Spevniť poslednú radu priečkových tehál?

Profilova fotka
Ahojte, riešili ste nejako poslednú radu priečkových tehál? budeme mať SDK strop. pričky sú len vymurované. zvyknú sa ešte na vrchu niečím previazať? aspoň trochu malty a pod? bojím sa, že keď budú vŕtať profily do stien aby sa priečkové tehly neuvoľnili. sú to brúsené tehly 11,5 alebo 17,5 ďakujem
Odpovedať
@dorwin ja som robil veniec aj nad priečkami. dával som 11 radov obvodových a 12 radov priečkových (17,5), veniec mal 35 cm nad obvodovými, čiže nad priečkami vyšlo 10 cm.............. takže tak :-)
Odpovedať
ak ste ich murovali správne, tak nimi nepohnete, samozrejme ak nemá priečka v línii nejakú nadmernú dĺžku, potom je vhodné mať nad ňou nejaké stuženie (strop, veniec...)
Odpovedať
Niekto to riesi tak, ze do posledneho radu v strede vyfrezuje drazku, vlozi do nej 6ku roxor a zatrie lepidlom, niekto zapeni skaru medzi stropom a prieckou a to taktiez drzi pevne.
Odpovedať
Najednoduchšie je to zapenit alebo sa používa roztiazna malta
Odpovedať
Profilova fotka
@tony19 ja mam vaznikovy krov. nad prieckami nic nie je
Odpovedať
@martin85 chcem sa opytat, ci ste to tak mal v projekte, alebo ste si to tak vymyslel vy, lebo taky postup moze za par rokov sposobit jemne popraskanie nenosnych priecok.. (Byvam v byte, kde pri prerabke jadra murarsky majster vyklinoval nenosnu priecku o plafon a ked si horni susedia premiestnili po par rokoch v byte nabytok, zacali nenosne priecky praskat, lebo nedokazali preniest tlak vahy z hora).
Odpovedať
Tak to nad prieckami výplň drevom alebo cetrisom a mozes to zapenit este by som to poistil z bokov doskami. Skaru na penu by som dal väčšiu z dôvodu pracovania strechy
Odpovedať
@stowasser ja som si to tak vymyslel, priečky mám 17,5 cm, čiže už táto tehla je nosná.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser v projekte bol klasicky viazany krov. zmenili sme my na vaznikovy. Samozrejme medzi vaznikmi a prieckou je vzdy medzera. nie je vaznik polozeny na priecke.
Odpovedať
Ja som posledný rad tehál previazal sieťka a lepidlo tiež presne z toho istého dôvodu SDK strop. A v prípade vrátania pre zatĺkacie hmoždinky som používal radšej vŕtačku s mechanickým a nie pneumatickým príklepom. Vnútro tehly sa tak nerozbilo a hmoždinky držali lepšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?