Porfix z čiech

Zdravím. Viete mi niekto povedať či je český a slovenský porfix taký istý? Prišla mi ponuka z čiech a tam je cena o 500 € nižšia ako najnižšia cena na slovensku.
Odpovedať
aj s dopravou? potom to ber, alebo kúp solbet, o 500vku bude určite lacnejší.
Odpovedať
@mirek8777 Porfix sa vyrába len na Slovensku. Pórobetón z Čiech má iný obsah škodlivín. Pórobetóny sú svinstvo. Skús stavať z tehly, niektoré sú zdravé. Tehla môže byť rovnako lacná ako porobetón, orientačne 70 eur/m3. Ak máš lacnejšie teplo, napríklad kúriš plynom, použi širokú tehlu aby si ju nemusel zatepľovať. Široká tehla a vyjde lacnejšie ako úzka so zateplením, lebo nosné steny stačia len obvodové, a strecha môže byť z priehradových nosníkov ktoré spravíš svojpomocne.
Odpovedať
@polystyren Prepacte, ale pisete sem ako laik, alebo odbornik? Ak ako odbornik, tak by ste mali zverejnit meno vasej firmy, nech ludia vedia, komu sa maju vyhnut.. V jednom prispevku napisat tolko nicim nepodlozenych uvah je uzasny vykon. - Porobetony su svinstvo? Zaujimave, ze cele desiatky rokov ziju ludia v domoch zo stareho porfixu a ziju dodnes a to je dnesny porfix vyrabany s vyrazne upravenou recepturou. Co je na ytongu a solbete svinstvo? - Povazujete kurenie plynom za lacne teplo? Mozno tak najpohodlnejsie, ale o lacnom teple najma v nezateplenom dome sa neda suhlasit. - Hrube murivo je lacnejsie ako tenke so zateplenim? V ziadnom pripade! A z pohladu investicie na niekolko desiatok rokov by bol rozdiel priepastny. - Nosne steny stacia len obvodove? Ja som myslel, ze to zavisi od statiky konkretneho projektu domu.. - Priehradove nosniky svojpomocne? No bez realizacneho projektu a aspon so zakladnymi skusenostami by som nedoporucoval takmer nikomu sa do toho len tak pustat.
Odpovedať
@stowasser Zrejme vieš všetko lepšie ako ja, preto nemá zmysel ti radiť.:-D
Odpovedať
Internet je nekonecny a pretlak informacii sposobuje problem ich spravne filtrovat. Napomahaju vsak k tomu rozumne argumenty a tie som v tvojom prispevku postradal. Vies racionalne potvrdit aspon jednu z tebou spominanych veci?
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren mal by ste obmedziť svoje príspevky na veci, ktotým rozumiete
Odpovedať
@stowasser Skôr si myslím že na internete je veľa klamstiev a neznalému pripadajú ako informácie. Stále nevidím dôvod aby som ti niečo vysvetľoval, tváriš sa že to všetko vieš. @jan45 Povyšovaním sa nad iných nič nedosiahneš.
Odpovedať
@polystyren modrastrecha.sk je diskusne forum. Ak mas zasadne informacie, ktore mozu pomoct uzivatelom tohto fora, tak ich zverejni, v opacnom pripade maju tvoje konstatovania nulovu vypovednu hodnotu. A ak nevidis dovod, aby si niekomu nieco vysvetloval, tak by si skor mal zvazit dalsie prispievanie, rovnako ako osocovanie, myslim si, ze konkretne @jan45 tu fundovane poradil uz stovkam ludi a rozhodne nie povyseneckym sposobom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?