Oporny mur pod svahom -Dlzka 20 m vyska 1.5 m

Rad by som sa opytal ci je potrebne pri zakladoch oporneho muru cca 80 cm robit kos z armaturi ... do dt horizontalne a vertikalne je mi jasne ze ano ... a aky zaklad a hrubka muriva bude postacujuca 40 zaklad 30 dt ,mensi ? A staci rovny zaklad a vytiahnut hore dt alebo treba zakrocit do svahu ? Dakujem za rady
Odpovedať
Oporné múry som videl šikmé, akoby položené na svahu, vytvára to protisilu zosuvu pody
Odpovedať
Profilova fotka
@tslivovic Tu pomôže iba jedna rada, navštív statika. To ti majú radiť ľudia čo to ani nevideli o potrebnom vzdelaní ani nehovorým.
Odpovedať
@tslivovic pri takomto vysokom opornom múre treba už stavebné povolenie, statiku,projekt a všetko čo k tomu treba.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste poslať dáky rez najvyšším miestom OM. Pokiaľ OM nebude mať základ a bude ukotvený v zemine mohlo by sa to chápať ako úprava terénu bez zmeny odtokových pomerov. Je pravda, že najčastejšie úrady vyžadujú stavebné povolenie al mal som tento rok už jedno vyjadrenie stav. úradu, že nie je potrebná ani ohláška. Jednalo sa o zelený strmý svah v sklone 70° vysoký 3m .
Odpovedať
Ja som zase videl milion domov co ma zaklad a 5 -8 radov dt .... skusim sa zastavit a zazvonit opytat sa .... dakujem za teoriu :)
Odpovedať
@tslivovic urcite bude stacit 30dt, do kazdej pichnut roxorik a polozit nieco aj vodorovne, rovny zaklad tak ako pisete. Netreba to prehanat, max to niekoho prisype ale pri takej vyske polka tela zostane hore takze pohoda :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?