Stity aka sirka ytongu ?

mame bungalov a strechu Acko sklon 23° výska od venca v strede stitu cca 2,25m sirka domu 8,5m z akeho sirokeho Ytongu by ste murovali tieto stity ? 30tka sa mi zda vela ale ked si zoberiem ze stit uz stoji samostatne a krem malty (ktora ytong velmi nedrzi) to na nicom inom nedrzi Diky
Odpovedať
Profilova fotka
Štíty sa vždy murujú rovnakou hrúbkou ako obvodové múry..ani si neviem predstaviť inú variantu..
Odpovedať
To nie je dobré keď malta veľmi nedrží, mala by. Štít spriahni s krokvami a môžeš kľudne použiť aj tenšie murivo. ale zvyčajne je to ako @philos píše.
Odpovedať
no nechapem preco ta malta nedrzala.. jednoducho zalozene rohy sa museli posunut a jednou slabou ranou do kvadra sa do malti odlepili ako keby ina polozene boli - malta Baumit 50 nechapem - asi spodky Ytongu teraz natrema duvilaxom aj do malty pridam a mazno prilepi poriadne - OK tym padom murujem z 30tky. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Ja som síce staval z tehly (heluz 30 cm + 20 cm izolant), ale štíty som nemuroval. Urobil som ich ako drevokonštrukcie - stojky + drevoštiepka a na to 5 cm polystyrén. Treba vôbec na bungalove štít murovať...?
Odpovedať
Koľko na tom ušetríš 10 EUR? Ja som mal naprojektované rovnako A z OSB a keď začali strechári špekulovať, že to dorobia potom, alebo ak sa bude robiť konečná fasáda môžu to urobiť aj murári, alebo fasádnici, alebo teda skoro možno aj nikto a nikdy nechal som na veniec vymurovať rovnakou tehlou rovnakej hrúbky ako obvodové múry a nakoľko súčasťou partie murárov boli aj tesári a strechári poslal som pôvodne vybraného strechára dopreč. Murári vymurovali za hodinu neskôr spravili strechu na tom čo si postavili a bolo vymaľované a po budúcich problémoch. Ale dá sa všelijako, strechu budeš mať zateplenú asi na ploche, tak čím uzatvoríš je šuma fuk.
Odpovedať
ok - murujem klasickou obcodovku - diky
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?