Pata muriva

Na jar zvazujem stavat z tehly Porotherm...na niekolkych stavbach som videl ako na prvy rad zakladaju Profi T tehly (rebra vyplnene min. vlnou), pytali sa ma na to uz aj pri vypracovani cenovej ponuky na stavebninach, vraj to niektori ludia davaju aby odizolovali murivo od dosky (pre mna slabsi argument kedze tam budem davat 2 vrstvy glasbitu). Pata muriva bude zvonku zateplena 15-20cm eps, zvnutra bude cca 13cm podlahoveho eps. Aky je vas nazor?
Odpovedať
@janyke to je myslene ako tepelna izolacia, co s tym maju 2 vrstvy glasbitu?
Odpovedať
@janyke osobne ale nechapem celkom zmysel takejto "izolacie"... tepelny most robi prave ten crep tehly, naco je dobre priestor vyplnit izolantom? Ja mam preruseny tepelny most v pate muriva penosklom, ale po celej ploche... Ale ludia su schopni kupovat aj vacsie nezmysly...
Odpovedať
Zvyčajne počas výstavby ak naprší tak najmokrejšia je spodná tehla, no a v nej navlhnutá izolácia z minerálnej vlny ak to "ideálne pred zimou" uzavrieš zateplením bude plniť úlohu chladiva. Už vôbec neuvažuj o perlite. Mne to dal projektant tiež a nakoniec som nedal. Možno ak by Porotherm robil tehlu s EPS. Najlepší izolant je nehýbajúci sa vzduch v komôrkach tehly.
Odpovedať
@gashtaan Myslel som to tak, ze predsa priamy tepelny most nevznikne kedze budem murivo-crep izolovat od priameho kontaktu s betonom pomocou glasbitu (crep nebude natahovat chlad od betonu), zateplene to bude zvonku aj zvnutra pomocou EPS tak ci ma ta izolacia nejaky vacsi vyznam v tehle...?
Odpovedať
@janyke no este povedz, ze tehla bude predsa este na zakladacej malte, tak to uz duplom nebude tahat chlad od betonu. Tehla sice izoluje dobre len v jednom smere, ale vyplnat priestor medzi rebrami tehly izolantom je blbost... nenechaj zo seba tahat peniaze, ak mas dobre zatepleny sokel, neoplati sa podla mna tu patu muriva nejako specialne riesit.
Odpovedať
@gashtaan Sokel ma XPSko hr. 100mm s λ = 0,035(W/mK), co je myslim postacujuce...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?