Preklad resp. nepreklad nad oknom

Pozdravujem. Stavame dom na kluc a po vytiahnuti murov som.zistil ze v spajze technicka a wc pre hosti kde su 60cm.okna nesu preklady ale vymysleli to takto. Nerozumiem tomu (idem to aj riesit s developerom) preco nedat preklad! Mozem.ocakavat ak by som to tak nechal do buducna nejake problemy? Dakujem a este dodam ze vela tvarnic ytong je popraskanych. Budem trvat na reklamacii (minimalne zasparovat diery)
Odpovedať
uz by som to nerozoberal. ked tam bude veniec, tie tvarnice sa nemaju kam pohnut, to ale neznamena ze takuto pracu obhajujem. navrtal by som sikmo diery z hornej strany, roxor do chemickej kotvy a nechat trcat, aby sa previazal s vencom. keby tam bola tvarnica v strede vo vzduchu, asi by som sa bal, no takto to je ok, niektori ludia narokom do salungu venca vkladaju do okien porobeton, aby eliminovali tepelny most/tepelnu vodivost betonu.
Odpovedať
@patrik194 ano, prasklinu
Odpovedať
@slavoslav to je odpoved, ze mozem ocakavat casom prasklinu ano?
Odpovedať
Profilova fotka
Neuveritelne na com dokazu setrit... Napis na techn.podporu Ytongu (predpokladam ze je to YT) a budes to mat aj "biele na ciernom" ci je to spravne.
Odpovedať
@patrik194 projektová dokumentácia domu!!! čo hovorí? Je tam plánovaný preklad? Pokiaľ áno, tak žiadať prerobiť. Zastaviť práce, dožadovať sa opravy a hlavne by som vynadal stavebnému dozoru. Ak bude pičo...ť, nahlásiť ho na SKSI. Jednoducho raz a navždy si musia "stavebníci" uvedomiť, že murár nemôže byť chytrejší ako statik, projektant. A kto ich platí? Tak musia tancovať ako budeš písať. Rob dôkazy, všetko priebežne fotiť a naozaj trvať na prácach podľa PD. Aby tí hajzli vedeli, že sa nenecháš takto klamať.
Odpovedať
Profilova fotka
@patrik194 mas vlastneho stavebneho dozora? Ak nie, tak si ho zaplat, lebo stavebny dozor developera nepracuje pre teba, ale proti tebe. Ak sa setri na prekladoch, tak neviem co budu robit dalej :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?