Sivý a biely Porfix

Aký je rozdiel medzi sivým Porfixom, ktorí sa prestal vyrábať a tým novým bielym? Kamarát čo robí so stavebninam by vraj ten biely kupoval až tak za rok lebo ho do Maďarska ani nemôžu vyvážať lebo Maďari sú vraj náročnejší, Slovákovi je to jedno. Čo o tom viete? Vraj ešte nie sú vychytané muchy ale už som nezachytila, že v čom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 to je otázka pre výrobcu, pýtajte doklady, rád Vám ich poskytne. Ten Kamarát zo stavebnín nech ide predávať vianočné stromčeky, tam nepotrebuje vedomosti na akej pôde vyrástli. Ale domnievam sa, že biely porfix sa už vyrába dlhšie, len pod iným názvom - Siporex, takže muchy tam vychytávať netreba.
Odpovedať
Suhlasim s @jan45 aj ked tomu velmi nerozumiem. No, porobeton tu bol aj pred 20 rokmi, a dnes tie budovy stoja.. (oprava, cez 42 rokov uz vlastne) Stoja aj domy z hliny, viac ako 100 rokov :D A ohladom porfixu v madarsku, co som sa tam pytal osobne v stavebninach, niektore ich vobec neponukaju, rovno len ytong.. neviem preco..
Odpovedať
@zuzanak89 rozdiel je vo farbe =D vlastnosti budu podla tech. listov. To stym Madarskom bude nejaka kacica. Ze Madari su narocnejsi ... :-D ? Asi tak, ako Poliaci. Na porobetone sa netreba prilis odbavovat. "Tehla" ako "tehla". Jedne su presnejsie ine zasa menej - male nerovnosti sa prebrusia. Staci zly murar a mozu byt tehly neviem ake ;)
Odpovedať
nj, sranda by bola, keby take kacice su aj opacne, v polsku su slovaci narocnejsi a tak, ved trava je vzdy zelensia na druhom konci... :D je ale pravda, ze cenovo su poliaci aj madari lancejsi cca o 1/3, problem je s dovozom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?