Prečo všetci stavajú z porobetónu?

Prajem dobrý deň, naozaj by ma zaujímalo, prečo veľká väčšina domov, ktoré sa teraz stavajú, sú z porobetónu? Čo vedie ľudií k tomu, aby z neho stavali a prečo nevybrali iné materiály? Vďaka za názory
Odpovedať
1
2
8
Profilova fotka
@staviame_dom https://www.modrastrecha.sk/forum/obv...
Odpovedať
@iamriso Nevyberame medzi tehlou a porobetonom, Sme rozhodnuti pre uplne iny material, Mna zaujima, co vedie ludi k tomu, aby vyberali prave porobeton...
Odpovedať
@staviame_dom A tá malá väčšina?
Odpovedať
@kejsix tehly a beton napriklad, potom aj drevodomy
Odpovedať
@staviame_dom Tehla - dutiny, komínový efekt Betón - tepelná vodivosť materiálu, tepelné mosty Drevodom - asi ani jedna firma na SVK to nevie spraviť kvalitne. Stačí?
Odpovedať
@megdesign hmm s tým betónom si nie som istá. Múr 20 a polystyrén 20. Tepelný most nízky :)
Odpovedať
@kejsix stavia domy zo slamy a natiera ich hlinenou omietkou ;-)
Odpovedať
@staviame_dom ja som si istý.
Odpovedať
@megdesign okej, a viete poslať prosím aj nejaké štúdie alebo nejaký podporný materiál? :)
Odpovedať
@staviame_dom neviem preco sa pytas, ked ste sa rozhodli pre ine ako porobeton. Vysvetli pre co a preco ste sa rozhodli pre inu alternativu ked uz chces debatit
Odpovedať
@zita19 lebo ma to zaujíma, neviem prečo by som sa mala obhajovať ;) chcem nazbierať informácie a zaujímajú ma skúsenosti. Máte niečo čím by ste chceli prispieť?
Odpovedať
@staviame_dom štúdie... To hľadajte niekde inde. Ja viem ako to vyzerá na termosnímkach, ak je stena z porobetonu a na nej betónový veniec...Aj keď sú oba materiály zateplené rovnakou hrúbkou izolantu. Celá železobetónová stena bude ešte väčšie peklo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@staviame_dom to je prieskum na diplomovku alebo priprava na finalne reklamne "tadaaa!" ?
Odpovedať
@megdesign vďaka no naozaj ma zaujíma niečo na základe testov či výsledky porovnaní materiálov, čo si viem prerušovať. To že niekto povie, že to tal je ešte nie je smerodajné.
Odpovedať
@panak je to to, co to je, ale asi tu nenajdem zdroje pre naštudovanie a porovnanie materiálov pre stavbu...slovo niekoho, kto vie že to tak je nie je dosť silný argument ale aspoň som skúsila :-(
Odpovedať
@staviame_dom aho, tak ostani sa musia obhajit, ty nie.... Ale to je tvoj pohlad na moju otazku. Mna iba zaujimalo z cvoho budes stavat ty.
Odpovedať
@staviame_dom v otázke píšete "Vďaka za názory". Ja som svoj názor napísal a teraz odomňa chcete, aby som spravil pre Vás porovnanie materiálov, či čo?
Odpovedať
@megdesign žiadam o skúsenosti. To že niekto napíše že proste vie že to tak je, nie je skúsenosť, takže ma zaujímalo na čom stavia svoj názor. Netuším ako si vy overujete informácie ale mne nestačí jeden pán povedal ;) @zita19 to je mimo temu. Ak by vas to naozaj zaujímalo mimo masirovania ega, rada odpoviem cez spravu :)
Odpovedať
@staviame_dom nie, to naozaj nenajdes zdroje na studium. Parametre ma kazdy vyrobok dostupne na nete, odporucane postupy ma tiez kazdy vyrobca. Ti co uz sa rozhodli, tak bud si to vsetko podrobne prestudovali, niektori uz aj zabudli parametre, niektori si mozno pamataju. A mnohi sa rozhodli nie podla parametrov ale podla toho co im odporucil kamarat, bratranec, projektamt. A este je tu skupina, ktora sa rozhodla na zaklade pocitu. Tato debata skonci ako debata na temu Ake auto? Pripadne aby sme sa drzali kontextu tohto fora. Vinyl, dlazba laminat? TC, elektrokotol, plyn? Uz sa to preberalo v stovkach tem, treba precitat, nie cakat, ze ti niekto usetri cas straveny s Googlom...
Odpovedať
Profilova fotka
@staviame_dom ľudia stavajú dom z toho čo väčšina, lebo veria že ak to robí väčšina, je to správne a nič tým nepokazia.
Odpovedať
@eagleowl tak to je smutné. Ale asi to tak je |-|
Odpovedať
@staviame_dom nestačí, že na termosnímkach vidím rozdiel teplôt na stene, kde je porobeton a kde je železobetónový veniec? Názor a skúsenosť sú ale že dve úplne odlišné veci..
Odpovedať
@staviame_dom Moj ty boze!!!
Odpovedať
@zita19 asi máme odlišnú predstavu ;)
Odpovedať
@megdesign čím je zateplený?
Odpovedať
@staviame_dom 24cm grafit EPS.
Odpovedať
Cele toto smeruje k vopred urcenemu vysledku. Ju nezaujimaju realne nazory. Inac by reagovala inym sposobom.
Odpovedať
@staviame_dom k zakladnej otazke. Lebo cena to je 80 % nazorov, 20% ma aj ine dovody preco. Nemyslim, len cenu materialu, ale cenu napr. kompletneho muriva na m2, vratane pracnosti.
Odpovedať
@megdesign a kolkatka mur prosím? @panak esteze ju tak dobre poznáte, vdaka za vás prínos.
Odpovedať
Profilova fotka
@staviame_dom nevidím na tom nič smutné....ľudia stavajú preto lebo chcú bývať a väčšinou o stavebných materiáloch nevedia väčšinou nič....informácie sú síce dostupné ale laik sa v nich ťažko orientuje...
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?