Porobetón - rezanie YTONGU a PORFIXU

Zo starých priečok, ktoré boli šetrne rozobrané, mám väčšie množstvo (cca 3 tisíc) tvárnic YTONG a PORFIX. Tvárnice sú však s lepidlom, ktoré by som potreboval orezať a vytvoriť tak vlastne nanovo použiteľné tvárnice i keď s neštandartným rozmerom. Vie mi niekto poradiť, čím to orezať ? Ručne to síce ide, ale rezignoval som po prvých 100 - 150 kusoch a naviac, nie je to dostačujúci presný rez. Murovat budem svojpomocne, takze sa to natiahne a prenájom origálnej pasovej píly Ytong, by bolo za takých podmienok asi drahé. Uvažoval som aj nad tým, že to skúsim s pílou, na ktorej režem drevo s kotúčom. Do úvahy prichádzajú kotúče : Einhell Pílový kotúč zo spekaného karbidu 40 zubov 315 x 30 mm 45.020.11 ----- VERTO Pílový kotúč, tvrdokov, 315 x 30 mm, 40 zubov ----- METABO Power cut pilový kotouč CV 315 x 30 mm, 80 z. Viete mi poradiť ktorý z nich by bol ideálny, resp. poradiť iný za prijateľnú cenu ? Potrebujem orezať hrany tvárnice v rozmere cca 1cm od pôvodného okraja. Resp. máte iný nápad, ako by som to mohol riešiť ?
Odpovedať
@osc kamo ako som rad ked sa recykluje, ked sa znovu pouzivaju veci co mozu posluzit a ked sa neplytva ale toto by som sral. Tie tenke su tak na priecky, kazda ina, kazda inak kriva to je otrocina robit, bude to trvat 100x dlhise, za ten cas to ci ti pilil si mohol radsej dokladat tovatr v tesku a za zarobene kupit nove, by si sa narobil menej. Ak by si uz chcel tak ozaj len pozicat original pilu, nastavit jednu hrubkua vsetky rezat polda toho nech su a spon rovnake. AK je aj to drahe tak dom asi ani nestavaj.
Odpovedať
@osc Zo stien to asi bude treba vyrezať ručne (alebo sú už všetky von?) a nemusí to byť ani veľmi presne, len čo najbližšie k lepidlu - cez lepidlo nie, lebo sa fakt nadrieš... :-) Veľký cirkulár s pravítkom/uholníkom je základ (odsávanie je plus...) - kotúč podľa hrúbky tvárnic. Najrovnejšiu hranu priložíš k pravítku, orežeš priľahlú hranu, orezanú hranu priložíš k pravítku, orežeš susednú hranu. Tak ti vznikne jeden pravý uhol a dve rovné hrany. Takto orežeš všetky tvárnice. Potom nájdeš najmenšiu a nastavíš pravítko napr. na 22 cm, zasa všetky tvárnice orežeš. Posledný rozmer nastavíš napr. na 55 cm a orežeš znova... A teraz si to prepočítaj, ako sa ti to oplatí - ja by som sa s tým pohral, ale mám k dispozícii veľký cirkulár - ty?
Odpovedať
Požičaj si v nejakej požičovni náradia pilu na rezanie Ytongu, alebo by sa ti ju oplatilo aj kúpiť.
Odpovedať
@pripad001 elektrickú :-)
Odpovedať
@osc Muruj na maltu. Malta to vyrovná.
Odpovedať
v polsku, aj madarsku maju vysku ytongu 20cm, sirku 60cm.. keby to zrezes na ako ti uz pisali na 22, alebo inak zaorkuhlene cislo, preco nie.. neviem ako staticky potom.. ale dokaldanim tovaru viac nezarobi ani nahodou.. 1 tvarnica ma hodnotu 2eura, odreze ich za 2 minuty. dokaldanim tovaru zarobi za 2 minuty 2 eura? :D nienie, toto nie je Bahrain tiez mi napadlo co viktorovi, nejaky tepelny most bude asi nepodstatny ak sa jedna o takto specificku vec :)
Odpovedať
Soused postavil ze zbytků garáž tak, že zdil na plocho ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za odpovede. Ozval sa mi človek, ktorý má pílu na porobeton a naviac mi to všetko popíli ...... ako výmenu za 500 ks. takejto priečkovky. Týmto diskusiu uzatváram.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?