Platí sa zvlášť za ostenie aj pri ťahaní múriva?

Je to štandardné že si majster vypýtal zvlášť cifru za ostenie pri lepení ytongu ak sme dohodnutý od m3? Ďakujem
Odpovedať
no, to závisí od toho ako ste sa dohodli pri stanovovaní ceny za vykonanú prácu, ale prax je bohužiať častokrát taká, že pre získanie zákazky "majstri " nevyčíslia všetky náklady. Česť výnimkám aby sme to negeneralizovali. Ale ako robil to ostenie (keď nepočítam spodnú výstuž a preklad), že potrebuje priplatiť?
Odpovedať
nam to tak spravili, boli sme dohodnuti ze cena komplet na m3 a zrazu po vykonani prace nam nauctoval, ostenia, zalozenie, preklady, a etse aj prenosenie 4 paliet ytongov asi , ktoré boli cca 2 mestre od platne.... navýšilo nam to cenu o 300e odvtedy neverime nikomu
Odpovedať
Treba sa poriadne dohodnut na cene! Mna nezaujima, ci berie vodar 15€ za umyvadlo, murar 30€ za kubik, alebo omietkar 7,50 za m2. Ja si podam ruku, ked povie komplet cifru. Ci si tam napocital aj dopravu vrtulnikom mi je uprimne jedno... Lebo 90% majstrov bude vzdy skusat nakoniec este za milion veci priplatky. A ludia daju! :-D
Odpovedať
U nas to bolo takto - dohodnuta cena za m3 pri obvodovych a nosnych a cena za m2 pri nenosnych prieckach. Ziadne ostenia, preklady a ine veci spoplatnene zvlast...V druhej faze, ked sa murovali nenosne priecky mali palety od pily cca 30metrov, prenosili asi 5 paliet a poprosili ma, ci im mozem pomoct (bolo priserne teplo a tych chalanov to naozaj velmi zdrziavalo a vycerpavalo). Pomohol som, neplatio som nic naviac, ale dobrovolne som im prihodil na pivko :-) Max. spokojnost a rychlost, tuto partiu mozem odporucit kedykolvek.
Odpovedať
Profilova fotka
dovolím sa vyjadrit k danej téme , ako vždy ta istá chyba u ludi. hovoril som to tu viackrát. dajte si vypracovať objektovú cenu a mate po probléme. kazdy pouziva fintu ze dá cenu ktorá vás zaujme aby získal zákazku. vy ako laik nerozumiete co všetko cena obnasa. to nie je len cena za kubik prace ale aj ine polozky. preto odporucam stale dohodnut sa na objektovej cene a mate pokoj. v tom pripade pokial si investor nevyziada prace naviac , nie je sposob ako cenu navýsit. ma s investorom mame vzdy objektovu cenu ktora je konečna . kazdý majster alebo firma vie čo to je objektova cena, len ludia sa daju vzdy nachytat na najmensiu cenu. pre istotu vysvetlim. objektova cena znamena , ze vsetko co je v projektovej dokumentacii je predmetom ceny, co zabudne / alebo z taktických dovodou nezahrnie do ceny / ma smolu. objektovou cenou sa zaviazal vykonat vsetky prace ktore zahrnaju vsetky nakladove položky nutne k ukončeniu diela. takze nema moznost cokolvek si navysovat / okrem prac naviac vyvolane investorom / , ziadne finty ako napr. doprava , odvoz a likvidacia odpadu , manipulacia s materialom , montaz lesenia , prenajom lesenia , ostenia / spalety / , este rohove listy . a ludia sa daju stale oklamat len najnisou cenou a potom sa cuduju. tolko moj nazor , hadam niekomu pomože a nebude dochadzat k takýmto situaciam. tak si ludia nechajte poradit .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?