Špárovanie Ytongu

Ahojte, niekto to robi, niekto nie, aky ma efekt vyplnenie spojov medzi porobetonovymi tvarnicami cementovym lepidlom na vzduchotesnost a tepelnu izolaciu domu? V pripade, ze dom bude nasledne nadpriemerne zatepleny.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen ziadny..vyplnaju sa len miesta kde sa ytong odlupil , vypadol..aby sa dala dobre tahat omietka
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 @rillwen ma to vyznam, ale len z tej strany z ktoej budes mat vzduchotesnu rovinu. Takze zvnutra by som to presparoval. Samozrejme by som po elektrike a vode aj dokladne utesnil miesta ktore som rozdrazkoval. Neoplati sa to vsak robit na beznych novostavbach ktore su tak odflaknute, ze toto im fakt nempomoze.
Odpovedať
@rillwen nazdar. No smerom z interieru je to tak ako vravi @richard71. Dovod je jednoduchy, steny budes sietkovat tak ci tak a tym padom ich zatries lepidlom cele , nasledne ked das omietku mas vzduchotesnu rovinu. Smerom z exterieru to mozno zmysel ma. Ja som to robil ako "poistku" pre prestupy kde nemas omietku (el. skrina napr. ), alebo vrtas konzoly alebo co a mozes sa s hmozdinou trafit prave do skary medzi tvarnicami. Ale je to uz skor o perfekcionizme, no napokon aj o takychto "uchylkach" pasiv je. Inac to nestoji dokopy nic, spravite si to sami, a pohoda. Tam kde som mal vacsie skary, vyplnil som ich pur penou az potom zatieral lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
steny ytongu sa nemusia v interieri sietkovat, je to info od vyrobcu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?