Rohové okno

Robil niekto naozaj veľký rohový preklad nad okno? Jedna strana 2,50 m a druhá strana 4,50 m. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
preklady budú stáť viac ako okno
Odpovedať
Nemá nikto takúto skúsenosť? Som síce vyštudovaný stavbár, ale bez stĺpa si to moc predstaviť neviem a ak tak veľmi draho.
Odpovedať
@jaro113 co konkretne ta zaujima? Lacne to samozrejme nebude. Je otazne, ci sa to da spravit aj v tvojom konkretnom pripade. Zalezi, co bude vyssie nad prekladom, ako sa da preklad ulozit atd.
Odpovedať
Šírka prekladu je 300mm, nad prekladom je stužujúci veniec výšky 250mm a murivo Ytong. Výška prekladu by mohla byť 500mm, prípadne by mohol byť spojený so stužujúcim vencom. @janvirostko máš napríklad aj nejaké podobné realizované preklady?
Odpovedať
@jaro113 ale co je nad tym? strecha, ci dalsie podlazie? Nevies pridat nejake obrazky? Sirka prekladu je OK, ale vyska bude daleko vacsia. Zaroven musi byt miesto na ulozenie prekladu a musi byt k tomu prisposbena stena v mieste ulozenia. Ano, v zasade mam, ale to je jedno.
Odpovedať
napis swarovski .. ta ma v dome este vecsie rohove okno, ale ona to ma poriesene stlpami...
Odpovedať
Nad je 2.NP a potom plchá strecha. @manasko rád by som bol ak by to bolo bez stĺpa. Obrázky ešte namám, pretože to ešte riešim či to tam dám alebo to bude iba sen. Možno by mi ani nevadil oceľový stĺp v rohu, ale tu je zas otázka tepelnotechnického posúdenia, pretože tam vznikne asi vačší rám okna.
Odpovedať
a co tak okno predsadit pred ocelovy stlp a stlp by bol vo vnutri mimo ramu okna ... velmi by prekazal?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto202 presne tak to budem mat riesene aj ja...100 x 100 ocelovy stlp bude z vnutra...
Odpovedať
Asi tak si to viem predstavit ako napisal @peto202. Mate aj niekto vykres vystuze pre podobny pripad?
Odpovedať
@jaro113 pre lepsie rady sem musis pridat minimalne podorys 1.NP a podorys 2.NP. Je mozne to riesit tak, ze do rohu das stlp (teraz neriesim, ze aky a jeho velkost), potom mas moznost vykonzolovat prievlaky a urcite ich spojit s vencom aby boli co najvyssie. Dalej by bolo riesenim vykonzolovat len jeden prievlak a druhy o neho opriet. A tiez je moznost vystuzit ZB dosku ako konzolu a tie v prievlaky a vence v mieste rohoveho okna budu zavesene na ZB doske. A este mi teraz napada riesenie vyuzit stenu v 2NP ako nosnu podobne ako prievlak. Urcite su aj ine moznosti, no bez podrobnejsich informacii o tvojom dome je to vseto len v teoretickej rovine. Moja otazka: mas projekt k domu? Ako toto okno riesi cast projektovej dokumentacie, statika?
Odpovedať
@jaro113 My máme rohové okno 2*3 m, ale stavba je z veloxu... zvládli sme to bez prekladu, ale je tam asi sto kg železa... stlp sme nechceli z dôvodu dizajnu, ale tiež boli stresy okolo toho...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Projekt domu si riešim sám, večer tu zavesím pôdorysy. Ďakujem za ochotu :-). Ako to vidím ja z hľadiska financií, asi tam bude oceľový stĺp
Odpovedať
@jaro113 idem riesit cosi podobne a ako najvhodnejsie riesenie (cena/vykon) je podla mna podopretie ocelovymi piliermi, vid prilozena foto (je zo stranky http://www.ostrovnidum.cz/, v galerii je ich viac)
Odpovedať

Odpovedať
Tak teda 5m a 2,95m
Odpovedať

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tu je tiež rohové okno ...ak dobre vidím s nejakou predprípravou https://www.inter-okno.sk/referencie/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?