Priečky z itongu.

Zdravím, chcem sa spýtať na názor na priečky z itongu. Murár si spravil po svojom a nešiel podľa odporúčania nedával pliesky medzi tvárnice na spojenie priecok s nosnou stenou. Ale on to robí tak ze si vyreze 5cm do nosnej steny a zapusti priečku. Robil to niekto takto? Ak je to zle co s tým teraz keď sú už spravené obvodové muri aj nosné steny . Dakujem
Odpovedať
Spravil si robotu navyse, ale nechaj ho bude to mozno i lepsie ako na pliesky :-)
Odpovedať
@rkorba no hádam sa tým nič neoslaby vonkajšie alebo vnútorné nosné steny.
Odpovedať
@romis28dom ja som si to robil sám rovnako nič sa nestane a je to ešte lepšie ako s plieškami len sa murár viacej narobil
Odpovedať
@romis28dom nie je to sice dobre, rozhodne nie lepsie ako pruzny spoj s plieskami, ale dom vam z toho nespadne...
Odpovedať
@gashtaan v čom to nie je dobre?
Odpovedať
@romis28dom podla mna to bude ok, ak sa ti to nezdalo alebo nepacil jeho postup mal si trvat na svojom a dohliadnut aby dodrzal odporucany postup.
Odpovedať
@romis28dom lebo dochadza k prenosu sil z nosnej konstrukcie do priecky... take nieco treba eliminovat, nie este priecku zasekat do nosneho muriva.
Odpovedať
@jumt Zdravím, a ako dlho to máš tak spravené máš bungalov dom? Myslím ci ti nepopukala omietka?
Odpovedať
@jumt koľko si zapustil do steny?
Odpovedať
@romis28dom ked ti zapracuje nosna stena, tak ti tak ci onak praskne omietka :-D Ale takto by ti mohla prasknut i priecka, ale budme realisti, nic take sa nestane, ked je vsetko spravene koser.
Odpovedať
@gashtaan ako môže prenášať silu keď priečku by nedal príklad až na doraz do steny a dal by, tam penu hore myslím kde bude spoj stena bližšie k stropu.
Odpovedať
@romis28dom na nosne steny posobia aj ine sily nez vertikalne...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@romis28dom ja omietky budem mat za tyzden ale u kamarata sme to robili pred 4r a vsetko ok jeho otec je murar a trval na tom ze aby sa zasekali a stale vravi ze pliesky su pre lenivych lebo je to rychlejsie na stavbu. 5-7cm len na previazanie
Odpovedať
@romis28dom teraz sa trapite ze vam trocha zasekal ale ked vam pridu robit elektriku, vodu a kurenie a zasekaju cele rozvadzace/rozdelovace potom uvidite kolko vysekaju a nepojde naspat ziadne murivo ako tu pri prieckach
Odpovedať
@jumt snazivy murar zasekava aj co nema a este ho aj chvalia, ze nie je lenivy :) To je doba.
Odpovedať
@gashtaan co vravíš na tento spoj ešte to môžem takto aj keď nedali pliesky.
Odpovedať

Odpovedať
@romis28dom ako? nechapem
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom nemas sa coho bat. Ako ti tu napisali, dom ti kvoli tomu nespadne. Majster robil ocividne tak, ako je zvyknuty.
Odpovedať
@skrekyno Ešte stále s to da zmeniť nakoľko ešte sú len obvodové a nosné vymurovane. Tak sa rozhodujem ci dat tieto LKA ako je na foto vyzsie alebo zarezat do stien a zapustit 5cm priečku do nosnej steny.
Odpovedať
@gashtaan pozri postup práce na fotke co som pridal
Odpovedať
@romis28dom ved pozeram, ten pliesok je tam alfa omega, tak ako to chces spravit bez neho?
Odpovedať
@gashtaan dáva sa to L a klince 3 sa pribiju do nosnej steny a dva do priečky a takto každý druhý rad.
Odpovedať
@romis28dom ved si pisal, ze ti tam nedali tie pliesky a ten postup zobrazuje ako sa tam mali dat. Ci ty cely cas riesis, ze ti nedali pliesky medzi tvarnice nosnej steny a priecky sa este nezacali ani murovat? Ak hej, tak jasne, zohnut do L, ukotvit o nosnu stenu a vlepit medzi tvarnice priecky je normalny postup.
Odpovedať
@gashtaan priečky nemám ešte vôbec ja som si myslel ze sa už musia dávať pliesky do nosnej steny a ze teraz sa to uu nedá spraviť ze na to zabudli. A pozeral som na nete ze sa to robí L dáva čiže takto to dám. Ma byt 1 cm dilatacia priečka od nosnej steny a vyplniť to penou mi bolo povedané a každá druhá rada sa dava to L medzi spoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom ak budes spokojnejsi, ked si to spravis na novo tak si to sprav. Ale podla mna zbytocny cas, kedze aj teraz to mas dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?