Prvý rad muriva s podlahovou izoláciou

Dobrý večer. Chcel by som sa spýtať, ako je najlepšie riešiť nasledovnú situáciu: Idem stavať z tehly 30cm, 5 radov pod oknami, okenné otvory na ďalších 5 radov, preklady v 11tom rade a veniec (obr1). Prvý rad však bude takmer komplet izolácia s podlahovkou: 150mmEPS+hadice+60mm poter+dlažba 10-15mm. Ako to bude s okolitými terénnymi úpravami? Zateplím Perimetrom základy od prvého radu cez dosku smerom do zeme (obr.2), prekryjem nopovkou a zasypem (resp.zabetónujem)? Je to takto možné urobiť? Alebo ako? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
My to budeme mat podobne stavali sme taktiez z tehly30 akurat ze do podlahy davame 20cm EPS ale fakticky riesenie je to same,horsie by bolo ak by si ten zaklad tym perimetrom vobec nezateplil.
Odpovedať
je to super akurat by som dal hrubsi eps perimeter 120mm
Odpovedať
Pri EPS200 je to asi jedno, ale normalne by mal byt Perimeter alebo hocico vode odolne aspon do vysky 30cm nad teren az potom pokracovanie fasádneho. Ale moznosti je vela tu na fore popisovanych.
Odpovedať
@tomaslucka 200 je už pre mňa veľa, myslím finančne, skladbu dáte 5+15 ? @stano8 pozriem na cenu, koľko by som musel doplatiť @buggy takže pokiaľ Perimeter skončí na úrovni terénu a bude nasledovať fasádny EPS, nie je to vhodná voľba? zabudol som spomenúť a zakresliť chodník, ktorý začne od ukončenia perimetra
Odpovedať
neviem, nie som odborník ale ako laik by som zeminu, resp. chodník nedával až do výšky EPS 200. Niekdy by mal byť predsa nejaký sokel, či nie?
Odpovedať
@jasssko no práve že ho vôbec nezvažujem - myslím ten odskok... myslel som, že do výšky 40cm od chodníka by som na EPS200 dal marmolit a fasáda by pokračovala od neho nahor
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk su tam väcsie hrubky, ale je to pekne spracovane, tych 30cm je potrebnych http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom...
Odpovedať
@lubosu dosť podobné to riešenie, akurát ja by som to mal rád bez odskoku... dík nebude problém so stekajúcou vodou po fasáde na marmolit a chodník?
Odpovedať
Sokel ako dizajnove riesenie je ciste otázkou vkusu majitela, ale sokel vo funkcii ochrany voci vode oceni pouzitie materialu vode viac odolného a vo funkcii ochrany voci zaspineniu zas vhodny nater. Prvých 30cm od zeme aj do zeme je pomerne citlivých na prekvapive mnozstvo veci, ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?