Stavba SolBet

Ludkovia, je tu niekto, kto ma skusenosti so stavbou RD zo SolBet-u? Idealne, ak niekto z toho svojpomocne staval a uz nejaky cas v takej stavbe byva. Silno som nalomeny /cena/ na realizaciu stavby bungalovu z tohoto materialu, avsak nemam moznost ist pozriet nejaku stavbu zo SolBet-u. Dakujem.
Odpovedať
@megdesign a čo chceš vidieť, budeš aj oškrabávať omietky aby si videl či je tam solbet? ten dom vyzerá ako keby bol z tehly alebo itongu, nezbadáš rozdiel. Nešpekuluj a kupuj.
Odpovedať
@megdesign máme zo solbetu bývame druhý rok, kupovaný bol v roku 2011. Neviem čo tam chcete vidieť, ak ste rozhodnutý pre porobetón a je dobrá cena netreba špekulovať. Robilo sa s ním dobre, pevný je dostatočne, ešte teraz mám vonku 4 palety a vôbec sa nedrobí ani nerozpadáva. Treba tenký nosný múr a poriadne zatepliť.
Odpovedať
@slavoslav Skor sa pozriet, ci pukaju steny, ako sa tam dotycnym byva a pod. ;-) @maros11 nosne budu len obvodove a pojde 300mm a na to 150mm izolacia. Cena je super, praveze az moc nizka. Preto spekulujem :) Ci tam nieje nejaky hacik... Aku mas skladbu steny? Cim kuris?
Odpovedať
@megdesign to či pukajú steny nezávisí väčšinou od muriva, a tiež ako sa sa im tam býva, sú to veci na ktoré murivo veľký vplyv nemá , preto keď máš dobru cenu tak nevahaj. Pre stavbu su na úvahu oveľa dôležitejšie veci.
Odpovedať
@megdesign 30 cm + 20 cm nobasil, kurenie podlahove plyn (este sme stihli pripojku "za lacno") ale uz druhu zimu minam drevo zbytok z krovu + dubove a staci nam to. Dom ma 112 m2. Samozrejme nezabudni na podlahu a strop.
Odpovedať
@megdesign porobeton ako kazdy iny. Moj nazor tu: http://raciodom.blogspot.sk/2015/04/o... Ja som sice muroval z Porfixu avsak uz by som volil Solbet kvoli jeho cene a rovnakym parametrom ;)
Odpovedať
@dominik_boksansky suhlasim, ja som dal ytong kvoli vyssej presnosti ale zbytocne, vonkajsiu stranu das zarovno a ak je nejaka odchylka vnutri vyrovna ju omietka... no silna reklama ytongistov dostala aj mna :-| (inak material ok ale lacny nie je)
Odpovedať
@rasto7764 presne tak, mensie nerovnosti vobec nemusi zakryvat omietka, ale sa prebrusia a je to. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?