov aj s rozpočtom, ale nakoniec sme sa rozhodli pre betónové.... kvoli tomu priestoru...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, a ako je to s cenou? Ytong schody su asi lacejsie, vsak?
Odpovedať
Ahojte , len doplnim : ja som robil betonove - atypicke tocive. Sirka 95 cm . Vyslo ma to nasledovne : - kupa dreva reziva na salung - 70 euro - majster salovanie - 250 euro - zelezo - cca 40 euro - zalievanie betonom (2 kubiky betonu), zalezi ako si zozeniete Dufam, ze som aspon trochu pomohol
Odpovedať
ahojte, a koľko teda stoja také Ytong schody? :-)
Odpovedať
to je jedno zcoho su ale asik by som sa skor zamyslel nad tym prisetorom kazdy chce velke priestrane izby a na schodisko ostava malo miesta a riesi to nakonci ale sa nezamysli nad tym ze cely zivot bude chodit ponich akukat sa nane aj ked su strme vybehne ponich hravo ale nevem ci aj v 50 60tke
Odpovedať
Ahojte, a kolko stoja tie Ytong schody??
Odpovedať
Profilova fotka
Moj manzel si sam zasaloval schody aj zabetonoval a to nie je ani tesar ani murar.stalo nas to drevo sme pouzili co zostalo zo strechy beton nieco do dvoch kubikov nejake klince,zelezo celkovo asi max. 200eur
Odpovedať
patricia: nam dali cenovu ponuku na Ytong schody cca. 830 euro, ale nakoniec budeme robit betonove, nakolko budu omnoho lacnejsie, drevo nam zostalo, zelezo sme kupili za par euro cca. 30 euro a beton maximalne 100 euro. A rozhodli sme sa hlavne kvoli usetreniu priestoru pod schodami, kde budeme mat ulozny priestor, kde ytongove treba podmurovavat. No ale zalezi to od vas ake mate naroky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Riešili ste niekto tepelný most betónových schodov? Má to nejaký význam?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@xenna jeden pan to tu ma na ms aj nafotene, robil betonove schody a TM riesil ze ich polozil na ytong cize prvy schod bol z ytongu, tusim tam daval nieco "lepsie" ... 375 lambdu
Odpovedať
Profilova fotka
tusim ze napriklad otcene schody ta vydu na 200+400eur.. 200 salung od tesarov 400 material na secko... zvysok bud svojpomoc co neni nic komplikovane, alebo nejaky chlapi 3ks maximalne..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@hviezda21 ahoj, presne takto mám naprojektované, schodište aj strop ytong, stavbyvedúci zasa tvrdí, že bude betonovať, tak tiež nevieme, ale ked píšeš, že ste spokojní, bolo by to šikovnejšie.
Odpovedať
Ešte som nezažil aby sme nemuseli prerábať výšky schodov kvôli tomu, že ten, kto ich robí nahrubo ich dodrbe, alebo nevie aké skladby podláh naskáču vo finále na poschodí a prízemí, alebo to medzitým zmení investor. Riešite tu cenu hrubých betónových schodov, ktorých podstupnice sa pri betónovaní väčšinou vydujú do oblúka, debniaca doska podstupnice musí byť zapustená aspoň 1,5 cm do betónu stupnice, tento monolit je nutné brúsiť a vyspravovať, ak to necháte na stolárov, ktorí ich v takomto stave obložia drevom na purpenu, zaručene budú vŕzgať... Oproti tomu je ytongový schod hotový, pripravený na akýkoľvek obklad, bez ďaľších mokrých a prašných procesov...len dodržať výšky finálu prvého a posledného schodu...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?