Stavebný materiál z Maďarska, ANO vs. NIE

Profilova fotka
Oplatí sa vycestovať do Maďarska za kúpou stavebného materiálu na stavbu RD? Ak by mal niekto osobné skúsenosti, bola by som veľmi rada ak by sa zapojil do diskusie. Alebo ak poznáte web stránku, kde by sa dal z Maďarska online objednať stav. mat., tiež by nebola na škodu takáto informácia. Ďakujem ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) A hlavne aby išlo o kvalitný material, nie nejaké Poľske šity!!!!!!!! Zatial sme ešte neni rozhodnutý či stavať z tehly alebo Ytongu
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Si si istý milý Veronika, že z Poľska sú len šity.....?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte vlastné osobné skúsenosti, tak rýchlo píšte ;-) Budem rada ... nech sú už aj so severu ;-) hlavne mi ide o kvalitu
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom .... kupovali ste z Poľska nejaký stavebný materiál?
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Nie, nekupoval... Teda nekupoval v Poľsku. Ale bežne som na svoju novostavbu kupoval zariaďovacie predmety v Merkury Markete. Napr.: vaňa, WC, vodovodné batérie (licenčné Kludi), parkety (licenčné Kaindl)... radiátory... Aj dvere sa dajú kúpiť celkom normálne, len netreba brať šity... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Ďakujem za odpoveď, my taktiež nakupujeme v Merkury, ale skôr ide tiež o zariaďovacie predmety. ......... V mojom prípade však ide o stavebný material na novostavbu, kt. je pre mňa asi najdoležitejší z celej stavby, ako su tehly, Ytong, murovacie malty, atď. atď. Všetko potrebné na hrubú stavbu a následné zateplovanie. Momentálne mi nejde o zariaďovanie domu...... na to si asi ešte počkam nejaké dva možno tri rôčky :) iste aj dlhsie :(..... Zatial sme v štádiu kedy zbieram informácie, kontakty ohladom stavebného materialu, krytiny. Hlavne od takých ludí, čo stavali dom, alebo stavajú. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Tak na to Ti odpoviem, že tehlu heluz som mal na celý bungalov za nejakých 2.400 éčok a to ich ešte podliezal slovenský porotherm, ktorý chcel dať za 2.200, ale tepelný odpor heluzu bol nejakých 3, zatiaľčo wienerberger mal v tej 30 cm hrúbke len okolo 2. Radšej by som zjednával na Slovensku. Zistíš, že sa nevydarila 1 paleta a čo...? Zavoláš zástupcu slovenského predajcu, príde, pofotí - a peniaze Ti vrátia, alebo dodajú nový materiál. A čo, ak si to dovezieš zo zahraničia a toto sa Ti stane...?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom To je velká pravda. Podobný názor som už niekde čítala, ale nevenovala som tomu takú pozornosť. Teraz keď si to spätne zvážim, asi bude lepšie oslovit predajňu na SR. Môj prvoplán však bol 30cm Ytong a min. 12 cm polystyren..... No zvažujem aj nad možnosťou Heluz ... a určite budeme zateplovať aj podlahu aj strechu ......Vy ste volili aké zateplenie domu?
Odpovedať
@veronika_vesela A kolko usetris? kamion co ti to dovezie bude zadara? Ak si zo zarnovice ytong mas za rohom a poviem ti ze setrenie na tehle je asi najmesia polozka na dome. Ci das za za tehly o stovku viac alebo menej je uplne jedno, ovela viac stoja ine veci. Kup to tu a nespekuluj.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Pravdepodobne asi nebudem špekulovať :-) Zatial zvažujem pre a proti..... Dopravu by som si možno vedela cez známich vybaviť, preto som aj otvorila túto diskusiu, za názori a kontakty človek nič nedá. A ak by som naďabila na výhodnú zlavu Ytongu práve z Maďarska, tak prečo nie .......... Myslím si, že je to trošku aj o šťasti, nie? .... Lebo sa može stať že aj v okoli Žarnovice naďabíme na výhodnu zľavu, čo sa kľudne môže stať
Odpovedať
@veronika_vesela Ahoj, ja mam z madarska schiedel komin a garazove brany hormann. Ceny neporovnatelne nizsie k comu prispel aj dobry kurz. Za montaz jednej garazovej brany sme platili chlapom, ktori dosli z madarska 50,- euro. Nechapala som. Bavili sme sa po anglicky, takze ziadny problem. Ale zas tehly ber zo sk. Kupovali sme tehly na bazen a cela varka bola zla. Prisli, pofotili, vymenili celu dodavku. Toto by bolo v hu asi komplikovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Fasáda: tehla heluz 30 + 20 cm baumit open (polystyrén) Sokel: 6 cm tvrdený polystyrén Podlaha: 16 cm polystyrén + 1 cm špec. izolačná podložka dape, nahrádzajúca 3 cm polystyrenu Strop: 36 cm isover + 1 cm špec. zolačná parozábranná fólia dape, nahrádzajúca 3 cm polystyrenu Okná : 3-sklo, slovaktual passiv A všeeeetko tendrované na SK. Dokola rozposielané žiadosti o cenové ponuky, vyjednávanie... zjednávanie... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka Tak to ste dobre obišli :) ja určite rozpošlem cenove ponuky v SR ..... aj ked stale dufam, že sa niekto ozve, kto kupoval Ytong v Madarsku a mal vlastnu dopravu ;-) @leonardom .... A neviem ci zvoliť prave tehlu, kedze poväčšina ludi píse ze im prisli poskodene, popraskane, dopukane a ja ešte neviem aké ..... Ja by som asi na 70% volila naozaj 300mm Ytong + nejakých 120-200mm polystyren .... Ideme vlastne stavať takpovediac bungalov, takže asi najpodstatnejšia bude strecha a podlaha, z ktorých najviac unika teplo. Čo si o tom myslíte vy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@veronika_vesela K izoláciám a zatepleniu si prečítaj toto: http://www.modrastrecha.sk/forum/mont...
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_vesela Dobrý deň prajem, na našej stránke sú podľa miesta Vášho bydliska určení odborní poradcovia. V prípade že príslušnému poradcovi zašlete projektovú dokumentáciu (stačí digitálne - pôdorysy a rezy) spracuje Vám nápočet množstva a ceny materiálu Ytong. Pokiaľ sa rozhodnete pre stavbu z Ytong-u máte 100 % istotu že materiál ktorý dostanete na stavbu nebude z krajiny ktorú ste spomínali. S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
Profilova fotka
@ytongsk Dokumentaciu pre cenovu ponuku do Y. urcite zaslem, dakujem pekne za tip :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?