Okenný otvor.

Chcem na hodiť okná.Riešim však jednu otázku v súvislosti z okenným otvorom.Dať do otvoru zo všetkých strán 2cm polystiren .Videl som to u stavieb z tehál. Moja stavba je z Ytongu,Prosím ,aký to má význam.Ďakujem.
Odpovedať
@paradisefoot Podla ma by bol lepsi styrodur lebo je tvrdsi a sa s nim aj lepsie pracuje.
Odpovedať
@paradisefoot nic tam nedavaj. Kleber na lepsie prichytenie int. pasky a konec.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot A prečo nie vyplniť PUR penou? :-)
Odpovedať
niekde na nete som videl izotermy špaliet pri tomto riešení a nebolo to OK ťažko realizovateľné dodatočne, ale výborné pre elimináciu tep. mostov je, ak sa dá XPS zvonka len na šírku rámu, teda už nie do interiérovej špalety
Odpovedať
@paradisefoot a preco nie predsadena montaz okien? Ak sa teda bude este ten Ytong zateplovat.... Ten styrodur sa tam dava na ake-take odstranenie tepelneho mosta : ram okna vs. murivo....
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot A čo tak konzultovať túto vec s dodávateľom okien...? Apropo: stavebný dozor má na to aký názor?
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk tak tie izotermy aj s vysvetlenim preco to nebude OK by som si velmi rad pozrel :)
Odpovedať
@leonardom Názor stavebného dozoru: Nič tým nepokazíš.Chcel som si prečítať nejaké logické zdôvodnenia od diskutujúcich prečo sa tam ten polystiren ,či už XPS alebo EPS dáva.Pretože som si vypočul názory od murárov typu : Nevzniká tam tepelný most medzi oknom (rosenie) a murivom , pre dosiahnutie rovnej špalety u tehlového muriva,dávajú to všetci ,dávame to aj my.Možno u tehlového muriva to má význam . Ako som už spomenúl murivo je Ytong ,ešte dodám že neplánujem zateplovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot dovodom, je tepelny most ktory vznika pri vonkajsom zatepleni, kedze stena bude mat lepsie parametre ako ta cast okolo osadenia okna. Pri tehle je samozrejme vacsi, preto sa to standartne pouziva hlavne tam. Pri ytongu je mensi, ale je. Pri nezatplenej stene je situacia , este o nieco zlozitejsia. Kym cez stenu musi tepleny tok prejst hrubku povedzme 450mm (tensia ytonogova pravdepodobne nesplna pozadovane hodnoty), pri okne je to len hrubka ramu (pred ramom "ma" stena zboku vonkajsiu teplotu a za ramom vnutornu). Ak tam das ten XPS, zmensujes tento problem a znizujes moznost vlhnutia spalety.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot V žiadnom návode dodávateľov (montážnikov) okien nenájdeš doporučenie na obloženie ostení polystyrénom. Murárom to vyhovuje tam prilepiť, lebo je to rýchla robota - namiesto omietnutia. Tak, ako píše henry-sk, aj ja som našiel na nete porovnanie izoterm s XPS a bez (teraz to neviem nájsť). Bolo to v prospech montáže bez XPS. Keď to tam prilepíš zvnútra na ostenie, tak zabrániš prehrievaniu konštrukcie obvodovej steny zvnútra - a tým logicky posunieš chlad bližšie k vnútornému povrchu. Je možnosť, za určitých podmienok, že sa bude vytvárať kondenz pod tým XPS. Ak nechceš zateplovať, tak daj aspoň z vonkajšej strany na ostenie XPS, najlepšie až do hrúbky 2/3 okenného rámu. Samozrejmosťou je montáž na pásky (aspoň) alebo illbruck. Pozri môj fotoblog.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?