Otvor na zarubne - ako vypocitat?

Ako vypocitma velkost otvoru na zarubne pre vnutorne dvere v izbach ? Dvere budu 80cm kridlo - k tomu masiv zarubna X cm a kolko cm mi treba do sirky ratat s otvorom -druha vec aku vysku ? dvere maju na výsku 198 ??? + vrch zarubna nieco zoberie, nejaky 1 cm od podlahy dole - s tym ze este nemam presne vymeranu buducu vysku podlahy, viem kolko ma byt ale nieje to presne vymerane ludmi co robia porery.. Ako to odhadnut ?
Odpovedať
Profilova fotka
šírka sa vynecháva o 10 cm viac, výška záleží od dodávateľa, zvyčajne je to 205 cm
Odpovedať
@pby tak idealne by bolo keby si uz teraz vedel, od akeho vyrobcu tam budes dvere davat...
Odpovedať
http://lmgtfy.com/?q=velkost+stavebne...
Odpovedať
Profilova fotka
Vyska staveb.otvoru 202, sirka +10cm
Odpovedať
tak dvere mam z obi ale zarubne budem robit na zakazku, dvere maju ked si dobre pamatam 197-8cm vysoke, najvacsi problem mi robi to ze nemam presne vymeranu podlahu (vysku) tzn aj ked teraz viem ze vynechat na vysku cca 202-205 ako udavate (samozrejme zarubnou sa bude dat trocha hybat hore dole) nemusim sa potom s poterom trafit.. Alebo si mam urcit vysku poteru ako su vchodove dvere na tom vyvysenom ytongu vo vyske cca 20cm ? na to este cca 2cm (dlazba s lepidlom) ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pby odporucam zaniest "nulu" do celeho domu , spravit si ciarocku napr +100 (tj vo vyske 1meter nad finalnou nulou).. je to nieco od coho som sa vela krat odrazil, (vyska zasuviek, vyska osadenia WC, odpad, dvere etc .. neviem si predstavit kopec rozhodnuti bez toho aby som mal vopred jasnu predstavu aku mam skladbu podlahy, a teda kde bude buduca "nula" ...
Odpovedať
Profilova fotka
Dvere výška 203 cm od nuly , šírka 80- ky + 8 cm .
Odpovedať
Profilova fotka
@pby hlavne zachovaj šírku +10 cm, zameraj až po dokončení poterov a zadaj do výroby, bez dverí sa dá v dome chvíľu žiť. Samozrejme, ty musíš poznať skladbu podlahy, akú hrúbku polystyrénu, kúrenie podlahové. Poterom to došteluješ, počítaj cca 6-7 cm. Odraz sa od vchodových dverí. Snáď už máš vybratú podlahovú krytinu. Dlažba, plávačka, drevo?
Odpovedať
+10cm na to urcite nezabudni, to je najdolezitejsie..
Odpovedať
OK a ak mam "vystupok" pod vchodovimi dverami na vysku cca 20cm a na druhej strane domu su fran okna, kde je tiez vystupok, musia byt uplne v rovnakej vyske a jedej a druhy kvoli spravnej vyske poteru na cele ploche alebo 1 cm hore dole nevadi ?
Odpovedať
este otazka - sirka pocitat o 10cm vaic ako buduce dvere ale hruba stena - holy ytong alebo omietnuta teda plus 1 a 1 cm hrubka omietky ?
Odpovedať
@pby hadam nechces omietat aj boky stavebneho otvoru...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan sa Ti povie....clovek mieni, zena meni!!! :-D
Odpovedať
@pby Už z toho robíš kvantovú fyziku. Vnútorné plochy otvoru dvier by si načo omietal? Požiadaj nejakého murára nech ti nastriela nivelačnú čiaru + 100cm a od tej budeš riešit všetko, prípadne si ju nanes sám so šlauchváhou.
Odpovedať
@bubulka722 tak ako ked urobim otovor z ytongu 90 na 80tky dvere a chlapi to natiahnu do omietky za pouzitia kovovych rohovnikov ktore pouzivaju vsade aj tam kde pojdu zarubne -ako vyskovu mierku (na hrubku a dokonalu zvyslost) v nieste ukoncenia priecky - tam kde bude zarubna - tak je jasne ze sa mi zmensi o 1 cm na jednej aj druhej strane otovre cize o tu omietku.. A tak ma to byt o 10cm v cistom alebo v hubom pred omietani ?
Odpovedať
@pby dokonca aj rohovniky tam chces buchnut... bravo! Dufam, ze pred osadenim zarubni cely ten stavebny otvor aj vymalujes.
Odpovedať
@pby Chlape, nemám slov! Teba mat doma, no zbohom.
Odpovedať
nie je to nahodou +10cm a +2cm dalsia rezerva? - ale odpoviem si sam, asi nie, inak by to bolo okotovane na 920mm a nie 900mm +2cm je len pri oknach? - vie niekto ? PS: namiesto osocovania a hrania si na Bohov by sme mohli na fore radit k veci a zrozumitelne ? nevidim ziadny dovod hrat sa na doleziteho anonyma, ktory ma potrebu smiat sa na otazkach amatera, hoci aj blbych - kazdy nejak zacinal a na take typu inteligentneho humoru su tu ine stranky/fora.. Schvalne by som vam odpovedal, naco by to omietal? no ved HYGIENA, zarubne, ak nie su hermeticky dokonale uzavrete, porobeton sa mu tam moze drolit/opadavat prirodzene a on to bude dychat.. sanca na take nieco je sice blizka k nule, no je NENULOVA. plus porobeton ma svoj charakteristicky zapach. a ten <1m2 (cca 2.9*0.3 ) omietky ho snad nezabije, ked to chce omietnut..
Odpovedať
@dusantt ved len v tejto teme mu bolo poradene x-krat, jasne, k veci a zrozumitelne. Ale musim uznat, ze tvoje postrehy o vysypani sa a smrdeni ytongu spoza zarubni to tu osviezili.
Odpovedať
@dusantt diky @gashtaan obrazok dole - nemam foto - takto som to videl na x stavbach proste aj na priecke kde bude zarubna to bolo ukoncene rohovnikom ktory sluzil ako vyska pre spravne potiahnutie omietky az ku krajom a tym ze je rohovnik tak vyriahnuty sa zmensuje aj otovr (logicky ) a kezde som sa nad tym pozastavil je jasne ze si to chcem vyjsnit..
Odpovedať
@pby Ty a tvoj kolega @dusantt len zbytocne spekulujete. Ten priestor medzi porobetonom a oblozkou sa bude ja tak vypenovat.. Ste vy experti riadni :-D
Odpovedať
@lubomird ako ja viem ze sa bude vypenovat ale ci ta medzera uz nie 10 ale len 8 cm bude stacit nakolko sa riesilo 10cm
Odpovedať
@pby proste otvor mas mat o 10cm sirsi ako svetla sirka zarubne... ci tam das 1cm omietky, ci 5cm hrube fosne z ebenoveho dreva, stale ti to bude len zuzovat ten otvor, takze logicky ho musis urobit sirsi. Aj tak nerozumiem, preco by sa k tomu otvoru tiez nemohol pouzit na udrzanie zvislosti a hrubky omietnik. Ci ty naozaj chces tu omietku tam dat kvoli tomu, aby ti ytong nesmrdel? Rohovnik sa da tiez zrezat a nemusi zasahovat do otvoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?