Pleseň v tehle - čo s tým?

ahojte mam otazku ohladne tehly ked som zacal murovat vsimol som si ze su niiektore plesnive. zmizne to po case? Ci to mam nejak z tade dostat?
Odpovedať
to nie je plesen, su zle vypalene a nezmizne to
Odpovedať
Ahaa a vadi to?
Odpovedať
No nejake male zmeny to bude mat urcite, asi v tom ze sa tym znizuje pravdepodobne pevnost materialu (ktora pri rodinnom dome nebude hrat vyznamnu rolu) a menia sa tepelnotechnicke parametre. Ci to bude mat vplyv na zivotnost alebo funkcnost povedat neviem. Kto je vyrobca ?
Odpovedať
Porotherm je to vnutorna nosna stena 25ka obvodova je 38cka a ta je v poriadku ale toto vyzera fakt jak plesen lebo doslo to zabalene a cely cas co to stalo na stavenisku sa to tam len parilo vo vlhkosti, a nemyslim ze je to zle vypalene tehly padali z furika po schodoch a ani nepraskla tak fakt neviem tato 25 je pevnejsia nez 38cka s tou stacilo tuknut a uz to puklo volakde
Odpovedať

Odpovedať
tak zdvihni telefon a zavolaj do wienerbergeru a povedia ti ze to neni plesen. Mozno ti povedia aj ze to je len vlastnost tehal aby sa ta zbavili, ale urcite to je zle vypalene. Z tehal sa pari z toho dovodu ze maju v sebe vlhkost z vyrobneho procesu ktora sa vyparuje a kedze su zabalene v igelite tak sa to tam zraza. Nastriekaj savom a vyskusaj (savo nici plesne) ;-) 250-ky maju hrubsie steny lebo sa pouzivaju na vnutorne nosne murivo a nevyuzivaju sa na tepelnoizolacne vlastnosti, teda nemusia mat vylahceny tvar. Preto ma 380-tka tenke steny a ma vyssi obsah vylahcujucich prisad, preto je krehka.
Odpovedať
@lolop13 to ti ktorý lobista poradil tehlu38 na vonkajšie múry?ten kto dá 25-ku+25 zateplenie to má lacnejšie a dobre zateplené, a postaví 2 také domy ako ty, nebudeš zatepľovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@lolop13 skus zakrabnut na tom mieste do tehly, ak je to len na povrchu s vypalenim to nic mat nebude.
Odpovedať
nam to urobila 25 vnutorna nosna ale 30 na obvodove to nerobi, plesen to nie je, skor sa vyzrazala voda po vypaleni ked boli uz zabalene
Odpovedať
Dostal som odpoved porothermu: tmavé plochy na pohľadových plochách tehál sú tzv. redukčné fľaky, ktoré vznikajú pri redukčnom výpale, ku ktorému dochádza pri nedostatočnom odťahu spalín z miest, kde je nedostatok priestoru pri výpale. Takýmito miestami bývajú najčastejšie plochy niektorých formátov tehál väčších rozmerov (napr. Porotherm 25), ktoré sa pri výpale dotýkajú.  Dôsledkom môže byť stmavnutie keramickej hmoty, resp.  sfarbenie tehliarskeho črepu do odtieňov svetlo- až tmavošedej, miestami až čiernej farby. Redukčné fľaky nezhoršujú deklarované parametre tehál.
Odpovedať
mne doslo presne to iste vyjadrenie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte a co taketo biele flaky? toto moze byt plesen? nemam moznost skontrolovat to osobne. Mali ste biele flaky_ lebo hore sa uvadzaju len tmave_? Ide o R kovu tehlu 25tku.. rok 2015 mi doviezli. Mam to dat zburat a vybrat tie tehly?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mukmak podarilo sa vám zistiť či to je pleseň? Ako ste problém riešili?
Odpovedať
Profilova fotka
To sa objavilo len tak z nicoho nic? Plesen sa zdrzuje na nejake svetovej strane alebo je roztrusena po celej stavbe?
Odpovedať
@miroslav33 Ahoj, tak nie je to plesen, je to ako pisu ludia vyzrazana voda, sol. ziadny problem.
Odpovedať
@jergusvav to bola taka uz tehla.. ten flak tam este je a vznikol pocas toho ako bola tehla pod ochrannou foliou. pravdepodobne vplyvom tepla a vhlka...
Odpovedať
Profilova fotka
@mukmak aha, vdaka za odpoved. Hned som mudrejsi :-D :-D 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?