Porfix + zateplenie

Zdravím. Po dlhom uvažovaní a čítaní sme sa rozhodli reallizovať stavbu z porfixu. Rád by som sa spýtal tých, čo už stavbu týmto spôsobom realizovali, aké majú náklady na energie a či svoje rozhodnutie neoľutovali. Sme rozhodnutí stavbu zatepliť a tak by som sa rád spýtal aj na ideálnu kombináciu šírka porfixu+ zatpelenie z hladiska minimalizácie nákladov na vykurovanie. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hindzi porfix 300 + 100EPS, náklady - odhad 100€/mes
Odpovedať
@hindzi mame porfix 300 a ideme davat teraz na jar 16 cm EPS . kurime drevom. a byvali sme teraz prvu zimu bez zateplenia, takze co ti mozem len povedat . od jesene do teraz za 7 mesiacov sme minuli max 13m3 sypaneho dreva , takze za 7 mes to vyjde max 55 € / mes . vykurovana plocha 130 m2 ( ale drevom aj ohrievame teplu vodu ) cena je pocitana ak by sme vsetko drevo kupovali a uz nam ho len dovezu.. da sa aj nizsie ak si clovek nachysta drevo sam a bavi ho to :-D
Odpovedať
@topvideo A akú máš rozlohu domu? My plánujeme 11X13 a podlahovka (plyn).
Odpovedať
@lucka1987 Načo idete dávať tak široký EPS, keď už terat máte náklady takmer minimálne?
Odpovedať
@hindzi ja idem dávať porfix 300 + 250 mm EPS 80f
Odpovedať
Ešte toľko, že staviame na podunajskej nížine, čiže mierny zimy.
Odpovedať
Profilova fotka
@hindzi Zastavaná plocha 172 m2, kondenzačný kotol, podlahovka, okrem garáže, kúrim na 22,5 - 23,0 °C, pozri album
Odpovedať
@hindzi lebo zima bola mierna ale minule roky tu vedeli udriet riadne zimy.. byvame na severe ..drevo si vieme chystat aj sami.. no nie vzdy tomu tak bude, roky pojdu hore, vladat nebudeme a cena dreva nadol tiez asi neklesne.. takze ked takto o rok napisem ze sme za tych istych 7 mes spotrebovali 7 m3 dreva budem stastna, lebo to bdue znamenat 25 e za mesiac .. a pritom. kukni ceny zateplenia.. momentalne su ceny viac nez super.. system zateplenia so vsetkym na cely dom vsetko okrem omietky, mame cenu 1300 €. teda za 3 roky sa nam to vrati, ak dobre pocitam.. aj keby za 6 rokov. je to stale fajn.
Odpovedať
@topvideo No pekný dommček, smiem vedieť koľko vás to vyšlo do obývatelnej fázy? My ideme do sedlovej strechy, výchádzali sme z projektu Maxim (ARD projekt), len sme ho natiahli do šírky o 1 meter a z vnútra spravili drobné zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 perfekt,presne taketo zateplenie..(trojskla a 40 pena v strope) ma jeden moj zakaznik,ked pri 24C na termostatoch vypne kurenie,(denny priemer okolo nuly)tak mu za 24 hodin poklesne teplota o 0,25-0,3C stupna.
Odpovedať
@kranex na streche bude 450 možno 500 mm EPS, v podlahe bude 220 EPS a na základoch už je 200 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame ytong momentalne bez zateplenia. kurenie elektricke vykurovacie kable. komplet rocne vyuctovanie elektriky 1080 eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mucikovci aký Ytong?
Odpovedať
Profilova fotka
375 lambda.ale planujem na to hodit EPS
Odpovedať
@mucikovci pri tak nizkej spotrebe elektriny sa zateplenie neoplati, aspon zatial nie
Odpovedať
Profilova fotka
no predpokladal som vyssiu spotrebu a okna mam osadene zarovno s vonkajsou stranou. tak uz budem musiet tam nieco nahodit
Odpovedať
Profilova fotka
@hindzi IP
Odpovedať
Profilova fotka
@hindzi Áno, chlapče, mierne zimy... Ale tropické letá. 8-) Takže to zateplenie a ZATIENENIE domu by som nepodceňoval.
Odpovedať
@topvideo Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?