Preklad nad stavebné púzdro

Ahojte, môžete mi prosím poradiť ako vyriešiť stavebný otvor pre púzdro na posuvné dvere? Nad stavebné púzdro má ísť preklad. Môžem ho zasekať do obvodového nosného muriva? V projekte na strane dorazu dverí nemám priečku, nemám na čo ten preklad položiť. Dvere sa zasúvajú akoby hneď na obvodovú stenu. Resp. dá sa vôbec to púzdro takto vyriešiť, alebo mám pri doraze dverí radšej domurovať cca 10cm priečku?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirpec kúpte si puzdro alebo aspoň pozrite na internete a uvidíte ako sa to napája na stenu. Ale domurovať to bude treba a zasekať tiež.
Odpovedať
Aké tam plánuješ dať zárubne? Ak nechceš dať bez-zárubňový rám, tak ten kúsok priečky aj tak budeš potrebovať. Domuruj tam tých 10 cm steny, ale ten preklad by som aj tak ešte trocha zasekal do steny, tak aby držal aspoň na 20 cm steny. FWI: Riešil som to isté.
Odpovedať
@jan45 to som uz skúšal, výrobca tento detail v návodoch nemá. Len rozmery stavebných otvorov a podobne.
Odpovedať
nič proti Vám, ale mať za hlavou záchod by mi asi vadilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirpec preto musíte kúpiť konkrétne puzdro.
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 nesedí súčasne na záchode a leží v posteli, a s partnerom (partnerkou) má asi aj bližší kontakt ako zvuky z WC
Odpovedať
OK, práve som volal s výrobcom púzdra, preklad bude treba zasekať do obvodovej steny cca 150mm a na obvodovú stenu mám domurovať minimálne 50mm priečku, aby sa na ňu zmestila obložková zárubňa. Šlo by to aj bez nej, ale na strane dorazu dverí by obložková zárubňa chýbala, a už by to nebolo pekné.
Odpovedať
@xr22 v dome budú ešte ďalšie 2 záchody, takže žiaden problém, ak by to niekomu z nás vadilo, keď sa už bude spať :)
Odpovedať
@jan45 to mi je jasné, ale dalo sa to vyriešiť elegantnejšie aby nerušilo polovičku pri realizovaní potreby, ktorej dôsledkom nie sú povzbudzujúce a utišujúce zvuky, ktoré by zrovna vytvárali esenciálnu náladu počas spánku. Ja mám s partnerkou tiež bližší kontakt, ale aby ma budila počas spánku - no to by mi asi vadilo.
Odpovedať
@mirpec potom to trochu stráca opodstatnenie - keď si v spálni a pôjdeš na iné wc ako máš v spálni - alebo sa mýlim?
Odpovedať
@xr22 myslíš že by bola situácia iná, keby sa napr. WC vymenilo so sprcháčom? Ja myslím že nie. Jedine asi zrušiť tú kúpelku a chodiť na to iné WC tak či tak :). Táto druhá kúpelka je tam hlavne preto aby sme ráno stíhali obaja do práce a nečakali jeden na druhého, zvlášť keď budú deti a hlavná kúpelka bude viac vyťažená. Potreby realizujeme pred spánkom, počas noci zatiaľ nie, uvidíme čo príde s vekom :)
Odpovedať
@mirpec jasné chápem - veď by možno stačilo otočiť posteľ aby bol vchod z boku postele nie z čela.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?