Staval niekto dom z VPC od poľského výrobcu Sil Pro?

Ahojte staval niekto dom z VPC od polskeho vyrobcu http://cz.sil-pro.pl/ ? Aka tam bola cena, kvalita spracovania, skusenosti...? Dakujem Erik
Odpovedať
1
2
tiez zvazujeme cenovu ponuky aj od Sil Pro, na ceskom TZB fore a modrej streche maju dobre refencie. resp ze je to lepsie ako km-beta, a temer ako kalksandstein. co je horsie, ze nemaju celu ponuku t.j. preklady, nemaju ako KS spodne rady tehal, kde mozes viest elektroinstalaciu bez zasekavania, taktiez nemaju pri 175tkach polmetrove tehly na dlzku. kym KS ma dokonca bloky pol metra na pol metra, co su sice tazke jak svina, ale samozrejme rychlejsia montaz.
Odpovedať
@erique969 len zo zvedavosti sa spytam , kedze mam KS .. v akych cenach sa toto pohybuje ?.. lebo ja som mal KS lacnejsie nez KM betu ...
Odpovedať
@gorgar momentalne uz tyzden cakam na cenovu ponuku od SilPro no stale nic a nenasiel som ani cennik na stranke takze nemam ani odhad ze co momentalne mam ponuku od inej polsskej spolocnosti GrupaSilikaty no musim to porovnat s KS nakolko mam podla projektu nacenene rozne metraze. Zbezne porovnanie (Grupa vs KS) je cca 1100€ menej ked si to preratam na m2 pre Grupa. avsak tam si z "rozdielu 1100€" treba este odratat preklady a maltu na cely dom nakolko KS to ma uz zaratane v ponuke.
Odpovedať
@m168 ja si myslim ze vsetky tie materialy ci uz je to KM, KS, Sil, Grupa su viac menej rovnake takze dolezita bude konecna cena a to ci sa oplati pri polskych vyrobkoch dorabat preklady a kupovat solo maltu. my sme zvolili ako format 248*240*248 pre lepsiu manipulaciu nakolko vozit a prenajimat zeriav na take obrovske tvarnice by nebolo lacne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame zo Silky teraz...
Odpovedať
@erique969 zdravim, tiez chcem teraz stavat zo sil-pro, koho ste oslovili ? priamo vyrobcu? lepidlo ake/od koho planujete ?
Odpovedať
@erique969 ok, tak potom daj vediet :) a ta malta na cely dom nie je velka polozka len viem ze tu uz mali ludia problem so silka maltou ... A preklady , ja som mal v ks pekne vycislene kolko z toho su preklady ...
Odpovedať
@richie oslovil som priam zastupcu na polskej stranke, potom som s nim po tyzdni volal a vravel ze to poslal na centralu a ze sa mi ozvu, no zatial nikto nic... lepidlo, maltu asi od KS cital som na nich dobre recenzie
Odpovedať
@erique969 uz sa ti niekto ozval? ..hmm za cca 3-4 tyzdne ich budem potrebovat, tak aby som ich aj ja zacal nahanat
Odpovedať
@richie no tak situacia je nasledovna: poslal som ponuky 4 vyrobcom KM Beta, Kalksandstain (KS), Grupalilikaty a Sil-Pro. SP a KM Beta vôbec nic neposlali a to som aj volal s SP zástupcom. KS a Grupa poslali cenove ponuky na zaklade toho som to prepocital na m2 ktore potrebujem a KS bola drahsia o cca 700€ podla mojich prepoctov na celkovu objednavku avsak grupa nema v ponuke lepidlo ani preklady ani prevazovaćie nerezove platy.. podla vydatnosti malty a m2 som si prepocital ze by som potreboval cca do 200 vriec lepidla (KS co som cital ze ma najlepsie) ktore ma samotne cennikovu cenu 10€ vrece. koniec koncov budeme asi brat od KS nakolko tam je vsetko all in one a nemusim potom nic dodatocne riesit a bude to stat celkovo lacnejsie ako ked by som bral kazdu polozku zvlast.
Odpovedať
@erique969 myslim ze si sa rozhodol spravne :) zmyslal som podobne .. a KM Beta som mal aj tak drahsiu .. co mi rozum vobec ale ze vobec nebral .. lebo na KS bola najdrahsia doprava .. a na KM bete samotne tvarnice .. a ze doprava gratis :)
Odpovedať
@gorgar clovek niekedy nerozumie tym obchodnym tahom, mozno niekoho nalakaju na nejaku akoze akciu no treba si vsetko prepocitat a zohladnit aj cas ktory by sa tomu musel venovat ak by sa vsetko riesilo osamote pricom sa moze potom clovek venovat inym cinnostiam
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erique969 zaujimave .. a KS mas od koho ? .. tu na vychode (KE) to bude s dopravou este horsie :(
Odpovedať
@richie KS som kontaktoval priamo ceske zastúpenie no a doprava myslim ze nebude problem akurát to bude asi viac stat
Odpovedať
Viete odporučiť nejaké stavebné firmy, ktoré majú skúsenosti so stavbou z VPC? Stavať budeme v Bernolákove... Pôvodne sme chceli stavbu riešiť čiastočne svojpomocne formou mentoringu (http://www.atelier-partika.cz/poraden...), ale po problémoch už len s dohadovaním prvého stretnutia sme to vzdali. Takže nám nezostáva nič iné, len osloviť firmy. Čo sa týka značiek, tak zatiaľ rozmýšľame nad KS, Vapis a Silka. Ďakujem.
Odpovedať
@imrish Ahoj momentalne nemam ziadne firmy no ked som volal so zastupcom KS tak mi vravel ze ak by sme mali zaujem tak maju partnerske firmy ktore pre nich VPC robia... tak skus sa tam spytat.
Odpovedať
@erique969 Ďakujem. Vyskúšam osloviť aj ich. Zatiaľ som oslovil len Vapis - tí mi neporadili a Ytong (Xella) - tí mi poradili dve firmy, murovany-dom.sk a alfadevin.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@imrish Podarilo sa vam zohnat nejaku firmu/partiu na stavbu z VPC- uz ste snimi aj zacali stavat? Tiez rozmyslam nad stavbou z VPC a pomaly sa pozeram po nejakej overenj firme. Dakujem
Odpovedať
@pavlism Celá výstavba sa nám posunula (jeseň / jar '18), tak aj všetky aktivity v tomto smere sme utlmili. Uvažoval som aj nad výstavbou svojpomocne s dozorom - p. Partika (Atelier Partika) ponúka takúto možnosť (zrejme len krajný západ Slovenska a ČR) . Len sa nám nedarilo zladiť sa ešte len v príprave, tak som neriskoval, že by sme mali podobný problém počas realizácie. Ak budete mať skúsenosti s nejakou partiou, dajte vedieť. Opačne, ak nájdeme my, rád sa podelím so skúsenosťami.
Odpovedať
@imrish @pavlism Ak náhodou zoženiete partiu murárov / firmu so skúsenostami s VPC tehlou budem veľmi rád za kontakt a opačne ak nájdem niekoho ja - postúpim. Moja stavba je pri Seredi. Ja som sa pýtal na stavebné firmy priamo aj KS ale nevedeli mi poradiť.
Odpovedať
@sasqsk KS mi odporúčali nasledovných: - Mifim - Schlosbau - Build & Smile Silka zase: - EKODOMY - Alfa Devin
Odpovedať
@imrish ten schlossbau som nenasiel, posles ked tak do IS link / adresu ? ja som dostal este referenciu na Tyner Banovce na mifim mam aj ja velmi dobre referencie a uz som ich aj oslovil. teraz skor cakam kedy dostaneme stavebne povolenie :) Build & Smile vyzera zaujimavo, najma to, ze zjavne vedia urobit aj dosku na XPSku, a este o to viac, ze reklamuju tam strojove murovanie, co by bolo uplne super, kedze potom by sa dali pouzit 498x498 "tehly", teda dalsie velke plus co sa tyka kanalikov a rovnosti stien. skusim si to buduci tyzden u nich overit, ze ci maju ten mini zeriav. my mame robeny projekt podla oktametru, takze by to snad nemal byt problem, skor naopak, ciste lego, kedze od KS bude aj kladaci plan. kazdopadne pri build & home ma trosku odrazdzuje aj zopar prvotnych info z ich stranky 1) moc sa mi nepaci, ze pisu, ze standardny dom co stoji 150 TEUR postavia v pasivnom standarde za 180 TEUR, co je podlla mna blbost, lebo pasiv je skor vecou dobreho navrhu a vyberu materialov, ale ani ten material neni tak drahy s vynimkou okien. skor naopak .. cize 20% navyse len za to ze stavaju pasiv mi neprijde koser .. 2) dalsiu vrasku na cele mi robi problem, ze hovoria, ze dodavaju zakladove dosky od elagohouse, t.j. Cemex a ked som priamo oslovil Cemex vo februari tohto roku ohladne cenovej ponuky, tak hned odpisali, ze zakladove dosky na slovensku nerobia, tak teda neviem no .. 3) a asi take skor perlicka , pri ich domoch kluc spominaju, ze standardne dodavaju Eltrick kurenie a bojler, co je sialene odrb, ktory v cechach tusim riesila obchodna inspekcia .. "- elektrické vykurovanie a ohrev TUV so systémom ELTRICK - štandard" ale mozno som len (ne)zdravo slovensky skepticky a ta firma je ozaj dobra.
Odpovedať
@m168 je to slossbau (slovenská doména)
Odpovedať
@imrish hm chvalia sa referenciami Mifimu, a su tiez zo ziliny, ze by parta odidencov ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Firmam Mifim a Slossbau sa odporucame vyhnut ako len lahsie. Slossbau robil kedysi pre Mifim. Ak chces vediet ake mame katastrofalne skusenosi s nimi ako nam sfusovali dom tak mi napis. Zo zaciatku vyzera vsetko genialne. Je treba ludi varovat pred takymito slovenskymi podnikatelmi.
Odpovedať
Ano odidenec a jeden "lepsi" ako druhi. S oboma som mala tu cest. Kazdy den ich preklinam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Pani @m168 @imrish @pavlism @sasqsk rad by som sa vratil k tejto teme a opytal sa vas ako ste pokrocili vo vybere stavebnej firmy na stavbu z VPC. Padli tu rozne tipy na stavebne firmy v oblasti VPC, prip. pasivnych domov a zaujimalo by ma, koho ste si nakoniec vybrali a ak uz ste aj zacali so spolupracou, tak ako ju zatial hodnotite a ci by ste danu firmu odporucali. Okrem vyssie uvedenych firiem este evidujem Detaildom, ktori sa tiez orientuju na vpc a pasivne domy - mal aj ich niekto z vas vo svojom vybere a ak ano, ako dopadli? @adinka50 Prosim ta vedela by si mi napisat viac o svojej skusenosti s Mifim a Slossbau? Zatial som ich evidoval, aspon teda Mifim, ako jednych z tych serioznejsich a kvalitnych. Dokonca na dnoch pasivnych domov som rozpraval s 2 investormi, ktorym staval Mifim a v jednom pripade maximalna spokojnost a v druhom tiez spokojnost ohladne kvality akurat s vyhradami ohladne dodrziavania terminov. Dakujem.
Odpovedať
Mifim a Slossbau rozhodne neodporúčam, stavali nám obidve firmy dom. Naše skúsenosti s nimi sú doslovne katastrofálne a ak sa chceš vyhnúť kope problémov vyber si hocijakú inú firmu. Projektová dokumentácia nedodržaná, nedodržaná statika, fakturované úplne iné množstvá materiálu ako v skutočnosti, zamieňanie materiálov za lacnejšie, nedodržané základné stavebné postupy, dokonca stavbyvedúci ani nemal papiere. Ak chceš príď sa porozprávať. S tým čo sfušovali sa Ti nikdy žiadna firma nepochváli a hlavne nenaleť na sladké rozprávky konateľovi Mifim o tom aký sú úžasný. Mifim nemá ani len zamestnancov. Preklínam každý deň keď som si tie firmy vybral, celej rodine nám zničili život, lebo v dome doteraz odstraňujeme po nich vady. Pravdaže vady neodstraňujú, ako to býva zvykom, veď sme už zaplatili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@imrish firmu BUILD&SMILE s.r.o. určite nie, konatelia Minarech a Krč-Turba sú podvodníci, ktorí nasľubujú všetko možné pred podpisom zmluvy ale nič nevedia robiť, zoberú peniaze a z rozrobenej stavby zmiznú. Sľubujú domy na kľúč, ale vyčerpú dohodnuté peniaze už pri hrubej stavbe a potom vydierajú investora navýšením sumy na skoro dvojnásobok dohodnutej sumy, ináč zo stavby odídu. Argumentujú nejakými prácami naviac, ktoré investor ani nechcel, ani o nich nevedel že také niečo robili a ak im nezaplatí, zo stavby odídu. Môže byť hocijako ošetrená zmluva, investorovi nepomôže ani právnik, lebo pred súdnym pojednávaním firmu narýchlo zrušia a založia novú, skoro s tým istým názvom (teraz BUILDandSMILE s.r.o). Investorovi tak ostane len hrubá stavba v dezolátnom stave s kopou chýb a odpadkov. Takto podvodne podnikajú, poctivou prácou sa totiž živiť nevedia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
dobry vecer, mame tu teda nejake pozitivne referencie na stavebnu firmu s materialom VPC? my sme BB okolie. dakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?