Oplatí sa zabezpečenie stavby alarmom?

Profilova fotka
ahojte...susedom vykradli stavbu..zobrali im naradie, nivelak, vrtacky atd. Manzel uvazuje o alarme. Staviame na konci obce, kde nikto nebyva, len je tam rozostavanych 10 domov. Mate skusenosti s alarmom? osvedcil sa Vam, pripadne, kolko E to vyjde??? dakujem.
Odpovedať
Ahoj, my sme ho montovali hned ako prvý, vyšlo nás to 1000 Eur, ale je to podľa toho koľko máš tých snímačov. Mne sa zatiaľ osvedčil, nemáme hlásenie na pult ochrany ale na mobil, zatiaľ sa nič nestalo, a dúfam že ani nestane,
Odpovedať
@anavila - nasmu susedovi jednej krasnej noci pekne odpilili vsetky radiatory a novy kotol, odmontovali baterie... takze najskor alarm, skor ako cokolvek do domu dam u nas nam ho zapojili hned s oknami, vsetko bolo nachystane vopred, len natahali kable
Odpovedať
Aj u nás dal majiteľ na novostavbu okná a do rána ich nemal. :-(
Odpovedať
Akurát minule sme sa s manželom rozprávali, že kam volať alebo koho, keď vám o pol noci začne zvoniť mobil, že alarm doma, lebo ešte tam nebývame. Neviem, či polícii, a či by to nebol platený výjazd, keby sa to náhodou len pokazilo alebo čo.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, u nas presne oproti sused uz byva niekolko rokov a ostatny asi tak 5-6 pozemkov dalej...okolo nas je sem-tam domcekov...co myslite... psy su na "ulici"... rozmyslame, ale zatial sme sa dako k nicomu nedokopali... elektriku len teraz tahame... neviem.
Odpovedať
Ahojte aj ja uvazujem nad alarmom. Dali mi cenu 1400e za vsetko. Okolo 7 snimacov a dve klavesnice na poschodie a prizemie. Je to vela??Dakuje pekne.. :-)
Odpovedať
@jon31 Ja mám tiež 7 snímačov, jednu klávesnicu a mňa to stálo rovnú tisícku. Eur + data karta do toho systému okolo 33Eur. (to je bez paušálu, jednorázový poplatok a platíte len to, ked hlási alarm), ešte čakáme na domontovanie akéhosi systému, aby som mohla dom odblokovať diaľkovo, keď prichádzame najskôr autom do garáže - to má byť okolo 150 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som videla na nete nejaku supravu bezdrotovu za 240eur, co vola na mobil a zapne sa alarm a da sa na dialku vypinat a zapinat mobilom. Takze tisicka sa mi zda vela. No nevyznam sa v tom. @trnavacka, vas to kolko vyslo? aku mate znacku?
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme davali alarm skoro do stavby, a ked ma niekto poistku, co uz skoro kazdy, tak to vam ani bez alarmu nepoistia......
Odpovedať
Mame alarm len koly poistovni. Nepoznam nikoho koho by alarm zachranil pred vykradnutim, posledny rok tu naokolo vykradli 7 susedov, jedni boli aj pripojeni na pult ochrany a nepomohlo ani to, za 20min od poplachu boli zlodeji prec. Co mi pomoze alarm ked som v praci alebo na dovolenke? NIC. Kym pridem domov je to v spicke aj polhodinu a z prace ma nepustia koly hulakajucemu alarmu a ani susedu neposlem do domu aby ju nejaky debo klepol po hlave popripade horsie.
Odpovedať
No nad týmto som sa aj ja zamýšľala, asi len tak kôli pocitu, že si urobila maximum pre to, aby ťa nevykradli
Odpovedať
Profilova fotka
My sme chceli dat alarm zarovno s oknami, ale e tu jeden problém - predpokladám, že to funguje na elektrinu a tú my na našej ulici ešte nemáme. :-( tiež som rátala s cca 1000 euro, ale videla som na MsU reklamu, kde firma ponukala alarm pre rodinný dom za 666 eur. Pár novostavieb u nás v poslednej dobe vykradli, ani jedni nemali alarm. O jedných viem, že sa o týždeň chceli sťahovať, tak im zmizli aj spotrebiče,... Kamaráta chceli vykradnúť, ale práve vďaka alarmu sa nič nestalo. Tuším mu len okno poškodili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenoc Ide to na elektrinu, ale má to tuším aj dáky záložný zdroj
Odpovedať
Profilova fotka
ono ked to huci a niekto uz na ulici, pripadne aj blizsie byva, tak to podla mna troooosku odradi... jedine, ze by bol chudacisko hluchy.... a baby my poistku mame, no alarm nie. :-S
Odpovedať
@anavila - znacku neviem, cena bola myslim okolo 25 tisic korun robil nam to policajt, ktory robi zabezpecovacie systemy pre policiu a takto robi bokovky zabezbecovacka ma vyhodu - aj ked odides z domu a nezapnes ju, zlodej to nevie, lebo snimac blika stale - ten sa nevypina nam to napr. on odporucal namontovat tak, aby uz za brankou bolo vidno, ze blika cervene svetielko - podla toho vyberal miesto za vchodovymi dverami (my tam mame dost siroky bocny svetlik aj nadsvetlik)
Odpovedať
sam osobe alarm neochrani - ze stihnem dobehnut, kym su tam zlodeji ale napr. kusok od nas je jedna vacsia firma, vzdy tam minimalne 3 auta parkuju no a ked sme skusmo spustili alarm, hned sa par ludi prislo pozriet, ze co sa deje
Odpovedať
@jon31 - preco 7 snimacov? kam vsade? napr. na poschodi nam povedali - staci jeden na chodbu, aj keby sa vlamali cez okno, cez chodbu musia prejst na prizemi do kazdej miestnosti, kde je okno dve klavesnice pozor potom na nocne zapinanie alarmu - ak sa zabudnes a zides dolu bez vypnutia, zacne to riadne hulakat takze my na noc horny nezapiname ta cena mi pride trosilinka navysena, ale mozno o 100 eur (podla toho odkial si)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, ale ceny, co udavate, sa mi zdaju prilis vysoke...kde pozeram na nete, tak cele zostavy sa pohybuju okolo 300eur, bezdrotove, GSM, centrala ktora ti zavola na mobil keby nieco , kde je teda hacik? dokonca Jablotron som nasla celu sustavu za 350eur aj s montazou
Odpovedať
Profilova fotka
anavila, myslim, ze montaz...
Odpovedať
Profilova fotka
my urcite montujeme spolu s oknami :-)
Odpovedať
my uz mame tiez napocitany myslim jablotron asi 1100eur...okna pridu montovat v pondelok, takze alarm s nimi :-)
Odpovedať
naháňate mi strach,sme posledný dom,všetci susedia už bývajú,dokonca suseda oproti je policajtka a spálňu má do ulice,na dom ideme namontovať aj vchodové dvere,ale vojsť sa dá aj cez malilinké okienko,cesta od poľa je ťažko prístupná a v dome nemáme schodisko,a všetky okná budú brutálne ťažké,ale aj tak neviem,,,,,
Odpovedať
my tiež dali namontovať alarm ešte predtým ako mi namontovali okná , cena 1100eur ..... odborne montované
Odpovedať
Profilova fotka
do kelu...my sa chceme o mesiac nastahovat...takze teraz davame dnu same hodnotne veci, kotol, spotrebice a pod..tolko penazi vyhodit za alarm, ktory nam treba tak na mesiac...lebo potom tam uz budeme byvat. Joj neviem co robit...aj ked viem, ze radsej sa poistit alarmom ako prist o ovela viac...joj ruky by som odrubala tym zlodejom...a je ich tu neurekom, dnes v noci vykradli vinoteku tu u nas v dedine a dokonca im nevadilo ze je to priamo v strede obce..svine !
Odpovedať
@anavila nemyslim si si ze je to investicia len na mesiac..to ze tam budete uz byvat neznamena ze tam budete stale :-) a skor ked niekam odides..tak myslim, ze budes minimalne kludnejsia...pretoze to potom uz budes mat vsetky hodnotne veci v dome :-)
Odpovedať
@trnavacka Ahoj so z Ke. Zda sa mi to dost. Je to neaky system spectra,zevraj dobry tak ja neviem.. :-(
Odpovedať
Mame Jablotron. Vyspecifikoval , kupil aj s dojednanim zlavy, namontoval ,nastavil a nakonfiguroval nam to syn. Problematiku si sam nastudoval resp. skonzultoval. Cely system pozostavajuci z centraly, klavesnice , hukacky, magnetickeho snimaca vo dverach, piatich pohybovych snimacov z toho troch kombinovanych na rozbitie okien, nas stal nieco viac ako 400 euro. Kabelaz sme uz mali dopredu premyslenu a pripravenu. A kedze tento system zvladol, dokaze prostrednictvom PC analyzovat udalosti, resp. chovanie sa systemu z jeho protokolov a zistit co sa dialo v case nasej nepritomnosti - vypadky siete, narusenia... Len namet pre tych co maju k IT blizsie.
Odpovedať
Myslím,že alarm nie je odveci,poslúži na dobu kým sa tam nebýva a aj potom,zvažujem to
Odpovedať
Profilova fotka
no to je to, @s_mart, ze my nechceme s kablami, ale bezkablovy...lebo az teraz to davame, tesne pred finishom
Odpovedať
Jablotron sa da namontovat aj bez kablov , je vsak o cosi drahsi .No usetrili ste na kabelazi . Co sa tyka SW konfiguracie systemu, bude to najskor podobne . Len treba dbat na to, aby vsetky komponenty mali funkcne napajanie ( z akumulatorov, resp.bateriek ).
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?