Stavba s ytongom

Profilova fotka
Ideme staviat s ytongu lambda 450, je potrebne zateplenie..?
Odpovedať
@tanka84 Už sa teším na túto diskusiu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Pri ziadnom netreba ;). Je len na tebe kolko chces platit za kurenie. Marketing maju postaveny ze netreba. Je tu zopar ludi coho zatepluje. A veeela diskusii na tuto a podobne temy.
Odpovedať
@tanka84 A preco by si z takej blbosti chcela stavat? 1 m2 stoji 32€ minimalne. Z tehly postavis za polovicu, na to EPS 20cm za 8€ a stale si na 24€ za m2 a tepelne parametre o 50% lepsie.
Odpovedať
@matorado marketing je svina, preto ludia stavaju z materialov ako je lambda, family a podobne drahe sprostosti
Odpovedať
@cubicomp Sevas. Si tu dlho nebol, kde si sa flakal? x-)
Odpovedať
@matorado som tu kazdy den ale kedze sa stavbarcine vobec nerozumiem tak pisem len obcas 8-)
Odpovedať
@tanka84 R= 5,04m2 K/W Energetická trieda B za predpokladu ,že je murivo vyschnuté ale všetci vieme ,že vlhkosť z výroby je cca.40-60% takže si odrátaj nech nežeriem 1,5 a už nemáš 5,04 ale 3,54. A ako dlho ti bude Ytong schnúť,keď bude z exteriéru nechránený? Teraz Váš dom síce bude spĺňať požiadavky na tepelno technickú normu ale o 5 rokov budeš mať dom v ,,C,, triede pretože Váš Ytong už nebude spĺňať tieto požiadavky a aby si sa nečudovala keď Vám ho potom dajú dodatočne zatepliť ak to nejakú múdru hlavu napadne. Nespoliehaj sa nato čo výrobcovia uvádzajú ale pozri si aj nejaké normy pretože podľa tých sa majú projektanti držať a to ti mal aj povedať, keď ste išli stavať.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt tomuto som akosi nepochopil `` už nebude spĺňať tieto požiadavky a aby si sa nečudovala keď Vám ho potom dajú dodatočne zatepliť ak to nejakú múdru hlavu napadne,, Tak na to by som sa pozrel vsak babky by ich ukamenovali to by skoro cele slovensko muselo zateplovat
Odpovedať
@v_skorec http://mojdom.zoznam.sk/cl/10132/1363... A ten koniec som dal preto, lebo na Slovensku je všetko možné a nečudoval by som sa ani takejto verzii.
Odpovedať
@v_skorec babky na slovensku obycajne nestavaju nove domy, ci mi nieco uslo? zvysili dochodky?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nejde o to ze stavaju ale ze by museli vsetci co nesplnaju normu dozateplovat nakolko tak to vyznelo je mi jasne ze pri novostavbe treba ratat s novou normou ale ruku na srdce ked nabulikam - v poslednej dobe mam info od 3 loveku co robi certifikat ze mam 12 cm EPS a realita je 8cm a v strope 50 a real 20 ( tie real hodnoty som mal ja popisane v projekte ako aj dalsie napr 2 sklo a dodrzal by som to ale pritom by som hnusne oklamal tak vyjdem na pekne cisla oproti projektovym
Odpovedať
Profilova fotka
@v_skorec no to mas tak, existuje centralny register EC http://www.inforeg.sk/ec/SearchEC.aspx a existuje energeticka inspekcia. Ak bol niekto natolko blby, ze si udaje neoveril a spravil ich na zaklade falosnych udajov, je za to zodpovedny a pokuty nie su male. Kym je dom tvoj nemusi (ale moze) na to nikto prist. Akonahle ho budes chciet predat, bude situacia uplne ina.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@v_skorec to dozateplovanie som pochopil skor v pripade neuspesnej kolaudacie, nie ze plosne vsetci teraz budu musiet svoje stare dychajuce barabizne doliepat do pasivneho standardu :)
Odpovedať
@majkoj uz to vidim ako pride panko robit EC a nakaze urobit dieru do stropu aby si mohol overit izolacie v streche :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan asi tak na slovnesku a kontrola iba ak by to mali na starosti policajti :) samozrejme klamat nepotrebujeme lebo ak tak oklameme iba seba a ucty nas aj tak dobehnu
Odpovedať
Profilova fotka
@tanka84 1/ Prečo nie je potrebné zateplovať Ytong lambda 450....? Nuž preto, lebo si vymysleli produkt, ktorý by podľa ich predstáv zabezpečil, že peniaze za obvodové murivo skončia len u nich, pretože: prečo by im mal z koláča ukrajovať nejaký výrobca (predajca) fasádnych izolácií, no nie? 2/ Prečo je lepšie zvoliť tenší (a lacnejší) murovací materiál a ten následne izolovať...? Lebo, ako píše aj @matorado a @blackomt, je to narozdiel od riešenia č.1 efektívnejšie pre stavebníka. Netvrdím, že lamda 450 je zlá, ale ja som sa rozhodol stavať radšej z 30 cm tehly (heluz family+) a na to som dával 20 cm baumit open. R takéhoto obvodového plášťa mám cca 8,9. Bolo to lacnejšie, ako s lambdou a myslím, že čísla o tepelnom odpore hovoria jasnou rečou.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak panko u mna 1 hodinu len premeriaval dom. A zmerat hrubku steny , nie je ziaden problem a pri troche filipa ani stropu :)
Odpovedať
Dobrý deň, takže čo by ste radili z čoho stavať, my ideme rekonštruovať 100 ročný dom chceme časť pristaviť, tiež sme rozmýšlali nad Ytongom
Odpovedať
@tanka84 ak ti mozem poradit tak neodborne bud stavaj z tej 450ky resp 375 Lambdy bez zateplenia alebo si najdi nejaky heluz resp inu lacnejsiu a uzsiu obvodovu tehlu a zatepli.stavat zo 450ky a na to dat zateplenie mi pride blbost
Odpovedať
Nie , ak nechceš , netreba zatepľovať . Je to podla mňa blbosť - 45 cm ytong.... , tak ako píše XXX diskutujúcich , ale..... 90% domov bude mať a má horšie tepelnoizolačné vlastnosti ako budeš mať ty. Ak si zvyknutý ( zvyknutá ) napr zo starého domu platit 150 e za plyn , budeš velebiť tento ytong pretože ti náklady klesnú možno na viac ako polovicu. Dalo by sa to aj lepšie , ale bývať v dome nebudem ja , ani diskutujuci a ak ste ako rodina silno , moc presvedčený o vhodnosti tejto alternatívy , tak do toho...
Odpovedať
@adulkas kludne mozes stavat z ytongu, len nie 45cm ale 30 alebo 25 a potom na to dat 20 alebo 25cm zateplenie
Odpovedať
Profilova fotka
Dikes za prispevky, som v rozpakoch ale nakupene, čo už, uvidim počase aku spotrebu tepla budeme mať.
Odpovedať
Profilova fotka
AMEN
Odpovedať
@tanka84 isiel si na to celkom opacne ... najprv si nakupil a potom sa pytas :-) ... ale neboj ... zastancov dychajucich domov si potesil :-)))) dom ti bude krasne dychat :-))))
Odpovedať
@tanka84 Aby som ta utesil, urcite lepsie mat na dvore 450tku, ako sa pytat, ci sa oplati zateplovat lambdu 375 napriklad. Ak budes kurit plynom, nic hrozne sa nedeje. Ak nahodou elektrinou, tak rozmyslam este nad nejakym nobasilom navrch..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?