Staval niekto z Porotherm 42,5T profi plneným vlnou?

Podľa teórií by mala byť postačujúca samozrejme bez zateplenia..Rada by som sa spýtala, či máte niekto skúsenosť s výstavbou z tejto tehly.
Odpovedať
1
2
to zase bude diskusia :)
Odpovedať
ach jo ...
Odpovedať
@nina1205 mozno by sme sa mohli odrazit od definicie pojmu postacujuca ...
Odpovedať
no, postacujuca - kedze nie som technik, stavbar a tejto problematike nerozumiem - tak ak definiciu chapem spravne, tak asi, ze by ju nemalo byt potrebne zateplovat... :-|
Odpovedať
Drahý mačkopes. To, čo akumuluje, nemôže dobre izolovať. Preštudujte si vrátane tam uvádzaných odkazov: http://forum.tzb-info.cz/118850-cihla... @nina1205
Odpovedať
ide totiž o to, že chceme stavať z porothermu....akurát, že zo všetkých strán počúva ako treba vždy zateplovať a pokiaľ by to pri tejto tehle nebolo ozaj potrebné, tak by sme zatepľovanie radšej vynechali úplne...
Odpovedať
@nina1205 Zatepľovanie je strašiak?
Odpovedať
Postacujuca je to urcite. Hlavne pre vasu penazenku a vase buduce naklady... ach jaj Ono aj 20cm je postacujuca, aj 25cm je postacujuca a dokonca aj s rezervou, aj 30cm je postacujuca s este vacsou rezervou... statickou :) No a z hladiska izolacie je 50cm postacujuca, aj 42,5cm je tiez postacujuca, aj 37cm je postacujuca.... len sa nikdy nepytajte alebo neratajte kolko ste mohli usetrit inym pristupom.... prajem stastnu ruku pri vybere mega-bomba izolacnej tehly.
Odpovedať
nie že by to bol strašia. Llen sme tuto tehlu brali ako alternatívu k možnosti nezatepľovať.
Odpovedať
@ferre1 Nejde nám primárne o tom, aby sme ušetrili..ide nám primárne o kvalitu..ak mi niekto fundovaný povie, že mám dať Profi 38 a zateplenie - príklad 15 Nobasil a bude to kvalitné, ekonomicke (vzhľadom na budúce náklady na energie) tak ju dám...len som sa chcela spýtať či s tým má niekto skúsenosť.
Odpovedať
@nina1205 nejde vam o to aby ste usetrili? tak preco pozerate po tehle ktora by sa nemala zateplovat? Pre fazulky asi nie... ide prave o to setrenie. Takze preco nesetrit uz pri samotnom vybere tehly? Ta 42,5cm tehla nema ani staticky navrh oproti trebars 25cm a ked si porovnam cenovy rozdiel jednej aj druhej tehly ... usetreny rozdiel investujem do zateplenia... tak tepelny odpor bude mat ta 25cm tehla taky, ze pomali budete na urovni pasivneho domu (aspon obvodove murivo). Nasledne naklady na kurenie su diametralne odlisne. A ze sa vam nechce zateplovat? Zratajte si kolko su naklady na zateplenie... este doplnim, ze omietku, sietku a pod. musite dat tak ci tak...rozdiel je doslova len cena za EPS.
Odpovedať
praveze sme po nej ani nepozerali :-) nasli sme ju nahodou, povodne sme uvazovali o klasickej so zateplenim...preto sa tu prave na to pytam...a dakujem za radu, lebo prave o tu mi islo..cize radsej uzsia tehla a viac zateplenia a bude to mat efekt pri vykurovani..ok, o toto setrenie nam ide, do buducna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nina1205 ake to bolo rychle a bezbolestne :)
Odpovedať
@ferre1 a mozem sa este spytat, kedze som uplny laik, z diskusii som pochopila len to, ze pri tom vyberu tehly a zatepleni je podstatny rosny bod ...cize keby dam tehlu porotherm 25 alebo 30 Profi, aku hrubku zateplenia z Nobasilu k tomu zvolit s ohladom na ten rosny bod?
Odpovedať
@janvirostko presne o to mi slo :-)..nakoniec to ani nebude taka dlha diskusia :-)
Odpovedať
@nina1205 ma to milo prekvapilo, pretoze vacsinou taka diskusia smeruje do riadnej ... Rosneho bodu sa nemusis bat pri vacsich hrubkach izolacii. Budes stavat v TT?
Odpovedať
:-) tak to som rada, ze tato tam neskoncila ..nie pri TT, ale na pol ceste NR-TO.
Odpovedať
@nina1205 neskoro. Uz som to spravil pre okrajove podmienky TT. Ale to je v podstate skoro to iste. Nech sa paci. Tam kde je modry obdlznik je kondenzacna zona pri 25cm tehle a 20 cm obycajneho EPS. Na pravo je exterier a nalavo interier.
Odpovedať
kedze tema splnila svoj ucel, poprosil by som admina temu zamknut, aby sme sa nedostali do slepej ulicky :)
Odpovedať
@janvirostko vdaka
Odpovedať
Vlastne zakladna vec: je to graf rozlozenia tlaku v konstrukcii, podla coho sa urcuje rosny bod. Proste rez stenou
Odpovedať
@nina1205 nemas za co :)
Odpovedať
veru zamknut, kym si tuto temu nevsimnu dychaci :-)
Odpovedať
@nina1205 v tej tehle sú izolantom vyplnené iba otvory. A čo zvyšok? Ja tam vidím samé tepelné mosty.
Odpovedať
@calimero uz je to vyriešené...dáme na rady (kedze v technickej oblasti sme stratení) a ziadnu takuto alternativu skusat nebudeme.
Odpovedať
@kriloter nemozem to zamknut aj ja nejako?
Odpovedať
kto ma kluce od miesacky?
Odpovedať
ukecajte p. Svobodu, ten to i nakresli. http://goo.gl/7AyCA
Odpovedať
@kanvor Také "ukecanie" stojí desaťtisíce Kč. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nina1205 pozri každý odborník hovorí, inak ten môj povedal takto: najlepšie je porotherm profi dryfix30+nobasil dosky 14. Tak sme aj spravili
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?