Počet radov tvárnic - bungalov

Ahojte strechári, Bol by som rád ak by ste sa podelili s počtom radov tvárnic na bungalov. Koľko ste dávali a ako ste riešili veniec ? Ja mám v projekte udané tak že mám 10 radov tvárnic (zarovno okna) a nad oknom ide hneď veniec (výška 25 cm) Čiže výška od nuly je 2,75 cm po výšku venca. Od nuly po okno budú 4 rady tvárnic a výška okna bude 150 cm. Čiže 6 radov na výšku okna. Celkom 10 radov tvárnic. Preklady budem riešiť v rámci betónovania venca. Riešili ste niekto takto stavbu že ide veniec priamo nad oknom ? Strop budem mať drevený. Strecha bude väzníková, trámy a zospodu bude SDK. Vopred Vám Ďakujem za info :) Pekný deň S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
Dopln hrubku podlahovych vrstiev a hrubky izolacie v strope...
Odpovedať
ahoj, v pondelok som domuroval akuráť môj bungalov.. dával som 12 radov.. ako mi končí okno, tak mám preklad a nad prekladom bude veniec.. čiže veniec je akože 13ty. pozor na tepelné mosty ktoré môžu vzniknúť tým keď spraviš klasika betonové preklady (tréba to dobre zaizolovať!!)
Odpovedať
@stefanl Čauko, Ako ti potom vychádza výška stropu od podlahy ?
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko zalezi od izolantov v strope a v podlahe,nie id poctu tvarnic...(teda ano aj...)
Odpovedať
@kaspy od nuly po trámy to je 275 cm. Zateplenie podlahy bude 15-20 cm. A hore pôjde SDK strop, čiže len konštrukcia a SDK. a nad sadráč pôjde minerálna vlna zateplenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam 12 radov, okno-parapet na 4 a 1/2 radu, vyska okna 1500, na 12.rade veniec(13.rad). V podlahe 150mm polystyren+65mm poter, od venca nadol 200mm vaty, instalacnu medzeru 100mm a SDK spustim ca na 2600 vysku miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@elektro1992 Nula je podkladny beton?(doska)??? s 15cm+ cement poter 6,5 cm ( vodna podlahovka?, pripadne nizsi anhydrit ) ti vychadza po tramy 2535 mm. Norma na vysku miestnosti je tusim min 2500. Kam chces dat SDK strop?
Odpovedať
Profilova fotka
Teda este raz menej komplikovane, podla mojho odhadu na 10 radov (+11 rad veniec) postavis dom s 10cm polystyrenu v podlahe bez vodnej podlahovky a tak 30cm vaty v strope, pricom parozabrana bude medzi SDK a rostom.
Odpovedať
@elektro1992 13 radov + veniec. V podlahe 24 cm eps a v strope 60 cm vlny. 15 cm medzi parozabranou a sdk vzduchova medzera.
Odpovedať
@elektro1992 serus môj, prvú radu celu zaizolujem+poter (18EPS, 5-6 poter a pak dlažba/plavačka). Zatepľujem strop smerom do obytnej miestnosti z klieštin na 60cm vaty, + rekuperáčna rúra + profily na sadroš + sadroš atď.. vychádza mi rozmer miestnosti na: 2.40-2.50m na ten veniec ide ešte pomurnica 18cm + klieštiny, zateplenie pak odtiaľ. Podkrovie obytné nieje, čiže nebude ani zateplené ani nič.. len pochôdzne z 2cm dosiek na odkladanie haraburd..
Odpovedať
@kaspy a keď je menšie jak 2,5 tak čo? neskolauduje sa to čí? :D díík za info,
Odpovedať
@kaspy tak premýšľam aj ja. 10 radov, 11 rad bude kvázy veniec. 10 dám polystyrén do podlahy a plus poter. SDK spustím tak aby som mal výšku 2.5 m. Veľa bungalovov som tak videl ze ma 10 radov a hneď nad oknom veniec..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stefanl pardon,min. je 2400. V projekte ti to nemusi prejst cez SU. @elektro1992 ano, su to low-cost stavby, kde su mnozstvo materialu max.minimalizovane. (t.j. naklady na stavbu- nie cena hotovej stavby ;) ) Samozrejme plnia ucel a papierovo aj normy.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl STN 73 4301, Vyhlaska 532/2002 par.43 ods.5
Odpovedať
@kaspy dam to zrejme tak ako som. Hovoril. 10 radov a nad oknom bude hneď veniec. Obšalujem. Ešte som premýšľal či by tam neboli vhodné U profily. Co si o tom myslíš? Lepšie bude obšalovať aj pod okná a komplet veniec že?
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna sa nedaju pouzit U profily bez podmurovky(aby na niecom nelezali). Ale to je jedno, tak ci tak sa k tomu musi vyjadrit statik, ten rozhodne na zaklade strechy atd. ako ma vyzerat veniec. To nie je na tvojom rozhodnuti... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ti este mozem napisat moj nazor, pouzi aspon 11 radov. Neskor ocenis. (Snazis sa zbytocne usetrit 0,5% ceny stavby)
Odpovedať
@elektro1992 10 radov + veniec je maaaalo. Daj viac. Nieje to vela €, ani roboty. Neskor budes rad, ze si dal viac, budes sa mat kam hybat s izolaciou. Kamaratovi idem robit elektrinu a bol som u neho na stavbe vrtat krabice a znacit drazky - drazkovat si bude sam - a jaksik dal tiez 10 radov tvarnic + veniec a hore nema plac na viac vlny ako 20 cm, ak chce mat normalnu svetlu vysku 2,65m...
Odpovedať
@kaspy chápem ťa. Nebude potom zbytočne vysoký strop? Od základovej dosky to pri 11 radoch plus veniec vychádza 3 metre. Zateplenie podlahy tam na 15 s poterov a SDK spustím 10 cm povedzme. To bude potom výška 275
Odpovedať
@megdesign vlnu dáš medzi trámy nie? Aký má strop drevený? A SDK potom?
Odpovedať
@kaspy zas 0,5 percenta to nie je :-D ... viac omietky, viac farby, viac eps na zeteplenie, viac lepidla a sietky, viac priestoru na vykurovanie atd. ono sa to nezda, ale narata sa to. Ale za mna urcite viac, ako potom banovat... tiez som oproti projektu jeden rad pridal, kvoli rozvodom reku a cosi viac eps do podlahy.
Odpovedať
@elektro1992 no das. :) Kolko ma vysku tram? :) Ano. Drevenny krov, klasicka stolica. Hore na tramoch ma nabite laty ako pochodznu povalu. Odspodku da medyi trami 15-20 cm, ked to natlaci, vaty a skoncil. Potom zacne penazenka. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@elektro1992 rob ako uznas za vhodne, ver mi, mylis sa. (Vata iba medzi tramy stacit nebude) Ako som uz pisal, domy sa take stavaju a ludia v nich byvaju. Navstiv projektanta, snad ta usmerni. Prajem vela zdaru
Odpovedať
@megdesign myslím si ze výška bude 20. Aspoň tak mi vraveli strechari.
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 u nas sa take domy stavaju za 70- 75k na kluc. Je to na chlp 0,5% :P No dobre 0,8... ;)
Odpovedať
@elektro1992 no a potom co? Kde das ostatnu vlnu? Ci nechas 20 cm v strope a hotovo? Ak chces mat hore pochodznu povalu, musis ist so zateplenim dole, co znamena viac "hluchych" radov... ;-)
Odpovedať
@megdesign vôbec neplánujem pochodznu povalu.
Odpovedať
@elektro1992 Daj 11 radov tehal, 12 daj veniec, 20 cm izolacie do stropu je totalne malo, v lete budes mat v dome nenormalne teplo a budes davat klimu a nie len jednu. Takto by si si spravil rezervu na stropnu izolaciu a nemusel by si sa obavat ci ti to vsetko vyjde. Okna nech zacnu od 4 radu, vyska okien na 6 radov. Preklady sprav betonove, zasaluj a zalievaj spolu s vencom a budes to mat spravene najlepsie ako sa da.
Odpovedať
@elektro1992 tak preco nedas rovnu strechu? Ci mas? Mas pivnice? Stromcek kam? Vianocne ozdoby? Atd.... Ak ides robit sedlo alebo valbu, nevyuzit povalu je chyba...
Odpovedať
@kaspy ratat urcite vies, tak rataj :) samozrejme, ze zalezi o kolko nakoniec narastie vyska miestnosti... ale staci 10 cm a uz mas vacsie naklady na vnutorne priecky, na obklady napr v kupelni, omietku, aj ten eps na zateplenie (ved si narataj obvod x to zvysenie...) pol percenta si mal 350 eciek a tolko to nie je ani zo srandy :-D A to nehovorim o dlhsich zavesoch a zaclonach, to su ine palky!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?