Prepočet tehál z m3 na počet kusov

Ahoj priatelia, chcem sa opytat ci je moj prepocet tehal spravny. V rozpocte projektu mam pouzitie tehal P+D 38x25x23.8 P8. Je uvedene, ze sa spotrebuje 57m3 tehal. Ak si to rozpocitam podla objemu jednej tehly tak to vychadza 44,23 tehly na m3? Teda pri objeme 57m3 potrebujem 2521ks tehal?
Odpovedať
Ok
Odpovedať
Mas tam chybu. Chces stavat z 38cm tehly.. http://kantorstav.sk/sk/vseobecny-sta... Ak je to P8, tak staci 25cm, skus porozmyslat nad zmenou.
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke tu máš tabuľku je tam prepočet a čo potrebuješ.inak je lepšie ked si prerátaš projekt na M2.budeš vedieť presno koľko potrebuješ a aké.projekte je aj rezerva je lepšie kúpiť presne a jednu alebo dve pal. dokúpiť :-) http://www.pezinske-tehelne.sk/cennik/
Odpovedať
@stowasser Nechapem, myslis ako chybu to, ze pocitam pri stavbe s 38ckou tehlou?
Odpovedať
@matko101112 Dakujem, za info. Inak tie ceny su trosku prestrelene... :-S
Odpovedať
@janyke Aktuálny cenník každého výrobcu slúži iba na to, aby si vedel z akej ceny dokážeš dať dolu 45-50%, pravdaže pri veľkoodbere na celý RD. Treba jednať a jednať :-D
Odpovedať
osobne najlepsie ceny co som videl mali na lacnastavba.sk a treba ratat to na m2 muriva a tam podla ich cien vychadza 25 cm Wien. Porotherm profi 25 a je to aj s murovacou maltou. Jeden stvorak vyjde na necelych 15 €. Betonove murovacie tvarnice (20 cm) stoji stvorak cca 10 € co je najlacnejsi murovaci material a je to bez malty. Ale ako bolo spomenute pytajte ceny a stavebniny zrejme mozu ist este dole. Treba co najviac ponuk.
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke ved tam neišlo o cenník,ani neviem či bol aktuálny,chcel si sa ubezpečiť či si si to dobre prerátal a v tom cenníku ten prepočet bol.a boli tam aj iné druhy ,ktoré možno budeš otrebovať,preto je lepšie si to rátať na metre2. :-)
Odpovedať
@janyke bral som prvy rozmer ako sirku muriva, ospravedlnujem sa, ak som to zle pochopil. Proste povazujem to za luxus stavat z hrubeho muriva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?