Poznáte stavebný materiál - panel OPS 300?

Dobrý deň, Chcel by som sa opýtať či náhodou niekto nemáte skúsenosti s panelmi OPS 300. Sú určené na výstavbu rodinných domov. V dohladnej dobe ideme stavať domček a veľmi nás zaujal tento stavebný materiál a potrebujeme poradiť... ako sa v tom býva či je to naozaj ako nízkoenergetické bývanie atď. Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
1
2
aaaa? super pocit chcem stavať z niečoho čo nik nevie ani čo je... no fajn - to naozaj nikto nič?
Odpovedať
Dobrý deň. my s manželkou tiež plánujeme stavať dom a tiež nám bolo poradené aby sme stavali práve z tohoto panelu kôli jeho tepelnoyzolačním a zvukovoizolačním vlastnostiam. Poradil mi to známi čo má z tohoto panelu postavenú halu a je s tím nadmieru spokojní a hlavná výhoda je že netreba zateplovať. A montáž je jednoduchá len si o tom pozisťovať vždy čo najviac.
Odpovedať
tak teda aspoň niekto kto ma utvrdil v tom že nie som sám... a že má význam nad tým rozmýšlať... my sme sa už s manželkou rozhodli a ideme do toho tak uvidíme ako to dopadne ale tešíme sa na výstavbu
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Ja chcem stavať tento rok a projekt som dal robiť uź priamo ma tento system.Som na 90% presvedčený ísť do toho. Bol som pozrieť aj jeden rozostavaný dom ale jeho energetické vlastnosti neviem posúdiť či spĺňa to čo deklaruje výrobca.
Odpovedať
ahoj bol som dnes priamo vo firme op-tim kde sa tento panel vyrába a nechal som tam svoj pôdorys domu na nacenenie a rozrátanie materialu pre stavbu ja som rozhodnutí na 100% stavať z tohoto panelu doniesol som si aj postup ako sa má tento panel stavať a ked nebudem si istí je tam aj možnosť pri svojpomocnej montáži bud prídu založiť roch domu a vysvetlia ako sa s má pokračovať alebo prísť priamo do firmy na školenie ako správne stavať a tie energetické vlastnosti ten panel má bol som pri ňom a presvedčilo ma to.
Odpovedať
@ferron a kde si bol pozrieť ten rozostavaní dom?
Odpovedať
@salko9999 Aký to má zvukový útlm?
Odpovedať
@blacksr zvuková pohltivosť: s omietkou - 0,15 bez omietky - 0,80 • vzduchová nepriezvučnosť steny: Rw = 44 dB (spĺňa hodnoty intervalu 30 až 45 dB) Viac tu: http://www.op-tim.eu/aktuality/
Odpovedať
Profilova fotka
V Liptovskej Štiavnici - Ružomberok, ale to bolo v lete tak neviem v akom je stave teraz. Je pravda že už bol nahrubo postavený, tak že som z toho veľa nemal (postup výstavby). A ideš dávať KVH hranoly alebo klasiku. @salko9999
Odpovedať
pôjdu tam KVH hranoly inak sa to postaviť nedá aspoň som to neskúmal som rozhodnutí že budem stavať z panelu ops 300 a nepresvedčí ma nikto že je to blbosť
Odpovedať
Profilova fotka
@salko9999 už si začal stavať
Odpovedať
nie ešte nie a nebudem stavať z tohoto panelu nakolko som sa s firmou op-tim nedohodol aby som na svoje otázky dostával odpoved po vetách v dvojtíždňových intervaloch ma odradilo . A vlasne ma odradila firma sama!
Odpovedať
Článok sa načítava...
A ešte jedna vec čo maodradila po tom čo som sa to dozvedel je že životnosť takéhoto domu je uvádzaná na 50rokov a to je v dnešnej dobe trošku málo.
Odpovedať
@ferron a ty uz stavias?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie budúci týždeň, by som chcel začať a ja idem predsa len do OPS 300, nič nie je večné.
Odpovedať
Citujem: "Iné parametre • zdravotné vlastnosti: neobsahuje žiadne zdraviu škodlivé látky • environmentálne vlastnosti: výrobný proces, ani likvidácia odpadu z panelov nezaťažuje životné prostredie a výrobný proces je energeticky nenáročný – ekologický výrobok" To su riadne bullshity. Vyroba polystyrenu je mimoriadne narocna na energiu a nech mi nikto nehovori ze vyroba PUR peny a polystyrenu nezatazuje zivotne prostredie. Mnozstvo vypusteneho SO2 pri vyrobe je ovela vyssia ako pri inych stav. materialoch. A vobec to neplati ani o likvidacii. Co sa tyka zdravotnych vlastnosti, tie nie su uplne dokazane, aj ked je mala pravdepodobnost ze to z omietnutej steny prejde do interieru, takze ty som problem nevidel, a ci si to niekto da do domu, to je uz jeho osobna vec. Co sa tyka tech. vlastnosti tak tie su mozno dobre az vynikajuce az na tu zivotnost (zalezi od priorit) ALE NECH MI NIKTO NEHOVORI ZE TOTO JE EKOLOGICKY VYROBOK!
Odpovedať
Dalsi bullshit: "Panely OPS 300 sa používajú pre stavbu obvodových stien rodinných domov a bytových domov i občianskych stavieb do výšky dvoch podlaží. Dosahujú dvojnásobne väčšie tepelnoizolačné parametre obvodových stien, ako klasické materiály, sú preto určené pre stavbu nízkoenergetických a pasívnych domov." Tepelny odpor Rmin = 6.0 m2.K/w. Na pasivne domy treba odpor obvod. stien MINIMALNE 6.6 m2.K/w. Takze bez dodatocneho zateplenia to nepojde.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Aj ja sa pripájam k záujemcom o RD s obvod. stenou montovanou. Môj známy už 5 r. býva v takomto RD , platí zálohy za EE cca len 70 e / mes. Na EE kúri,ohrieva TUV + solár, varí, svieti ,... S partiou , čo mu RD stavala bol spokojný. Až sa pamätám v obvod. stene je heraklit,polystyrén a nosné drevené stojky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Takto, mozno neskoro, ale ja uz via ko rok byvam v dome postavenom z OPS 300. Obvod OPS 300, vnutorne steny betonove tvarnice, SDK strop zatepleny parotesnou reflexnou foliou od hasoftu a 16 cm minarlnej vaty. podlaha zateplena pomocou lupothermu Vykurovanie krb a podlahovka na plyn. Naklady este zratane nemam ale idem kupovat rekuperaciu. Na klimu v dome sa vobec neda stazovat, cely rok stabilnych 23 stupnov. Pri 0 stupnov vonku sa dom dokaze za 5 dni ochadit na 17 stupnov.
Odpovedať
Profilova fotka
Stavali ste cez firmu ak áno kto Vám staval.
Odpovedať
Profilova fotka
@snapshot Stavali ste cez firmu ak áno kto Vám staval
Odpovedať
@ferron Stavali sme cez firmu, neviem si predstavit stavat to sam, nie je to nieco, co spravi kazdy murar v dedine. Robila to firma interkomfort z Partizanskeho
Odpovedať
Profilova fotka
@snapshot ďakujem mne to nacenili A skoro sa mi zatočila hlava tak asi idem do ytongu
Odpovedať
@ferron ano je to drahsie ako ytong. Vela stastia pri stabe!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Co sa tyka ceny výstavby , ak sa dobre pamätám,na kľúč to vyšlo cca 750e/m2 úžitk. plochy. To by mohlo byť aj teraz prijatelné. Stavala to stabilná partia 3-4 živnostníkov ,kde je konkretna zodpovednost a tym za zabezpečená garancia kvality.Dom bol postaveny na kluc za cca 5 mes.Ak ma niekto otazky,nech mi posle správu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
V podstate neviem ci je este treba tuto diskusiu, ale po 2 rokoch byvania v dome. Zatial nekurime stale, kedze stacia 4 polienka v krbe. Keby sme nemali pristavbu RD starsieho datumu kde si radiatory a treba temperovat, tak nekurime vobec. Mne krb vyhovuje aj ked vela ludi je proti tomu. Co sat yka energetickeho certifikatu, nejake hodnoty: Potreba energie na vykurovanie v kWh/(m2.a) = 63 Potreba tepla na vykurovanie v kWh/(m2.a) = 52 celkova potreba energie budovy v kWh/(m2.a) = 77 Nemame este rekuperaciu ani ine nutene vetranie ani chladenie. Co sa tyka pocitu byvania. Svagor ma tehlovu stavbu, nasi Porfix. Ale ten komfort a hlavne iny typ tepla je nenahraditelny. Ja som spokojny a v ramci moznosti, pre mna to bolo dobre rozhodnutie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@salko9999 zdravim. ten kto vam povedal o zivotnosti panelu ops 300 ze vydrzi iba 50 rokov sa hlboko milil a kto ma aspon ako take skusenosti v stavebnictve tak vie ze je to nezmysel. krupinit ktory uz existuje 100 rokov a po 100 rokoch nestratil na kvalite. polystyren samozrejme ma zivotnost ovela dlhsie ako prirodne materialy takze zivotnost panelu ops 300 je podla mojho nazoru minimalne 200 rokov ak mate otazky tak kludne piste
Odpovedať
@scent9 Tiež súhlasim s tym že životnost je viacej ako 50 rokov,nakoľko skladba materialov zaručuje otvorene difúznu stenu a to prispieva k dlhej živoptnosti.
Odpovedať
@scent9 Ešte by som rad podotkol,že z panelov OPS 300 sa da postaviť cenovo najvýhodnejši ultra nizkoenergetický dom.
Odpovedať
@scent9 ano panel OPS300 poznam velmi dobre...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?