Stĺp 300x300mm z ytong P2-400.

Zdravím. Staviam rodinný dom bungalov rozmerov 10000x16000mm z ytongu s vazníkovou strechou a riešim jeden problém.Obvodové murivo bude z 300-vky P2-400.Projekt domu rieši aj jeden stĺp 300x300mm z ytong 300 P2-400 na rohu domu,kde z jednej strany sú terasové dvere šírky 2100 mm a z druhej strany francúzske okno 1500mm.Nad týmito oknami bude preklad z U-profilov.Moja otázka je,či to ten stĺp zvládne,alebo tam treba dať niečo silnejšie.Alebo mám zbytočné obavy?Prikladám foto. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A co staticky posudok? Statik k tomu nemal vyhrady?
Odpovedať
Profilova fotka
@yakuza este priecny rez
Odpovedať
@nicicka Projektantka komunikovala so statikom,tak asi nie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@yakuza Zdravim, preco tam chces dat stlp z ytongu ,ked v projekte je jasne napisane ZBstlp - Zelezobetonovy stlp.
Odpovedať
@tomcok Ten ŽB stĺp je na terase,o ten nejde,ten tam bude.Ide o stĺp alebo pilier,či ako sa to volá medzi terasovými dverami a fr.oknom.
Odpovedať
@yakuza Aha, no podla projektu ak dobre vidim je to sucast obvodoveho muriva takze bez problemov ytong. Ide tam este urcite veniec a vaznikovy krov, takze tam nividim ziaden problem. Videl by som mozno len v tom ze to je 30x30 a ako tam zmestis tie 2 preklady keramicke. Skor by som tam spravil betonovy preklad a spravil armaturu v celosti cely ten roh.
Odpovedať
@tomcok Áno je to súčasť obvodového muriva.Mal ísť klasický krov,ale nakoniec bude vazníkový. Všade budú prekladové trámce,okrem tejto časti.Tu pôjdu preklady z U-profilov,beton a armatúra.
Odpovedať
@yakuza Tak potom v tom nevidim ziaden problem
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok @yakuza tiez nevidim problem.. je to dobre ako je
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ahoj, ako sa taky oporny pilier vybuduje? ked je vnutri v dome. da sa penetrak,hydroizolacia, navrta sa do platne diery na armovanie (vystuz) a potom sa uz len ukladaju tvarnice na seba a postupne zalievam betonom? dakujem za odpoved .prajem pekny den (vecer) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?