Prepojeny dvojity veniec

Je potrebne až tak intenzivné prepájať dva vence ktoré sú nad sebou 50cm? V prednej časti kde sú balkonové dvere by som pochopil aj to v rohoch ale na opačnej strane mi to už hlava neberie, alebo tam kde je oporná stena garáže si myslim že je to už prehnane. Este uvediem aj rozpon pomurnic ktory je 9,1metra z hambalkovym krovom v 45st sklone a krytinou tondach 40kg na m2
Odpovedať
Do rohov nedavajte stlpiky a do balkonovych dveri nedavajte veniec.
Odpovedať
Pred balkonovymi dverami sa to presmeruje dole do základného venca. ;-) Ešte to nieje znázornene, bol by som rad keby sa k danej téme vyjadrili aj viacerí fundovany odbornici. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 Veď si si sám odpovedal Hambálok na rozpon 9 metrov. Na tei pozdĺžne vence pôjdu pomúrnice a celá váha strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 je to prehnané.
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to prehnané je to presne tak ako to má byť.Pozor na armovanie.Je dôležité to urobiť presne podľa výkresu.
Odpovedať
Bolo by od veci keby tie rohové nemuseli byť a v mieste kde je čelná stena garáže by sa spojili napriklad obe vence a nemusela by sa robiť ta stredná nožička, alebo nie? Len doplním že obvodové murivo je tehla 440mm a vnútorná nosná stena zase 250mm. ;-)
Odpovedať
@jrm66 no teda taky veniec som ešte nevidel. Aj ja som toho nazoru ze je to prehnane, ale kto vie ako máš ten krov navrhnutý.
Odpovedať
Len nechápem kvôli čomu je to až tak moc previazané, u čelnej steny by sa to dalo ešte chápať kvôli tým balkonovým dverám ale po boku a vzadu už úplne nie. Ved samotný hambalek ako aj cela konštrukcia strechy tlačia svojou váhou na pomurnicu a ta cez veniec na obvodové murivo ktoré by v prípade nejakeho kiksu aj tak neudržali krov pokope a to je už jedno či by tam bolo alebo nebolo to prepojenie. Nebolo by lepšie urobiť napr, dve male vencové prepojenia cez vnútorne priečky k stredovému vencu alebo polovičné vence prifixovane na konci vnútornej strany roxorom a chemickou kotvou o základovú platňu?
Odpovedať
@jrm66 Pripadne aj každá tretia hreda by sa mohla fixovať do obvodového a stredového venca čo by zpevnilo obvodový veniec ešte viac! :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?