Preklady Heluz

Profilova fotka
zdravim vsetky chcem sa vas opytat na nazor na preklady heluz co by ste odporucili urobit klasicky veniec alebo dat tieto preklady??????preklady vyzeraju jedoduchsie ale mi pridu drahsie ale ide aj o cas:D popripade nejake nazory na tehly heluz:D je tu toho sic uz popisaneho:D ale budem rada za kazdy n:Dazor
Odpovedať
Záleží akú máte hrúbku steny a čo máte v projekte.
Odpovedať
@18sokolka18 Nenosne priecky - nad dverami, stacia preklady. Nosne priecky, obvodove murivo - nad oknami - vence.
Odpovedať
Profilova fotka
@later na projekte sa pracuje takze preto sa informujem co tam dat ci urobit normalny veniec alebo preklady
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado preco , ak mi vies napisat nad okna dat veniec? nie preklady
Odpovedať
@18sokolka18 Kvoli pevnosti. My sme to mali o to lahsie, ze okna nam koncia rovno vo vyske vencov, cize 2 muchy jednou ranou.
Odpovedať
Profilova fotka
@18sokolka18 MY SME DAVALI VSADE KERAMICKE PREKLADY POROTHERM
Odpovedať
@18sokolka18 my máme celý dom z HELUZ-u aj vnútorné preklady nad dverami aj vonkajšie nad oknami (tie máme žalúziové).
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolla2 a nemate teda s nimi ziadne problemy projektant to tak navrhol ci ste sa sami rozhodli?
Odpovedať
@18sokolka18 to co pise @matorado je v podstate hlupost. Pre standardne potreby RD su nosne preklady jednotlivych stavebnych systemov dostatocne unosne. Veniec a preklad su rozdielne veci, veniec nenahradza preklad, ma inu funkciu. Takze uvaha ci urobit klasicky veniec alebo keramicke preklady, je zla. O tom ci je veniec potrebny rozhoduje riesenie domu, rozhoduje projektant a statik. Samozrejme ak uz veniec je nutne vyhotovit a je vyskovo rieseny tak, ze horna hrana okna je hned na urovni spodnej hrany venca, tento veniec moze, resp. musi nahradit aj funkciu prekladu. Ak je to vyskovo tak, ze by si mala dat preklad a nasledne na to musi ist veniec, stoji za uvahu, ci dat preklad alebo nie. Tu moze mat v mieste otvoru veniec väsciu vysku aby nahradil preklad a moze sa betonovat spolu s vencom. V mieste otvoru je dodatocna vystuz venca. Ktore riesenie pouzit zalezi od viacerych faktorov, uvadzam cast tvojho prispevku: ,,preklady vyzeraju jedoduchsie ale mi pridu drahsie ale ide aj o cas". Tak sama sebe odpovedz a mas riesenie bez dalsich otazok. Zvaz ake su priority, co ocakavas a rozhodnutie je na svete.
Odpovedať
Profilova fotka
@18sokolka18 my sme povedali projektantovi ze chceme preklady a on ich navrhol ze ake treba..vsetko je ok stavba zatial stoji haha
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst no my budeme mat bungalov takze by prichadzali do uvahy tie preklady tvrdis?ja si myslim ze v pripade bungalovu je to lepsie riesnie ako sa hrajkat tolko s vencom....je to prplacka a tieto preklady mi pridu ovela jednoduchsie ale zas na ukor kvality ich nebudem tlacit. ak by mal byt teda veniec kvalitnejsi brala by som potom veniec neide mi o nic ine len o kvalitu ani peniaze ani prplacka mi v tom pripade nebudu vadit co teda povies ty ohladom kvality?
Odpovedať
@spiderhst Oneee, mosim sa trosilinku ohradit.. Jaka hlupost? Ved si nedal jediny argument, len silne reci.. :-D Ja sa riadim heslom, aka otazka, taka odpoved. Toto su veci na statika, nie na MS. Ak to uz niekto pise na MS, tak je celkom dobre mozne, ze nema ziadny projekt, pripadne ma strucny projekt na stavebko, za flasu vina. A v tom pripade je moja rada viac ako aktualna.. ;-) Lebo radsej viac, ako menej.. Dobre mojko? PS: S nazorom mojho statika na preklady v obvodovych muroch ta ani obtazovat nebudem..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado nazor tvojho statika na preklady si velmi rad vypovujem (precitam), ako nazor kazdeho ineho cloveka. Ako hlupost, som reagoval na tvoju odpoved, ze kvoli pevnosti veniec a nie preklad ??? Akej pevnosti? Veniec ma inu funkciu ako preklad, kde veniec moze lokalne plnit aj funkciu prekladu. Ale ok, nemusime to dalej riesit, nechcel som ta urazit ani nic podobne, len porovnavat dve rozne veci je hlupost. Mozeme porovnavat keramicky preklad a ZB preklad, dva rozne prvky, ktore maju rovnaku funkciu. @18sokolka18 tu ti teraz neviem a nemozem povedat jednoznacnu odpoved, neda sa to. Zalezi od konkretneho riesenia tvojho domu. Ak mas bungalov, predpokladam, ze nebudes riesit stropnu konstrukciu ako tazku ZB dosku, alebo neaky heluz strop, ale len zaveseny podhlad. Tak je? V takom pripade je velmi pravdepodobne, ze budes ZB veniec potrebovat, velmi zavisle od stresnej konstrukcie, od tvaru, typu a velkosti a rozmerov. Hore pises, ze na projekte sa uz pracuje, poloz tieto otazky aj svojmu projektantovi, a daj vediet aj jeho nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst ano nebudeme teda nechceme nejaky betonovy alebpo keramicky strop len sadrokartonovy nakolko podkrovie nebude obytne ani v buducnosti nakolko sa mi to vobec nepaci jasne architektky sa opytam len som chcela vediet nazory aj inych ludi co sa mozno vyznaju viac ako ja:Dlen nerozumoei ze preco je potrebny ten veniec prave v mojom pripade ked ta strecha taka tazka nebude myslis ze tie preklady by to neudrzali skridlu chceme palenu...
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado no ja projekt este nemam iba ho riesim a urcite ie za flasu vina.........cena bude omoho vyssia ako flasa vina to sa nemusis bat aj ked kazdy vie ake je slovensko skorumpovane takze sa ti necudujem jasne ze do toho celeho bude zasahovat odbornik ale clovek niekedy dufa ze sa tu mozno njaky najde ale asi sem taky nechodia:D
Odpovedať
@18sokolka18 osobne by som bez venca ani nerozmyslala. ten neplni len funkciu prekladu, spevnuje obvodove murivo.
Odpovedať
@spiderhst Ja sa necitim byt odborne zdatny na debaty o statike vencov a prekladov.. Len pouzijem sedliacky rozum, troska svojich skusenosti a vsetko nasobim radsej dvoma, nech je rezerva. Lebo radsej 2 dni salovat, ako mat prasknuty preklad nad oknom.. Potom si niekto mysli, ze to vyriesi armovacou sietkou :-D Moji majstri ani netusili ako sa kladu preklady na nosnu stenu. A to som tam mal 3 partie.. Ze netreba dat predpate, ale rovne, aspon 3 a dat ich na kant. A medzi ne EPS kvoli preruseniu tep. mosta.. Takze tak.. Keby som bol vedel, ze su uplne tupi, dam im radsej urobit veniec! @18sokolka18 Ja som sa ta nechcel dotknut tou flasou vina. Ja len radsej takto pristupujem k podobnym otazkam. Lebo tato otazka nie je pre domaceho kutila, ale pre statika. Jedina pointa bola, ze vencom NIKDY nic NEPOKAZIS. Veniec sa da dat vsade, preklad len niekde...
Odpovedať
@18sokolka18 veniec by som urcite dal, ked aj len minimalny, ale to bude zalezat aky krov bude na dome pouzity.. je rozdiel ked budes davat priehradovy krov kde nepotrebujes nosne vnutorne priecky (ako ma matorado) a krov tlaci na murivo len zvislo.. cize tu sa robi veniec len na vyrovnanie plochy na ulozenie krovu.. ked budete mat krov rieseny so stolicou tak ako mam ja napr. tak tam treba poriadny veniec so zavitovymi tycami na ktore sa upevni pomurnica.. tu krov tlaci na murivo zvislo dole ale aj roztlaca murivo dovonku... cize ten veniec je tam potrebny a musi ho projektantka navrhnut tak aby tie sily preniesol.. presna vyska a sirka a mnozstvo zeleza.. osobne som daval preklady od heluzu ale len nad okna .. nad terasove dvere (HS portal) a garazove dvere som si zasaloval sam a vybetonoval spolu s vencom.. veniec ma 20cm a preklad + 25cm... preklad som si robil sam pretoze som neveril heluzackim na taku dlzku.. kebyze je troska viac casu a chuti tak urobim vsetky preklady sam a urzite by to bolo presnejsie a pevnejsie.. tym zas nechcem povedat ze Heluz preklady su slabe.. urcite splnaju ucel na ktory boli navrhnuty..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Oplati sa tam rovno dat roletovy preklad, ako predpriprava na moznu instalaciu roliet? Kedze cena sa lisi o cca trojnasobok oproti beznym prekladom.. tj dajme tomu 120vs350e A potom rolety dat neskor, o rok(y), alebo tak nejak?
Odpovedať
@ice8 Vonkajsie zaluzie ci rolety mozu mat aj priznany kastlik. V zavislosti od vyrobcu, dizajnu a vizaze domu to nemusi byt nic katastroficke.. http://4.bp.blogspot.com/-VUVgGWa-G0A... Pokial nie ste 100% rozhodnuty davat vonkajsie zaluzie, asi by som specialne preklady nedaval..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?