Preklad kupit alebo spravit?

Profilova fotka
Zdravim, mam problem. Chcel som kuput hotove preklady a kamarat mi povedal ze lepsie spravim ak si ho sam spravim. Vraj to vyjde lacnejsie a bude to aj silnejsie. Ci vy poviete na to.
Odpovedať
@lenkaalan Kamarat ti povedal pravdu, je to lacnejsie aj lepsie zo statickeho hladiska, zalezi ale aky veniec vyska / hrubka. Ale je to urcite drahsie na cas ( salovanie, armovanie, betonovanie, odsalovanie ). Takze musis dat prioritu co je pre teba lepsie.
Odpovedať
@tomcok co to znamena, ze to je lepsie zo statického hladiska? To akoze ten kupeny nevydrzi?? alebo ten betonovy vydrzi 5x viac ako treba? Ci ako si to myslel?
Odpovedať
v kupovanych prekladoch su strasne tenke droty alebo roxory zalezi od sirky prekladu ked si budes vyrabat daj si tam poriadne roxory a udrzia co chces priklad v preklade sirky 15cm dlzky 150cm je drot hruby 2,5mm tusim dva alebo tri kusi su tam
Odpovedať
@ondrej259 v 100 poschodovych mrakodrapoch su roxory o priemere 2 metre?
Odpovedať
@ondrej259 a aky priemer je poriadny a dobry? lebo co som pocul, a to dava aj logiku, prilis hruby roxor sa tepelne roztiahne (ako ked brana v lete nejde zatvorit) a moze roztrhat beton (ked trha beton voda, preoc nie roxor) cize aby sa nestalo, ze tam niekto da 20mm roxor... a sposobi neskor vacsiu skodu..
Odpovedať
Rátajme spolu jeden preklad nad bezne okno cca 10 € nad okno sa dáva 4-5 ks prekladov. Na dome je cca 15 okien u mňa. Takže zhruba niekoľko stoviek (600-700 €) len preklady. Rucne robené preklady ratam max. 1/3 az polovica z toho.
Odpovedať
@lenkaalan ja som spravil veniec spolu s prekladmi - jeden monolit
Odpovedať
@lenkaalan Neviem z coho staviate, ale my sme riesili preklady jednoducho :) Kupili sme tehlove :) Su lacne. Dali sa dva vedla seba, mezi ne XPS, zospodu sa to podoprelo, nech vydrzi tlak pri liati betonu a na boky sme pouzili tenke 5cm tvarnice a zalialo sa to naraz s dekou :) Pozdravujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ak sa potom dodatočne aj tak zatepluje stena, tak môže sa zabetónovať spolu prekladmi okien a terasy aj veniec - t.j. súčasne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?