Porotherm 44 T Profi

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s cihlou Porotherm 44 T Profi s vatou? Případně, jakou variantu by jste radši zvolili? S vatou nebo bez... Zateplovat nechci. Děkuji za názory.
Odpovedať
@michal029 keď chceš veľa investovať zvoľ s vatou. Ja by som to zadefinoval tak, že keď nechceš zatepľovať tak radšej nestavaj (kúp niečo staršie - budeš na tom rovnako) alebo postav zo sendvičov, tie netreba zatepľovať ber to s nadsádzkou, je to len môj názor aj keď vedomosťami podložený a skúsenosťami overený :-D
Odpovedať
@michal029 Ja mám túto bez vaty. Ak nechceš zateplovať choď radšej do ytongu. Tehla je dieravá a fúka cez nu. Ja som na nu pacol ešte polystyrén. Fúkalo cez zásuvky ako šialené keď to nebolo zateplené. Čo som zateplil už nefúka. Cez ytong keď nezateplíš ti nebude toľko fúkať. Osobne si myslím že tehla bez zateplenia je nezmysel.
Odpovedať
@michal029 Dosť to rozoberajú túto tému aj odborníci a ak si dobre pamätám tak pri variante bez vaty určite zatepliť a pri variante s vatou dať termo omietku 2-3cm. Možno pomôže toto video neviem či v prvej alebo druhej časti je aj názor na 44ky. Z môjho pohľadu je to blbosť lebo neviem ako do toho zasekáš odpady. polovica tehly sa rozpadne a bude tadiaľ ťahať zima. https://www.youtube.com/watch?v=PMiJS... https://www.youtube.com/watch?v=x8j5U...
Odpovedať
Osobne si myslím, že s Porotherm 44 T Profi ti nevyjde v 2017 energetický certifikát, čo je podmienka na skolaudovanie. Ale môžem sa mýliť..
Odpovedať
@michal029 pozri si stare diskusie 100x riesene, hlavne ked nezateplujes napis ako poriesis tepelne mosty.
Odpovedať
@kajo873 no, tak jestli necháte dům bez venkovní fasády apod, bude foukat všude a nezáleží na zvoleném zdivu....
Odpovedať
@pripad001 energetickou náročnost nám vyšla v třídě A
Odpovedať
@michal029 určite bude menej fúkať cez ytong resp podobný materiál, než cez dierovanú tehlu ;-). Povedz ako mi bude fúkať cez zásuvku keď ju vyrežem do plného materiálu? Prípadné medzery ľahko preklebruješ na ytongu. Na tehle by si sa nedošpároval... Ale keď si rozhodnutý pre tehlu len vyberáš či plnú alebo prázdnu tak ti neporadím. Chcel som ytong presvedčili ma na tehlu a budem to ľutovať ešte dlho.. A certifikáty záleží kto ti to robil ale väčšina projektantov to striela odboku.. tak isto aj firmy zaoberajúce sa certifikáiou pred kolaudáciou.
Odpovedať
Při energetickém štítku není jediný hlavní prvek zdivo, je jich tam víc... A k tomu zdivu, pokud je to odvedené správně jak má tak tam foukat nemůže, nebo by nemělo. Záleží taky jestli je to na pěnu či lepidlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@michal029 Ahoj, mozem sa spytat ako ste sa nakoniec rozhodli? Pouzili ste Porotherm 44 T Profi?
Odpovedať
Použili jsme Porotherm 44 Eko Profil Dryfix. Cihle bez zateplení ale lepší tepelné vlastnosti než klasická broušená cihla. Je to mezi :)
Odpovedať
@doro8 Použili jsme Porotherm 44 Eko Profil Dryfix. Cihle bez zateplení ale lepší tepelné vlastnosti než klasická broušená cihla. Je to mezi :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@michal029 Aha, a preco ste nakoniec zvolili takto, ak sa mozem spytat? Aj ste to potom este zateplovali?
Odpovedať
Zvolili jsme zlatý střed, finančně levnější než cihle s vatou a tep. vlastnosti pro nízkoenergetické domy. Nezateplovali, ani zateplovat nehodlám, zatím děláme vnitřky a nebydlíme, takže nemůžu víc posoudit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@michal029 a teraz po 4 rokoch ked tam urcite uz byvas.. ake su tvoje skusenosti s tou tehlou? My rovnako zamyslame nad nou.
Odpovedať
@josinko tiez by ma zaujimalo, co hovori a ako sa mu vlastne byva🙂 takto s odstupom casu. vela ludi teraz stavia a kazdy chce postavit co najrychlejsie a najkvalitnejsie.
Odpovedať
@trubadurka4 to je pravda, strasne vela domov vyrastlo za kratky cas aj v mojom okoli, normalne akoby sa vrece s nimi roztrhlo 🙂 tiez by som chcel v buducnosti stavat, to je jasne, myslim si, ze kazdy jeden clovek by chcel raz byvat vo vlastnom. tak sa len tak obzeram, rozkukavam, lebo fakt stavaju z roznych materialov, co zistujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kichino Aj ste už zvažovali konkrétny materiál alebo stále si iba tak zisťuješ a rozkukávaš sa? Ono sa dlho neoplatí otáľať, ale tak asi ti to až tak neponáhľa.
Odpovedať
no tak najprv som akoze vobec nevedel, lebo z kazdej strany na mna chrlili ine materialy, teraz je to take roznorode. ale bratranec stavala nedavno a pouzil tehlu, uz byvaju, postavili relativne rychlo a vsetko im vyslo ok, tak mozno by som siel tymto smerom.
Odpovedať
@kichino ono uz ked sa do toho raz clovek pusti, tak to ide rychlo🙂 my sme sa dali na to, ze si pristavime taky kvazi altanok, ak to tak mozem nazvat, ale myslim si, ze aj to nakoniec dopadne tak, ze to bude sluzit ako odkladaci priestor na neporiadok, ktory uz proste nie je kde skladovat 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@trubadurka4 Tak však ono treba ja takéto priestory mať 😄 Jednoznačne sa to zíde, tiež by som také niečo potreboval, veď už nemám kam dávať veci, náradie a pod.
Odpovedať
@pavol_v No, to poznam. Ak raz zacnes hadzat niekde bordel, tak uz s tym neprestanes a stane sa z toho skladisko 😄 My sme to tiez mali najprv v plane, ale uz som od tej predstavy akosi upustil. Mame novopostaveny dom, takze zatial ani nepremyslame o pristavbe, na to momentalne nie je cas ani peniaze nazvys. Kazdy, kto staval vie, o com hovorim istotne. 😄
Odpovedať
@kichino rozhodne som za, aj my sme stavali pred nejakym casom, nebolo to tento rok ani minuly, ale je to relativne cerstve 😄 kupovali sme tehly od Wienerbergeru. ja osobne by som do ineho materialu ani nesiel. dobra skusenost od viacerych, tak som nemal velmi ani nad cim premyslat.
Odpovedať
@calimune akoze viaceri znami brali od nich tehly, tak na zaklade toho si sa rozhodol? aku konkretne ste pouzili na stavbu?
Odpovedať
@macejmatus no vsak a podla coho sa vacsina ludi zvykne rozhodovat, myslis? na zaklade skusenosti a odporucani inych, no nie? vybral som tehlu Porotherm 30 Profi, ked chces vediet takto konkretne. aj vy sa chystate stavat dom aktualne?
Odpovedať
@calimune no niekedy mozno fakt plati, ze risk je zisk 😄 vies co, zatial len nad tym uvazujeme, asi to v blizkej dobe nie je uplne realne, ale tak snazim sa co-to pozistovat, rozsirit si obzory. tu sa najdu velakrat odbornici, co toho vela vedia o kadejakych temach, tak preto som sem zavital. to je typ tehly, ktory je vhodny v podstate na vsetko? akoze aj na priecky, aj na obvodove mury, ci?
Odpovedať
@macejmatus No tak brusene tehly 30 su zvacsa urcene pre omietane jednovrstvove vnutorne a vonkajsie nosne steny alebo obvodove steny s vonkajsim tepelnoizolacnym systemom. Mozu sa pouzit aj pre vnutornu nosnu vrstvu. Na murovanie sa pouziva malta, ktora vacsinou uz byva sucastou dodavky tehal, my sme tak mali (jedno vrece malty na 2 palety tehal).
Odpovedať
@benko3387 odkial si kupoval tehly, prosim ta? tiez ideme stavat a vraj teda treba vybrat taku, vdaka ktorej budeme v kategorii A0, tak rozmyslam a uvazujem, co by bolo najlepsie.
Odpovedať
No, tuto hodnotu mozno dosiahnut splnenim tepelnotechnickych poziadaviek predpisanych v norme a takisto aj volbou vhodneho zdroja vykurovania a pripravy teplej vody. Okrem ineho sme teda zvolili tehlu plnenu mineralnou vlnou, kupovali sme od Wienerbergeru, nechali sme si poradit, lebo v tomto sme dost tapali, ze pre aku znacku sa rozhodnut a tak.
Odpovedať
@benko3387 no to vykurovanie zatial premyslene nemame, zatial sme sa zhodli len na tom, ze teda pojdeme do tehly. a ako by si zhodnotil nakup od nich? vsetko ok? ziadne popraskane tehly neprisli alebo nieco podobne?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?