Prvý rad YTONG

Chcela by som sa opýtať, či je možné nahradiť prvý rad obvodových stien iným rozmerom a typom ako je v projekte Lambda YQ 450. Pýtam sa preto, lebo projekt máme Lambdu YQ 450, kde už prvý rad je vysunutý a zateplenie Styrodurom máme iba na DT. Chceli by som to zmeniť takto aby bol prvý rad užší ako druhý rad a zateplenie styrodurom by bolo na DTčkach a aj na prvom rade. prikladám obrázok ako by sme to chceli.
Odpovedať
Na toto ti da najlepsiu odpoved statik. Ak nahodou nemas realizacny projekt aspon na statiku, potom gratulujem... Uplne od stola rada (peciatku na to nedam), ze standardny P2-400 by to mal v pohode zvladnut, mozno aj ten YQ zazrak, ked bol projektovany rovno vysunuty do prveho radu. A ovela lepsia volba je dat Ytong 300 + 150-200 zateplenie, nie 450 bez zateplenia.
Odpovedať
Ešte pridávam foto ako by to malo byť podľa projektu. Vopred ďakujem za všetky rady, ale nechcem tu teraz rozoberať zatepľovanie a pod. Proste chceme Ytong Lambdu 450 bez zateplenia.
Odpovedať
@natinecka Co vam brani drzat sa projektu a zateplit xps dodatocne hrubku dosky po prvy rad? Inak suhlas, yq450 nezateplena, to ste pekne naleteli.
Odpovedať
Doska samozrejme bude 15 EPS... nenaleteli. Toto sme chceli. Nechceme nič zatepľovať. Ak príde doba, že sa rozhodneme zatepliť tak zateplíme.
Odpovedať
@natinecka Mohli by ste nam prezradit dovod, preco nehcete zateplene obvodove murivo?
Odpovedať
Mame dom z Lambda 37 bez dodatocneho zateplenia, dom dvojpodlazny, okolo 160m2, spotrebu na vykurovanie mame minimalnu. Mesacna zaloha za plyn 30€, celorocne zohrievame aj tuv. Problem je v lete. Po par tropickych dnoch su steny doslova horuce a vnutri mame vyse 30° uz teraz. Neviem co to bude ked pride to prave "leto". Niesom zastancom polystyrenu...difuzne uzatvorite stavbu, ale aspon 10cm by bodlo
Odpovedať
Profilova fotka
@dzamino aké veľké okná máte?Zaujíma ma pomer celá plocha stien, plocha okien
Odpovedať
Profilova fotka
@dzamino na kolko kuris? Je plyn jedinym zdrojom tepla? Kolko byva nedoplatok? 8-)
Odpovedať
@natinecka bud s teh tehly odpil alebo daj uzsiu sak o nic nejde. Skor je problem ze to nejdes zateplovat, neexistuje argument preco nie ktory by bol relevantny, zato pre zateplenie hovori mnozstvo faktov.
Odpovedať
@natinecka My mame tiez 450 bez zateplenia a sme velmi spokojny nic sa neprehrieva takze super. Tiez som proti zateplovaniu a preto som si vybral 450. Kazdy si tvrdi to co on ma a vychvaluje to pri stavbe som sa o tom presvedcil a vsetko ostatne je zle proste vy chcete mat tak a hotovo. My sme davali prvu tepelnoiztolacnu tiez bola uzsie a bolo to tak urobene ako to mas na prvom obrazku a je to dobre.
Odpovedať
@pondelok8 Aká bola tá prvá tepelnoizolačná? Lambda, Standard, Univerzal alebo Start?
Odpovedať
@natinecka Bola to start.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pondelok8 a co si cakal, ze budes nespokojny? Rozdiel bezne nevnimas, ak je do dobre spravene nemusia sa prejavovat viditelne tepelme mosty, ide ale o to ze ta to stalo viac, a aj platis trichu viac za energie a vacsinou chce clovek postavut lacnejsie a dobre ty to mas drahsie a horsie ale zit sa s tym samozrejme da
Odpovedať
@sysell ja to mam drahsie a horsie? Preco by to malo byt horsie? Ze ty si to myslis? A preco by to malo byt o tolko drahsie ked si spocitat ze platis potom za zateplenie za pracu tak az taky rozdiel to neni. A platim minimalne naklady tak neviem odkial to mas ze platim viac ? Pises ze zit sa v tom da ako keby to bolo nieco zle chlape to je presne to o com pisem ty mas nieco a myslis si ze ake to je bohovske a ten druhy to ma inak tak si myslis ake to je zle. Takychto mudrlantov mam najradsej moja oblubena fajta volach ich 'ódbornici na teplu vodu'' :-D
Odpovedať
@sysell A inak ked si si nevsimol tema tejto konkretnej diskusie je trosku ina ako ci zateplit alebo nezateplit len tak medzi recou ;-) A ja som ta vobec neprosil o tvoj nazor tak neviem naco si na mna reagoval to nikdy nepochopim co vedie ludi komentovat nieco s cim nesuhlasia :-D
Odpovedať
@pondelok8 lebo je ro forum ak si nepochopil, tak naco si reagival na mna, otazka nebola ci mas nezagepleny dom ale ako dat prvy rad, naco teda pisez ze mas nezatepleny a si spokojny podla tvojej logiky? K zatepleniu je tu popisane tony kde jeto vysvetlene, ty si proti argument nedas, lebo meni. Ja hovorim ze ta tehla je drajsia ako uzsia plusopolystyren, izolacia tak isto poriesi tepelne mosty ktore mas aj ty. Tepelny odpor steny s izolaciou je vyssi. Napr. polystyren dokaze prekryt nedokonalosti a pripadne chyby pri murovani, pekne sa vybrusi..
Odpovedať
@sysell Ty si prve reagoval na mna tak nebud popleteny ty popletko, ja som tebe nic nepisal pisal som to inej osobe tak sa neplet do toho....Ja ti nebudem davat ziadne argumenty lebo nemam to za potrebu a tak ako ma zateplenie vyhody ma aj nevyhody ako vsetko na stavbe co si vyberies tak mi tu nepis somariny lebo ma nezaujimas ty ani tvoje nazory a uz vobec nie zateplenie ked chcem mat raz dom nezatepleny tak ho budem mat nezatepleny a ci zaplatim rocne o par eur viac alebo nie to ma neznici a ty ked chces mat zatepleny si ho zateply a nepis mi tu bludy preco to je dobre! ...A to ze to je forum je pekna vec ale ja som tebe nic nepisal ani som nic od teba nechcel tak sa nestaraj do mna ako som si robil dom to je moja vec!! ;-)
Odpovedať
@pondelok8 nechapem fakt ludi ako ty ze aj napriek tomu ze vidis ze ma nezaujimas mi tu budes pisat preco je zateplenie dobre to je take typicke slovenske starat sa do druhych aj ked o to nestoja ....
Odpovedať
@pondelok8 A ja nestojim o tvoje komenty tak si ich mozes odpustit aj ty. Ja sa nestaram do toho co mas ja reagujem na komentar ako je 450 ytopng super s tym ze az taky super nie je nech zi zadavatel teny zvazi ine moznosti,. Ty si pisal o mudrlantocjh s teplou vodou - tak potom nehovor o murovani ked ty vies hovno, nemas argument len subjektivny pocit ale nebudes mi nic zdvovodnovat, tak si odpusti dristy o odbornikoch. Ked sa ti nepaci ignoruj.
Odpovedať
@sysell ty si truba riadna maj sa lebo tady cesta nevede ty si cely zatepleny :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@jan45 @viperko Plocha okien je dost velka, na celom dome je 6 velkych balkonovych okien a 9 klasickych dvojkridloviek, z plochy domu asi 20%? Plynovy kondenzacny kotol je jedinym zdrojom tepla, nedoplatok nehrozi. Od 1.jan do dnes som spalil necelych 300m³, v zime podla teplot 2-5m³
Odpovedať
Profilova fotka
@dzamino vôbec sa nedá porovnávať kocka s 200 m2 stien pri 160 m2 s bugalovom, ktorý má pri 160 m2 fasádu 150 m2, Ale podlahu a strop 320 proti 160 . Info 20 % je veľmi orientačné, ale aj tak majú okná asi rovnakú tepelnú stratu ako ostatné steny, ale prijímajú oveľa viac tepla v lete, preto sa prehrieva, tam zateplenie nepomôže. A ani clonenie previsom,len žalúziami, pretože teplo vzniká nielen priamym osvetlením, ale aj prechodom rozptýleného svetla sklom.
Odpovedať
Tak, že to máme potvrdené aj z Ytongu. Dá sa to urobiť za predpokladu použitia tvárnic, YQ 375 alebo Standard 375, dala by sa použiť aj START 375, len tá má len polovičnú výšku 125 mm, museli by sme použiť jej dva rady, alebo jeden rad nad základom a potom jeden pod stropom.
Odpovedať
@natinecka Presne tak sa robi start ako pises nam to tiez ytong poradil...
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, detail na ktorý sa pýtate patrí medzi naše štandardné detaily a máme ho aj na našich stránkach. Vykonzolovanie tvárnice môžete spraviť max. o 1/5 šírky tvárnice, t.zn. stenu máte 450, 1. rada bude z tvárnice hr. 375 mm. https://www.ytong.sk/sk/docs/11130-v2... Hezký den, podpora Ytong.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?