Staval niekto ako mio23 – “medmax svojpomocne“?

Zdravím, veľmi ma zaujal fotoalbum užívateľa mio23 (http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...) a chcem sa spýtať, či niekto tiež takto staval? Aké sú skúsenosti? Prečo si to vybral? Jedná sa mi hlavne o skladbu obvodových múrov – izolácia-BVT-izolacia-sadrokarton smer exteriér -> interiér. Nazval som to “medmax svojpomocne“, lebo sa vlastne vytvorí veľmi podobná skladba. Dajte vedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@triumf18 veď napíš priamo jemu. @mio23
Odpovedať
mio-v fotoalbum som preštudoval dôkladne aj s diskusiami tak viem o čo mu išlo. Problém je ten, že to nedokončil. Nestačí mi jeden fanda VBT. Ďalšia vec, ktorá ma zaujíma je kombinácia vonkajšieho a vnútorného zateplenia. Mám pocit, že na tomto fóre je celkom známy a či nenašiel nasledovateľa.
Odpovedať
@triumf18 len taka mala poznamka-mio nestaval vami popisovanym sposobom, z interierovej strany nedaval na steny ziadnu izolaciu. Co nedokoncil? Ved dom ma hotovy.
Odpovedať
@stowasser a toto je čo???? http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23... Dom môže mať dokončený ale potom nedokončil fotoalbum čo začal.
Odpovedať
tiež si myslím že album nedokončil ... úplne preskočil vnútro domu, posledne foto len fasady a tiež som sa čudoval že dával sivu izoláciu aj z vnútra
Odpovedať
Profilova fotka
@triumf18 Podľa mňa to bol len nejaký pokus a nestavia sa ich tu viac lebo zvýšené náklady za tú úsporu nestoja každému a pri svojpomoci aj zvýšená pracnosť. Ak obyčajný NED dom viem pomocou rekuperácie a tepelného čerpadla v zime vykurovať a v lete chladiť a zohrievať teplú vodu za celkové náklady cca 100 eur s takýmito nákladmi by som bol tak spokojný, že aj keby sa dali stačiť na polovicu neviem či by som sa do toho púšťal. A to nehovorím že po roku 2020 bude minimom štandard pasívneho domu.
Odpovedať
@martosko Zaujala ma previazanosť konštrukcie tohto systému – železobetónové stĺpiky. Zároveň si však neviem predstaviť tento systém bez vnútorného zateplenia – extrémne prácne. Ale ak ho použijem ako mio tak rozvody nebudú problém a môžem využiť výhody oboch typov zateplenia. Neriešte tu vnútorné zateplenie ako také, nechcem aby sa táto téma uberala týmto smerom. Staval niekto s vonkajším a vnútorným zateplením? Prečo by si do toho nešiel. Investícia do vnútorného zateplenia nemôže byť vyššia ako 6000€ čo máš za 10 rokov pri polovičnej splátke (50€) späť.
Odpovedať
Profilova fotka
@triumf18 Ale pochybujem že len tým vnútorným zateplením dosiahnem zníženie nákladov na polovicu. Ak by som mal stavať ja mám takúto predstavu určite obvodové steny betón alebo vápennopieskové tehly z vonku dobre zatepliť a z vnútornej strany stenový vykurovanie čo sa dá použiť aj ako chladenie tým že by som z vnútornej strany dal tepelný izolant zahodil by som najväčšiu výhodu takýchto obvodových múrov a to ich akumulačnú schopnosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?