Preklad v nosnej priecke

Ahojte, rozsirovali sme otvor v nosnej priecke. Majstri nam urobili preklad, ale nezda sa nam, ze by to bolo spravne urobene. Horne I-cko sa nedotyka hornej steny a spary su vyplnene kovovymi vlozkami, ale niektore su pohyblive. Nezda sa nam to. Zatial sme za pracu nezaplatili. Dakujem za kazdu odpoved a nazor. Pripajam fotky (v pripade zaujmu mam aj viac fotiek).
Odpovedať
Profilova fotka
@zalu7 prečo ste si to neurobili sami, veď to viete lepšie ako majstri.
Odpovedať
@jan45 citim z toho ironiu....myslite teda, ze to ma takto vyzerat...my tomu nerozumieme, preto som sa spytala...statik nam potelefone povedal, ze by sa to malo dotykat hornej steny
Odpovedať
Profilova fotka
@zalu7 Ja by som to robil presne takto . Maximálne by som tie vymedzenia dal hustejšie, zapenil a hotovo.
Odpovedať
@mirooslav Dakujem pekne za nazor....celkom ste ma upokojili :-)
Odpovedať
@mirooslav a zapenili by ste to purpenou alebo niecim inym?
Odpovedať
pur pena je výplod doby
Odpovedať
Profilova fotka
Je to urobené veľmi dobre aspoň to čo je vidieť na fotto.Zostávajúce medzery nevypĺňať montážnou penou ale cementovou maltou.
Odpovedať
nosné to je to sa nemusíte báť.Tú špáru treba vyplniť buď penou alebo maltou.Ja by som dal PUR PENU.
Odpovedať
maltu pripadne lepidlo ale urcite nie penu
Odpovedať
@jaro113 pena je ako silikon, liek na vsetko... :-)
Odpovedať
@s555 asi to myslíš ako ja, že všetci to buchnú kde nevedia čo dať a pritom je to ...
Odpovedať
@jaro113 skor naopak, ked uz nejde pouzit pena alebo silikon tak hladas dalsiu alternativu.... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pani, dakujem Vam vsetkym za Vase odpovede. Upokojili ste nas, my uz sme totiz, po skusenosti s murarmi a buracmi, mierne paranoidni. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@zalu7 ospravedlňujem sa , bola to skutočne nemiestna irónia, je to urobené dobre. Neuvedomil som si, že drobní investori sú pod tlakom rôznych kváziodborníkov.
Odpovedať
viete nam niekto poradit, odporucit nejaku firmu z Nitry a okolia na preklad v nosnej oblukovej priecke? z obluku chceme urobit hranaty preklad...vopred dakujem.
Odpovedať
Dobry ďeň ja tiež riešim preklad v nosnej priečke prerabame stary valkovy dom s klenbami.To je taka klenbova veranda s ktorej sa vchadza do obyvačky.A prave tato priečka je nosna ,v ktorej su osadene dvoje dveri a okno .chceli by sme tuto stenu vyburat a urobit pod stropom železny preklad. Poradi mi niekto ,či by to bolo takto dobre ,alebo nechať tam aspoň dva piliere ako oporu.Tie klenby budeme zasklievat a tym padom vnikne do obyvacej izby viac snetla a aj sa zvačši.Ďakujem za odpoved.Podotykam dom je s vaľkov.š priečky je 5m, V3,40 všetko sa bude znižovat.
Odpovedať
@marianna444 to sa poraď so statikom a nie tu na streche.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
zdravím vás, príspevok je ešte od leta tak sa chcem spýtať či to máte s tým prekladom v poriadku, ako ste to nakoniec dokončíli, my sa chystáme robiť niečo podobné, len naša stena asi nie je nosná, aj podľa statika, ale človek nikdy nevie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?