Previazanie venca v rohoch

Je previazanie venca uvedene na obrazku spravne?
Odpovedať
Profilova fotka
stavebná oceľ je zvariteľná, ale plocha zvarov určite nie je úmerná profilu, je to veľmi zlednodušené. Naviac treba pozrieť výkres výztuže a nestavať z výkresov pre stavebé povolenie. Sú to výztuže robené v armovni, bežne sa používajú, ale do rohov sa vkladajú prídavné prúty. Tu ich nahradili zvarmi, ktoré nevedia preukázať funkčnosť.
Odpovedať
nazov temy "Previazanie venca v rohoch" ja tam previazanie nevidim, len nejaky zvar ktory nie je umerny profilu ako ti jan45 napisal...
Odpovedať
Profilova fotka
niekomu sa asi nechcelo ohybat roxor :) ... http://forum.tzb-info.cz/115993-venec...
Odpovedať
Profilova fotka
Zvar na takýchto miestach ,ako keby ani nebol.
Odpovedať
@dominik_boksansky cele zle... ale najlepsie su tam tie stitky... :-) doplnit rohy o ohnute roxory v dlzke min 1 m na kazdu stranu a previazat drotom a nie privarit.
Odpovedať
nie,nie je!!!
Odpovedať
@jan45 :) @ked tak nad tym rozmyslam, mas pravdu @mindisko aj mne to tak prislo - mozno tiez mal iba PD pre stav. povolenie ako pise Jan a asi hladal jednoduchsie riesenie =D @mesarosanton, @martin85, @rasto7764 Dakujem, takto to robit nebudem =D Prvy pokus nevysiel. A co riesenie na prvom obrazku? Mame zachovany prierez ocele v rohoch, dokonca aj stykovanie 80 cm, ako uvadza statik v sprave. (ocel fi16, strmienka fi8, veniec 20x25, nad oknami 20x50). Rad by som sa vyhol tomu co je na druhom obrazku kvoli pracnosti
Odpovedať
@dominik_boksansky k poslednej otázke-ano, môžeš to použiť.....ide iba o prestykovanie prútov .....ten zvar na prvom obrázku tiež stačí...ved ide iba o rd, nie o 10 podlažný výškový dom....na prvom obrázku pod príspevkom by som posunula strmienky až do rohu, čo to dovolí....
Odpovedať
Profilova fotka
Je jedno či to urobíte tak alebo tak.Dôležité je stykovanie roxorov .Platí rovnica priemer ocele krát 50.Ak máte priemer ocele 16mm x 50= 800mm.Len tým exotom čo navrhujú na vence prúty s priemerom 16 mm neviem prísť na tituli Takto hrubé roxory svojou odlišnou tepelnou rozťažnosťou praskajú zalievkové betóny.Je nutné dodržať dištančné miery .U vás by to malo byť min 30mm.
Odpovedať
@mesarosanton tiez sa mi to nepaci a zda sa mi, ze je to predimenzovane. O ake distancne miery sa jedna? Vzdialenost medzi cim ma byt 30 mm? Ste statik?
Odpovedať
@dominik_boksansky že by krytie výstuže?? na vence v rd sme úplne bežne dávali fí osmičku a strmene fí šestku.....tiež si myslím, že práve tu sa dalo nejaké euríčko ušetriť..... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, osmička nie je statická výztuž ale súhlasím, do venca viac ako fí 12 netreba strmienka 6 sú tiež dostatočné. Naviac veniec má byť ležatý, t.z nízky a široký. účinná je šírka, nie výška.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?