Skúsenosti - búranie + podmurovanie

Ahojte, mám pri dome malú prístavnbu 4x3metre. Problém je že ako sme zateplili dom tak neprejdeme okolo domu s fúrikom, kočíkom a podobne, a nechceme chodiť stále naokolo celého domu. Chcem prebúrať prístavbu v rohu a spraviť jednu stenu {cervenu} šikmú, čím získam priestor /zelenu/. Ako to spraviť aby mi to nespadlo na hlavu a nikomu inému ? Zvažujem podmúrať stým, že železom to previažem v každom rade + vo výške pod strechou (tá je šikmá) osadím preklad.
Odpovedať
foto
Odpovedať
Profilova fotka
@borios66 najskôr by som urobil nový múr, previazal ho s novou stenou zasekaním káps alebo tiahel medzi jestvujúcimi stenami, počkal kým trochu sadne(vyschne), vyklinoval krov a zbúral roh
Odpovedať
@jan45 Presne takto nejako si to predstavujem, že vyseknem iba dieru kde osadím potom preklady. Každá rada sa nabije roxormi a previaže s novou stenou a až keď bude všetko poreišené tak zbúrať roh. Otázka ale je, pôvodné steny sú tehla, tá nová musí byť tehla, alebo ju môžem aj z porfixu ?
Odpovedať
@borios66 Murovací materiál môže byť akýkoľvek. Ale dôležité je tiež vedieť, aká je tam strecha a ako sa zmení, ako je robený veniec a pod. Toto radšej nechaj urobiť projektantovi, aby ti to nespadlo. My nevidíme, čo je to za stavbu (z konštrukčného hľadiska), preto rady tu na fóre sú len orientačné. Konkrétny postup nech ti dá projektant do projektu.
Odpovedať
@chrobak7 no strecha je samozrejme položená aj v tom rohu, je to škridla, položená na laťovaní, to ale pôjde preč aj stým rohom a spravím tam plechovú, čo je podstatne ľahšia 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?