Šikovní majstri

Profilova fotka
prosim vás vedeli by ste mi odporucit sikovných majstrov na základovú dosku rodinného domu? ďakujem
Odpovedať
@lilo93 nápis lokalitu ušetria cas :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Okres Martin.
Odpovedať
@lilo93 Dnes je problém niekoho zohnať, dostal som číslo na chlapíka z Oravy, ale povedal mi cenu 15€/m3, čo pri mojej doske robilo cez 300€... Nakoniec som si to urobil sám s 2 kamarátmi a za tri hodiny... A výsledok? Takmer ideálna rovina, možno lepši ako profi firma.
Odpovedať
@insed prosím ťa ..ty čo tu píšeš za bludy.? :-) 15€ sa berie za spracovanie betónu. Za 3hodiny ? Ani za tri dni neurobíš základoch dosku. Za 3 hodiny to ani nevykolikujes a nevyznacis. Kde je ešte výkop, hromozvod, prestupy, lezata kanalizácia, betonáž pásov, DT, hutnenie lôžka,viazanie železa, zasalovanie, atď. PS: ideálna rovina? Myslíš ? ;-)
Odpovedať
@insed ..si nás pobavil len čo je fakt :-D :-D :-D " ale povedal mi cenu 15€/m3, čo pri mojej doske robilo cez 300€... Nakoniec som si to urobil sám s 2 kamarátmi a za tri hodiny." Takže pri Tvojej doske to robilo cez 300€??? Vydelil som 300:15 /m3?/ je presne 20m3.. Za 3hodiny s 2kamarátmi.... No čo už stachanovec :-D :-D Keď budem robiť prístrešok za chatou a potrebujem vybetónovať cca 12-13m2 tak Vás všetkých zavolám lebo viem že mi to urobíte za 1/2 hodiny a idete domov na čom vlastne ušetrím!!! Materiál dodám ja!!! Berieš?? :-D Aby si si nemyslel že som skúpy tak všetkým dám 50€ na hodinu!!!! Ale podmienka že ako som písal to musí byť hotové za 1/2 hodiny!!!!! Naviac čas PLATÍŠ TY !!!!! :-N :-N
Odpovedať
@tominohorvath aké bludy, všetko som mal urobené - kanalizácia, zhutnené, kari rohože a nalepený styrodur. Tých 15€ chceli len za vyliatie betonpumpou, samozrejme pumpu aj betón platím ja, tak mi to prišlo dosť veľa. Pracujem tiež sám, zarobím slušne, ale v prepočte na hodinu 100€ ??? @technik007 presne tak, 20m3 sme mali vyliate a zrovnané za 3 hodiny... A veru si skúpi, ak ponúkaš 50€/h a kladieš si podmienky. Mňa to vychádzalo na 100€/h, keby si pozorne čítal. Takže ak chceš vyliať 12-13m2, priprav si podklad, urob debnenie, zavolaj domiešavač, daj 100€/h a prídeme ti to urobiť. Zaúčtujem ti maximálne pol hodinu za prácu, čo pri troch ľuďoch vychádza 150€... Berieš?
Odpovedať
@insed Tak ešte raz: " Dnes je problém niekoho zohnať, dostal som číslo na chlapíka z Oravy, ale povedal mi cenu 15€/m3, čo pri mojej doske robilo cez 300€... Nakoniec som si to urobil sám s 2 kamarátmi a za tri hodiny... A výsledok? Takmer ideálna rovina, možno lepši ako profi firma. " Ďalej čo si mi písal "Takže ak chceš vyliať 12-13m2, priprav si podklad, urob debnenie, zavolaj domiešavač, daj 100€/h a prídeme ti to urobiť. Zaúčtujem ti maximálne pol hodinu za prácu, čo pri troch ľuďoch vychádza 150€... Berieš? " Ja počítam cenu ako aj čas ktorý som uviedol predtým so všetkým.... Písal si chytrák niečo o tom že si mal "akože" pripravené-debnenie atď.. Nechápem ale jednu vec... "Tých 15€ chceli len za vyliatie betonpumpou, samozrejme pumpu aj betón platím ja" tak čo vlastne si platil a čo bolo v CENE betónu??? Ja potrebujem vyliať ako som spomínal 12-13m2 ale nenapísal som Ti ako ani Ty že to potrebujem do hĺbky 2m??? :-D :-D :-D Berieš??? :-D :-D
Odpovedať
@technik007 Beriem to... stáť a pozerať sa na pumpu, kým vyplní 2m hĺbku je v pohode. Vrch zarovnám bez ohľadu, či je hrúbka betónu 2m, alebo cca 15cm. No keby si čítal s porozumením, tak tu je debata o základovej doske rodinného domu, čo býva štandardne cca 15cm. Taktiež aj zadávateľka témy hľadá majstrov na základovú dosku, nie na výkop, zalievanie DT, kanalizáciu atď....
Odpovedať
@insed Viem o čom je otázka...Ja som reagoval na TEBA nič viac nič menej.. ;-) Čítaj aj Ty pozorne :-) Pekný deň.. 8-)
Odpovedať
@insed živnostník pracujúci na ukol zarába 100€ denne. To že ty mu ponúknes robotu na 3hodiny neznamená že on nechce zarobiť za celý deň. Alebo čakáš že bude hodinu cestovať 3hodiny robiť a pôjde domov hodinu za almužnu.
Odpovedať
@tominohorvath viem koľko sa zarába, termín si mohol určiť sám a spojiť si ho s inou prácou, presne tak, ako to robím aj ja, aj mnoho iných ľudí. Nezávidím mu 100€ dennú mzdu, no u mňa chcel 100€ za hodinu a to je ten rozdiel... bol to oravský zmrd, už som takých stretol až až...
Odpovedať
@insed hocijako to počítam ....keď vy ste to urobili 3ja za 3hodiny tak jeden má 33€na hodinu. Sám betón nespracuje. Plus ak sa dohodneme na ukol......nikto sa nemá starať do toho za aký čas to spravím !!!!! 13-15€ za M3 betónu je bežná cena. Robil som s oravakmi v BA za 5€/M3 , ale 16 poschodove budovy rok v kuse .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tominohorvath Nepotrebuješ to počítať... Viem, že taká platňa sa dá zaliať za 2, 2,5 hodiny, počítal som tak 200€, ale keď zapotil 15€/m3 tak to prestrelil. Pri mojej spotrebe 24 kubíkov by zapýtal 360€... Samozrejme, dohodnutú cenu za úkol už nezjednávam, aj keby to urobili za 15 minút, my sme sa totiž nedohodli !!!!! Tiež som remeselník, práce sa nebojím a ťahať latu po vyznačených rovinách dokáže aj blbec, chlapci mohli mať 200, takto nemajú nič, alebo aj majú, ak ojebkali iného, čo sa dal... A potom takýto vyplakávajú, že postavia 100m2 domček a zadĺžený sú 30 rokov.
Odpovedať
@insed " chlapci mohli mať 200, takto nemajú nič" ty urcujes cenu majstrom za prácu? Buď rád že ti dal cenovú ponuku....druhý by ani neprišiel! A keď si si urobil všetku prácu predtým načo si hľadal niekoho na 3hodiny? Všetci vieme že keď si to urobíš sám tak je to lacnejšie. Všetci vieme že niektorí majstri su drahý, ale tvoje reči že " možno majú ojebkkali niekoho iného" tsss . Čo by si chcel aby robili za 4€ na živnosť :-D
Odpovedať
@insed vela remeselnikov to robi tak ze ked nechcu daco robit daju taku cenu aby to objednavatel nechcel.A keby nahodou chcel tak aby dobre zarobili.
Odpovedať
@tominohorvath presne tak, ja určujem cenu... cenu si určujú zákazníci, vždy je to o dopyt/ponuka. Tiež robím na živnosť, takže to chápem aj z druhej strany. Olepiť styrodur do roviny a nabiť vodiace tyčky dokážem aj sám, keďže mám laser, akurát som to potreboval zaliať. Prečítaj si aj tu na streche, ako sa mnohí sťažujú, že ich majstri ojebali, dali im o dosť vyššiu cenu a pod. Samozrejme, vyplakávajú už zbytočne, no nemali sa dať ojebkať. Ja som sa nedal, to je všetko. Keby si čítal pozorne môj príspevok, bol som ochotný zaplatiť 200, tak si to prerátaj, koľko by mali na hodinu, takže určite nechcem, aby živnostník zarobil 4€. Za tento plat by som nevstal ani ja z postele. P.S. videl som nakoniec tú partiu, ako zaliala 3 domy za deň, chceš mi povedať, že zarobili 1000€ za deň? asi ťažko.. robia pre niekoho za max.10€/h
Odpovedať
@insed pozri sa .... A ešte raz si prečítaj čo píšeš. Ak sa dohodneme na m2-3 tak nepočítaj koľko je to hodín!!!! To sa nerobí. ;-) . Ty neurčuješ cenu . Ponuka/dopyt znamená že ty máš predstavu o cene a zhotoviteľ ti dá ponuku. Ty ju buď zoberieš alebo zjednávas....nie že ty povieš spravte to za 200€. Alebo vieš čo , načo volať elektrikára , však hocijaký Maťo nataha káble a ističe pozapajat ..tccc kuknes si video na YT a urobíš sám. Však ten kok*t elektrikár pýta 1000€ za týždeň roboty. Hajzel. :-) Myslím že tebe je jedno hovoriť hocičo . Ty máš svoju pravdu a ...škoda reči.
Odpovedať
@tominohorvath obhajuješ len svoj postoj, ako zodrať zákazníka. Uvediem ti príklad z nedávna. Dohodol som si kopanie základov, chlap povedal cenu 30€/h. hovorím OK.. A pýtam sa, koľko to bude asi trvať 70mb a 1m do hĺbky. Povedal 3, 4, max. 5 hodín. Dohodnuté, prišiel vykopal a zapýtal 120. Kamáratovi o pár pozemkov ďalej kopal iný bágrista, tiež mal cenu 30€/h, ale schválne sa mu tam jebal 7 hodín + učtoval dopravné, výsledná suma 240 t.j. 100% navýšenie.... a podobne sa to robí skoro vo všetkom.
Odpovedať
@insed ty vieš prd o mojom postoji. Ja tvrdím že keď je cena 15€/M3 tak ty nemáš čo preratavat za koľko to spravím!!!! To že ty si ochotný dať len 8€ :-) :-) . Nemá sa zmysel s tebou o Tom baviť. Si myslíš že si vyhral nad majstrami lebo si im nedal robotu...a druhý im to zaplatil ,tak ty sú sprostý lebo sa nechali oklamať. Tak počúvajte všetci ktorí ste platili majstrom to čo vypýtali ste sprostý a dali ste sa oklamať! Toto je tvoj postoj. Tiež som platil vodarovi za 4hodiny 150€, lebo som ho potreboval.
Odpovedať
@insed Píšeš v predchádzajúcich príspevkoch že si hľadal.majstrov.Ale keď povedali cenu tak si to spravil sám s dvoma kamošmi za 3 hodiny a že je to jednoduchá robota.Čiže za 200 je to fajn kauf ale už za 300 sú to odrbávaci.Toľko z tvojich príspevkov.Ale.ak si maozaj živnostník tak ako píšeš tak musíš vedieť že tebe ako podnikatelovi samoživitelovi sa neoplatí zobrať zákazku ktorá je.na tri hodiny.Precestuješ kým rozbalíš zbalíš umyješ vercajch a znovu prídeš na inú zákazku tak je konec dňa.Čiže si radšej vypýtaš o niečo viac.Je to úplne logické.Vždy drobná zákazka bude drahšia ako veľká.Zaújmavé že najskôr zháňaš majstra apotom to zrazu urobíš sám a lepšie.A to že si to mal spojiť s inou zákazkou?Tak ty mu ešte aj chceš určovať harmonogram.Čo ak nemal v tej lokalite inú prácu?Robím s ludmi a presne toto je problém všetkého.Vytiahnuť si hlavu zo zadku a pozrieť sa sám na seba.Pretože svet to nie.som len ja a moja žena.
Odpovedať
@frantisekdobrota napísal si to úplne presne a slušne, max súhlasím s tebou !! ďalej už nemá výzam toto komentovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?