Odizolovanie päty muriva

Chcela by som vas poprosit o radu ako odizolovať patu muriva Porotherm profi 30 ked nechcem ako 1. rad použiť Ytong lambda. Pomoze vysypat do 1. radu tehly drvený polystyren ako pri Heluz tehlách? Inak zakladove pasy budu zateplene 20 cm a obv. mury 25 cm. dakujem
Odpovedať
1
2
Robí sa to aj perlitom
Odpovedať
@anansie Tak dajte ako prvú radu Ytong P4-500 30cm a nemusíš sa trápiť s perlitom.
Odpovedať
Profilova fotka
@anansie pokial zateplis zaklady ako pises, nepripisoval by som tomuto vacsi vyznam. Riesene s vysypanym perlitom vela neporiesi, stale tam bude tepelny most crepom tehly. A kombinovat porobeton a tehlu, tiez nie je to prave orechove. Ak ta niekto na toto nahovara, nech ti vycisli co ta uprava znamena v cislach.
Odpovedať
Ytong lambda som mala odporucany ale bojim sa jeho krehkosti a v neposlednom rade sme nechceli kombinovat material. Mame este info ze ak perlit nasiakne vodou v zime mi moze roztrhnut tehlu. Je to mozne?
Odpovedať
@blackomt myslela som ze len ytong lambda je vhodny. ten sa nam nepacil vzhladom na jeho krehkost
Odpovedať
@anansie my mame cely dom z YTONG lambda. Az take krehke to nie je. Mam pocit, ze porotherm je ovela krehkejsi. Ak teda obaja rovnako rozumieme pojmu krehky :-D. Porotherm sa lame a ked padne na beton, tak sa rozbije. Pri ytongu som hodil tehlu o beton a len sa trosku otlkla. Ale nerozbila sa. Ale k samotnej otazke sa vyjadrit neviem :), na nasej ulici sa stavia vela domov, ale nikto este nekombinoval. A ani nikto specialne neizoloval 1. rad pri porotherme.
Odpovedať
@joxe Dakujem:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anansie tehlu s vlhkym perlitom sice neroztrhne, ale mas tym zarobene na problemy a situaciu tym zhorsis na miesto zlepsenia. Jedine spravne riesenie tohoto problemu su dosky z penoskla pod prvou radou tehly, lenze kazdy co uvidi cenu padne na prdel a hlada nahradne riesenia. Ano na SK (a pravdepodobne len na SK v CZ) sa to casto robi s porobetonom. Ale povedzme si otvorene, su to rozne materialy s roznou tepelnou rotzanostou a hlavne porobeton ma uplne inu pevnost ako tehla. Ano, na tomto mieste obycajne pride arguent, ze domy s porobetonu stoja, to je pravda. Ale tvarnice porobetonu na sebe stoja celou plochou, tehla na porobetone nie. Stane sa nieco ? Pravdeopodobne nie. Ale ako som pisal, pri 20cm zatepleni zakladov to vidim ako zbytocnu komplikaciu. Ak to niekto navrhuje, musi byt schopny vycislit co tym ziskas, alebo stratis.
Odpovedať
miesto perlitu zasypat gulickami EPS co sa pouzivaju do betonu aleventualne drahsia varianta kupit drazsie tehly s eps/mneralnou vatou ako vypln na prvý rad ale podla mojho nazoru zbytocne predrazene alebo si kup pur penu aprvu radu vystriekaj diery purpenou
Odpovedať
@funtasta Ako je to s tým perlitom? Viem, že pri práci treba dávať rovnako pozor ako pri minerálnej vlne. Nemal by navlhnúť. Predpokladám, že v tehle dokáže vyschnúť, no naopak asi rovnako dokáže aj opäť navlhnúť? Je teda jeho použitie skôr chybou ako prínosom? Tie guličky EPS musí byť zábava sypať do porothermu. poznáte niekoho, kto to už vôbec robil?
Odpovedať
Profilova fotka
@anansie keby ste si to vypočítali zistíte, že sa s tým neoplatí zaoberať. Prázdne dutiny sú najlepšia izolácia.
Odpovedať
@jan45 janku janku skus sa priblizit k elektickej zasuvke v tehlovom dome...a skus ci fuci teply alebo studeny vzduch.ak teply tak si tam fenuj vlasy... :-) Prazdna dutina je akoze dobry izolant iba ak nema moznost k prudeniu. V rozsekanej dutinovej stene na to zabudnite
Odpovedať
Článok sa načítava...
veru veru, hlavne ked sa muruje na Dryfix alebo ked sa nepouzije celoplosne tenkovsrtve lepidlo ktore prekryje aj dutiny. Potom v dutinach tehal dochadza k prudeniu vzduchu po celej vyske steny a vyrazne to ovplyvnuje tepelnotechnicke vlastnosti muriva.
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr mozno tak pri domoch, ktore "netreba" zateplovat :)
Odpovedať
@majkoj je jedno ci to mas zateplene alebo nie, ten tepelny odpor steny klesne tak ci tak. Samozrejme ze pri zateplenej ten pokles nebude tak vyrazny ale bude tiez. Takto sa meraju deklarovane sucinitele tepelnej vodivosti tehloveho muriva v teplej komore. Ako vidis jedna sa o tehlu vyplnenu mineralnou vlnou a do loznych skar je umiestnena PE folia s PE tesniacimi paskymi po okrajoch. Folia zabrani prudeniu vzduchu medzi jednotlivymi vrstvami tehal, ktore by aj tak nebolo vyrazne kedze je vyplnena vlnou. Ale predsa vyrobcovia nahanaju desatiny a potom sa hrdia aku super tehlu maju. A v praxi na stavbe je taka hodnota nerealna. Aj pri zeteplenom murive bude ten tepelny odpor ovela nizsi ako vypocitana hodnota. Pretoze niektori projektanti pocitaju tepelny odpor s deklarovanymi lambdami a nie s navrhovymi. Potom cisla vychadzaju uplne niekde inde, ale neviem ci vobec vies aky je rozdiel medzi deklarovanou a navrhovou hodnotou, prudenim, salanim a vedenim kedze si na strojarine tepelnu techniku nemal.
Odpovedať
@majkoj "tehlu s vlhkym perlitom sice neroztrhne" No predstav si ze roztrhne 8-(
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr to nema nic perlitom :), trochu logiky to chce. Co traha tehly ?Lad ktory sa nema kam rozpinat. Ked su nasiaknute gulicky je medzi nimi priestor. Ked ale je ale mokra tehla, hlavne mikrodutiny v crepe, tu samozrejme roztrhne. pozri sem : http://jolly007.blog.cz/0904/opravdu-... , cudne ziaden perlit ze ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr a zaujimave je, ze podla vyrobcu ma najlepsie tepelnotechnicke vlastnosti (bez ake) prave tehla lepena tou penou o ktorej pises, ze je najhorsia :). Neviem skade si dosiel, ze som studoval strojarinu :). Ale ked si take eso, mozes nam tu predviest vypocet co to zateplenie prvej rady tehal prinesie, rad si to pozriem.
Odpovedať
@majkoj zda sa mi ze sme si raz pisali spravy, alebo si to niekde napisal ze si strojar. A silno pochybujem o tom ze si stavbar. No vyrobci toho nakecaju, ak si si este nevsimol, tak mi vysvetli preco je Dryfix v nemecku zakazany a u nas ho deru dopredu najviac ako sa len da ? Vypocet urobi program, treba to tam len zadat, no nemam potrebu niekomu nieco robit len tak z dlhej chvile. :-p A cudne je ze tehly nad prvym radom ktore neboli zasypane perlitom nerozrthlo, hmm ze ?
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr nie nikde som tebe ani nikom inemu nepisal, ze som strojar, lebo nie som :). A never kazdej hluposti co natara konkurencia :) http://meinziegelhaus.de/hp716/Ziegel... http://www.wienerberger.de/presse/pre... PS: pocul si, ze voda tecie smerom dole a zasadne sa (najvacsie mnozstvo) zhromazdi v prvom rade tehal ? :-D
Odpovedať
@majkoj V tom pripade sorry za strojara, mozno som ta urazil nechcel som. Tak si skus pohladat este viac informacii a nie co ti prve vyhodi ujo google :-D A poradim ti nemam to od ziadneho konkurencneho vyrobcu ;-) No len skoda ze stekajuca voda v tomto pripade nebola hlavna pricina destrukcie :-p
Odpovedať
@majkoj dooooookonca sa to riesilo aj tu na modrej streche o com som ani nevedel http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl...
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr ja nemusim hladaj u uja googla ja v tom nemecku som pomerne casto :-D. Aka striekajuca voda ? Proste to stavbari ako obvykle nezakryly ked prsalo, z coho su asi tie vykvety v radoch nad tym ? , ja viem, ze sa o tom asi v tej brozurke co si fotil nepise:)
Odpovedať
@majkoj No tak sa opytaj kamaratov v nemecku. Stekajuca ty striekajuca :-D A ani to neni brozura ale odborny casopis ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr ved prave, ze som s nimi na tu temu diskutoval, jednemu to ponukli ked staval dom, len si vybral klasiku, pretoze to este nema historiu na to aby sa dalo povedat, ze to bude dlhodobo v poriadku.A ako vidis wienerberger to v Nemecku ponuka :), mozes im napisat, ze predavaju zakazany produkt :)
Odpovedať
@majkoj ja som sa ich na to pytal na conecu a tvarili sa ze o nicom nevedia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr nemecky wienererger bol na coneco? :-D Alebo slovensky wienerberger ti potvrdil, ze to maju v Nemecku zakazane ? :)
Odpovedať
@majkoj oooch odkedy chodi nemecky wienerberger na coneco ? Rozmyslas aj nad tym co pises ?
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr ja pisem, ze kolegovi to v nemecku ponukol nemecky wienerberger a ty odpovies " ja som sa ich na to pytal na conecu a tvarili sa ze o nicom nevedia" , mozno by si mal rozmyslat ty :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?