Presakuje nám voda cez IPU

ahojte... po týchto výdatných daždoch sme zistili, že nam na presakuje voda cez ipu, co mame nalepenu na zakladnom beton... je to normalne??? co s tym mame robit?? ipa nie je derava... su to cele flaky na pol izby.... mame to este raz prelepit alebo čo??
Odpovedať
Ste si istí, že voda je presiaknutá? Nemohlo tam napršať? Už je pod strechou? Je to v miestach, kde sú spoje? Netesnosti zväčša nie sú vidieť...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiež mali na niektorých miestach na IPE nazrážanú vodu.A bolo to napr. aj v apríli, čiže ešte pred dažďami. Ževraj je to normálne, lebo tie múry majú veľmi veľa vlhkosti. my sme to mali väčšinou popri múroch, nie napr. v strede miestnosti. určite vám voda nemôže isť odspodu- veď tam je deka!!
Odpovedať
tiez mame to iste. flaky su popri muroch. nevieme ci je to vyzrazana vlhkost zo stavby alebo vyzrazana vlhkost tahana zo zeme pod stavbou po vydatnych dazdoch alebo nieco ine. nemame izolaciu este po celej podlahe. stavbu mame uzavretu s oknami asi mesiac. kto vie co by to mohlo byt nech napise dakujem.
Odpovedať
tiez sme to mali, ani nie tak cez tie dazde, ale ked sa zacalo oteplovat. Bol to len kondenz, menili sa teploty a nam sa to "ostalo" okolo mura, kde mame vyskovy rozdiel a este neodizolovany zaklad. Tiez sme sa dost zlakli najprv, ale potom nam povedali, ze to je normalne, ze nech nestresujeme. V muroch je stale mnozstvo vody, vysoka celkova vlhkost, tak sa netreba bat.. Este aj teraz ked sekame elektrinu, tak niekotore tehly su este mokre (hlavne kusy, co trochu namokli). a to uz hruba stavba stoji pol roka... Akonahle ale bolo viac dni teplejsie, tie flaky zmizli. A to este prsalo peknych par dni..
Odpovedať
tiež sa k vám pridávam, no nám to začalo až ked začali tie výdatné dažde. Máme pivnicu a v nej bolo asi 10-15 cm vody, vyrážalo to zo spodu cez beton, neviem si to síce vysvetliť, pretože tá betonova platna má asi 40-50 cm, tak neviem či tá zem je taká nasiaknutá že ta voda prejde aj cez ten beton. :-o ked sme tú vodu vybrali, do hodiny bola zas pivnica zaliatá asi tak do výšky 10 cm, vyzerá to na tlakovú spodnú vodu, neviem že či ked dáme ipu, či potom zabráni tomu pretekaniu. Další problém čo nas trápi, v sobotu nám dokončili v pivnici stierky, podlaha je už pomerne suchá ale teraz akoby to začalo sa zrážať na stenách, stierka bola už suchá aspon na dotyk, kdež to včera večer s nej cícerkom tiekla voda! A to nie len po obvodových stenách ale kedže pivnicu máme len pod polkou domu tak aj tá stena čo je pod domom tá bola najmokrejšia, a máme to zaizolované, viete niekto prečo to robí? dakujem za každú odpoved
Odpovedať
no skusime okolo zakladov dať tu ciernu akoby bublinkovu gumu a asi este jednu vrstvu ipy nalepime... bojime sa totiz, ze ked na to hodime poter a plavajuci podlahu, ze to bude tu vlhkost tahat a povydúva to.... ach jooj! taka panta, zasa nas to zdrzii... no dom mame pod kopcom a teraz to tu vodu tlaci dole. aj vo vodovodnej sachte mame vodu aj v garazi v jame bola 8-( no musime aj pozemok nejako oddrenazovat alebo co nech to ide prec
Odpovedať
Profilova fotka
yukaya: obavam sa , ze to je normalne.. totiz.. ak je vela vody, prip prlis stupne spodna voda a este aj prsi, tajk to proste nestiha.... ono ta ipa je stavana na beznu vlhkost,ale nie na stlpec alebo bazen vody...... chapes.. my sme sa takto bali, ze nam presiakne pivnica.. susedovi nevydrzala a cerpal krasnu cistu vodu von... :-p nastastie sa kryta plavaren, na ktoru sa tu uz niektore herecky vtipne tesili nekonala:) :)
Odpovedať
Profilova fotka
babuci: a teraz nemate ipu vsade v pivnici?? my sme davali aj na spodok a aj po obvode taky panetrak.....
Odpovedať
katka to je super ze voda pominula. ale plavaren bola ako sranda :-D :-D tak ale sak sla by som si veru niekam zaplavat.
Odpovedať
katrin21 tak to mate super.. mojej znamej izolaciu v pivnici nejak došuškali, tak jej navlhlo pol domu, potom museli zabezpecit nejky stroj, co im to vysusil a museli opravovat, nastastie to mala este len stavbu a ze sa to prejavilo hned na zaciatku... my pivnicu nemame, teda len taku mini pod schodmi, a som aj rada, ze sme nerobili, lebo vidim ze by sme mali aj my krytu plavaren... x-)
Odpovedať
Profilova fotka
som sa pytala teraz mojho, ze my sme cellu ppivnicu davali dvojmu ipu..... spodok aj steny, ze to bolo drahééééééé, ze vraj 60tis SK to vyslo,ale teraz nelutujeme, ebo teraz nam vydzala na rozdiel od suseda..... zvysok kde nie je pivnica len platna, sme dali jednu vrstvu... a tahali sme to aj hore....
Odpovedať
Profilova fotka
mima ja viem, ze to bola sranda, sak som napisla, ze vtipne ste to pisali,lebo sme sa z toho smiali :) :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 13 rokoch
Tiež mame s toho depku 😞
Odpovedať
@jurajjf to bude len kondenzat z vlhkeho vzduchu
Odpovedať
@jurajjf snad toto nemyslite vazne. Ved to je kondenz a nie priesaky cez lepenku.
Odpovedať
@jozefsv keď si lepšie pozriete na foto popri iporke je nasiaknutý aj spodný pas (cca 10cm) z ipy ktorý sa dával pred prvou pokladkou,fakt je to v pohode?
Odpovedať
@jurajjf v tychto vlhkych dnoch kde neprudi dostatok vzduchu je to tak. Ked si myslis ze presakuje lepenka, co urcite nie tak skuska je nasledovna. Vysuste miesto 50x50 cm a polozte nanho karton. Ak sa situacia v okoli zopakuje tak dvihnite karton a uvidite co ste nevideli. Sucho pod nim. Mur samozrejme nataha vlhkost z okolia.
Odpovedať
@jozefsv ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie…vyskúšam,ešte mám pár dni pred pokladkou polystyrénu
Odpovedať
@jurajjf je po burkach, vysoka vzdusna vlhkost suvisi s pomerne vysokou teplotou rosneho bodu, nemate co riesit... normalne na ipu igelit a ukladat polys... ci si myslis, ze z poteru pod polys nic nezatecie? vysusi sa casom, neriesit
Odpovedať
mne presakuje istotne po 10 r. neviem či samotná Ipa alebo spoje, mám ju na pivnici ktorá je celá zapustená do zeme, na vrchu vodorovné betonové panely a na nich Ipa ,na nej hlina od 50cm -1,5m,takže to už nezistím, teraz je chránená vnútri na vrchných policiach Ipa, preteká popri betonovej stene do zeme, len jedna strana s dvermi je voľná, s pivnice je trativod takže voda odteká popod zem tak 2 týždne po daždoch, ak je dlho sucho ako vlani netečie nič
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?