Porfix 300 + 150 zateplenie - skúsenosti
@lub_ica Presne nad týmto uvažujeme aj my, keď raz pôjdeme stavať
Porfix 300 a zateplenie 150.Tak sa Vám sem privtrem a budem sledovať rady.
6. feb 2019@lub_ica ake skusenosti konkretne
6. feb 2019@lub_ica my mame porfix 30cm +20cm biely eps -sokel 16cm tvrdeny eps, podlaha 2x8cm eps 150 , 50cm vata v strope -bungalov -120m2, mame plyn -kurime varime a ohrievame vodu -rocne plyn 380 e, voda -130e, elektrina 280 ...byvame 2 rok 2 osoby..co potrebujete vediet ...vlhkost sme mali 1 rok cez 60..teraz 30-40 ...mame rekuperaciu sentinel kinetic..
6. feb 2019- Sponzor fóra
@lub_ica ja som volil 250 Porfix + 250 EPS...
Projekt mám v albume6. feb 2019@lub_ica my mame biely porfix ktory sa vyraba z kremiciteho piesku (ten sivy sa vyraba z elektrarenskeho popolceka ..tusim uz na sk sa nevyraba len v ostrave) ale popravde 100% neviem co presne obsahuje biely porfix ..poniektory tvrdia ze aj poplcek...pre mna bola cena o 1000 e menej ako ytong ..a staval by som zase ak by bola cena co naj z porfixu..-nemali sme problem ci uz s rezanim popripade nebolo vela ks polamanych pri preprave ..
6. feb 2019@lub_ica ja som robil 250 + 250 foto v albume a zrejme by som do toho šiel zase. Cena výborná a žiadne polámané kusy na palete
6. feb 2019@lub_ica my sme z neho postavil bytovku.
A zateplujeme to 15cm grafitom.
To je nahoda.6. feb 2019@lub_ica ked sa bojis popolceka stavaj z bieleho
PORFIX vyrába dva varianty pórobetónu, popolčekový a pieskový. Popolčekový (šedý) produkt je vyrábaný na báze elektrárenského popolčeka. Tento produkt sa vyrába v našom novozískanom výrobnom závode v Ostrave. Pieskový produkt ( biely) je vyrábaný na báze kremičitého piesku a vyrába sa od minulého roku v Zemianskych Kostoľanoch na Slovensku a v Trutnove v Čechách.
https://www.porfix.sk/media/uploads/ke_stazeni/technicke_listy_2016_sk_web.pdf6. feb 2019@lub_ica porfix, ytong, termalica, solbet, biely, sivy, je to uplne jedno. Zo vsetkych je postavenych stovky domov/ bytovych domov. Vybrat podla ceny a na to dobre zateplenie. Bez obav.
7. feb 2019@slavoslav asi ano, ked to maju na stranke. Zas toto nie je moj problem, takze mi jedno ci budu vyrabt ruzovy alebo zeleny
7. feb 2019@lub_ica to ze praska je pravda aspon pri P2-480-ke, ale vraj je to koli nasatej vlhkosti aspon tak tvrdi porfix, vraj na statiku to vplyv nema... trhlinky cca 1mm siroke
tak snad maju pravdu
8. feb 2019- Sponzor fóra
@lub_ica vcera som bol vyplatit porfix 30 uvazujem o 20 zatepleni
8. feb 2019@lub_ica ani nad Porfixom neuvazuj!!! Kazdy druhy clovek, co byva v dome z Porfixu ma nabeh na umrtie po jednom roku byvania. Ale az od kolaudacie.
15 cm EPS?? Naco?? Staci 3-5 cm, len zrovnat steny, aby to pekne vyzeralo. Aj tak pocas toho kratkeho obdobia /rok od kolaudacie/, ktore stravis v tom dome zo skodliveho Porfixu, vela na kureni neminies...
/joke/8. feb 2019
Dobrý deň, prosím Vás, chceme stavať poschodový dom a uvažujeme, že použijeme ako stavebný materiál Porfix 300 + 150 zateplenie. Používal niekto na stavbu domu tiež porfix? Aké sú Vaše skúsenosti, rady? Ďakujem!!