Presun dverí = oslabím nosnú stenu

zdravím vás chcel by som presunúť vstup do kúpelne namiesto zo zádveria by sa vchádzalo do kúpelne z obývačky (vid obrázok) avšak tým by som oslabil nosnú stenu a vznikli by len také tri stlpy a medzi nimi by boli tri preklady stena je navrhnutá z ytongu 250 mm. z čoho by ste mi odporučili postaviť tú stenu aby som jej zvýšil pevnosť (silnejší porobeton P4-6? - silka? alebo nebodaj betonové stlpy z DT? bude kvoli tomu treba urobiť zmenu projektu počas stavby a teda asi aj nový statický výpočet ? Dakujem
Odpovedať
Ak sa pouzije normalny nosny preklad, nemao by to vadit. Stena je vo vnutri, tak to mozte pouzit aj betonove prvky ak chcete mat istotu. Ja mam tiez vo vnutornej nosnej stene projektovane dvere. Uplne najlepsie je poradit sa s projektantom alebo statikom.
Odpovedať
@peto2 konzultuj to s tvojim projektantom / statikom. Je to ich práca a poznajú si svoj projekt.
Odpovedať
@spiderhst @epto ano vdaka za radu pojdem asi za nimi no pýtam sa či nemá niekto skúsenosť zakladám prvý rad a už ma to zdržuje ked to vidím zdá sa mi to slabé že namiesto steny ktorá má mať nosnú funkciu to bude stáť na štyroch 30 - 40 cm kúskoch ytongu. zabudol som spomenúť že nad prízemím bude skladaný porobetonový strop s betonovou zálievkou.
Odpovedať
@peto2 ytong to asi unesie mozno bude treba spravit betonovy preklad v ramci venca a nie ten ytongacky spytaj sa projektanta..
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 takže tu sa správnej odpovede nedočkaš. Neuviedol si aký bude strop. Panely, železobetónový, montovaný, keramický..... atď. Choď za svojím projektantom.....
Odpovedať
dakujem všetkým už som oslovil projektanta - navrhne mi tam asi tri betonove stpy a nad nimi celistvý monolit preklad ešte ma upozornil že sa mu stalo že stavebný úrad neschválil aby sa priamo z obývačky vchádzalo do miestnosti v ktorom je WC je to možné? žeby nejaká hygienická norma?
Odpovedať
@peto2 áno je to možne. WC musí byť od obytnej miestnosti oddelené minimálne 2 dverami.
Odpovedať
@spiderhst preco to vacsia projektov nesplna a bezne sa potom kolauduju? Napriklad eko 104 ale aj ine maju zachod alebo v kupelni a vstup z chodby kde dalsie dvere nie su. Neplati to len pre spalne?
Odpovedať
@jumt to by bola potrebná dlhšia debata na túto tému. Bohužiaľ deje sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 Dobrý deň, v každom prípade Vám odporúčam spojiť sa so statikom stavby, ktorý posúdi popísané úpravy a následne navrhne typ materiálu a spôsob stuženia konštrukcie. Zásah do nosných konštrukcií by som svojvoľne nevykonával. Následne na základe jeho odporučení môžete využiť prvky z nášho sortimentu. Tvárnice Statik, Statik Plus, Silku alebo Pilierové tvárnice. Kompletný sortiment je možné si pozrieť v novom Produktovom katalógu http://www.ytong.sk/sk/docs/ytong-sk-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?