Oddelenie paty muriva Ytong 375

Viete mi poradiť čo dať ako prvý rad pod obvodové múry ktoré budú z Ytong lambda 375 ? Pôvodne tam malo ísť penosklo Foamglass F ale tam je šírka bloku penoskla 45cm takže by to muselo prečnievať do podlahy a tam bude EPS 20cm takže by tam bol schodík čo asi nie je dobré. Potom som pozeral že ideálne by tam malo byt Foamglass Perinsul ale tam je zas max šírka 365 čo je zas 1cm menšie ako ten ytong ... ďalšia možnosť novomur je max do 25cm takže zasa nič. Čo tam dať , alebo ako to spraviť ? Obvodové múry by som nechcel menej ako ten ytong 375 takže dať tensie murivo tadiaľ cesta nevedie. ďakujem za akékoľvek typy
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@armi24 aký účel má to penosklo? Ďalej pokračuje murivom a päta nemá iné podmienky ako zvyšok muriva. Dokonca v podlahe pokračuje izoláciou takže priame teplo sa ku nej ani nemá ako dostať. Skôr by som zvažoval použitie 375 muriva.
Odpovedať
Ytong lamda je úplně zbytečné jakkoliv oddělovat, nehledě na to, že pravděpodobně nestavíte PD.
Odpovedať
praveze by to malo byt pasivne, preto to tam bolo navrhnute, v podlahe je 20 eps, izolacia 22 vlna na ten ytong To penosklo ma riesit toto http://www.pasivnidomy.cz/detaily/obv...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chces mať pasív tak určite daj tenšiu tehlu 25 - 30cm a viac izolacie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 ak ides stavat pasivny dom ides na to dost neefektivne. Okrem toho ten problem vznika pri murivach, ktore maju v horizontalnom smere horsie vlastnosti, ako npr tehla.
Odpovedať
@armi24 ten schodik co ti bude precnievat nie je problem odrezat, ale podla mna aj perinsul by bol v pohode, 1cm hore-dole, aj tak mas ten mur zbytocne siroky. Na to, ze chces stavat PD na to ides dost zvlastne...
Odpovedať
@armi24 Ked chces uz tak setrit to potom ake hrube stany budes mat, 70cm? to budes ako na hrade. By som sa na to vykaslal, toto su podla mna zbytocne extremy.
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 samozrejme som chcel napisat vo vertikalnom smere :)
Odpovedať
@armi24 no ked posurfujes po ceskom nete zistis ze dost vela ludi co stavia PD z dovodu usetrenia ceny tam na prerusenie dava prave Ytong - a to maju ine obvodove mury!!! miesas hrusky s jablkami ... http://www.pasivnidomy.cz/detaily/obv... toto riesenie stoji cca 1500 eur na cely domcek ! , ten tepelny most nespravi stratu 1500 eur ani za "100" rokov ... takze ak nechces hodit "sviniam perly" neries toto takto ... uz to ze mas 375 mur zavana troska nestandardnym riesenim PD projektu .. ak si si to robil sam na kolene doma, ze si pridal hrubky izolacie , tak z toho PD nebude :(... ak ti tam architect/projektant odporuca dat penopsklo/novomur a podobne veci .. tak pravdepodobne ti vie povedat aj presne co tam mas dat a preco a ako... a netreba to tu riesit :) ale aby to neznelo tak hrubo ... fakt tam neries penosklo, daj tam ten ytong ... alebo ak ho este nemas kupeny , ako ti tu radia porozmyslaj nad tensim murivom :) a potom ries patu muriva :)
Odpovedať
@armi24 a má to být patrový, nebo přízemní dům? Sám jsem chtěl stavět PD, ale jelikož chci přízemní, tak prý na PD nedosáhnu a to mám plánováno 30cm EPS podlaha, 30cm EPS stěny a 50cm vaty ve stropě. Každopádně já jdu trochu jinou cestou, nosná zeď bude Heluz 17.5 Aku + EPS. Cenově to vychází velmi příznivě a tepelný odpor je taky v pohodě ;-) .
Odpovedať
@rabies bude to prizemny bungalov. Ytong 375+200 min.vlna , podlaha 200eps , strop ŽB 225 a na to dokopy 430 min.vlna co sa tyka sirky ytong 375 tak povedal mi architekt ze to moze byt kludne aj 300 ale ze menej by už nedaval pre statiku kedze budem mat ŽB strop.... inak vypocitali mi: tep. stratu 2,47 kw potrebu tepla na vykurovanie 2.789 kWh/rok Merná spotreba tepla na vykurovanie objektu je: 15 kWh/m2 čo by teda malo patriť do pasívu material som zatial nenakupil , tak som zvedavy na cenovy rozdiel 375 a 300
Odpovedať
Profilova fotka
Tie čísla sa mi zdajú veľmi nízke na vykurovanie máš použite TC? A akú máš plochu domu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mozno by bolo dobre hovorit o statike so statikom a nie s architektom. Jeho argument ohladom žb stropu a statiky je (bez urazky) smiesny. Z porobetonu 250 sa stavaju viacposchodove budovy. Ak vam naozaj projektant navrhol kombinaciu ytong 375 a na to 200vlnu, tak by som ho okamzite vymenil, lebo je to predrazene neefektivne riesenie. Okrem toho k tomu proporcionalne vobec nesedi davat 200mm izolaciu podlahy, ved pod zakladovou doskou mate uplne inu teplotu, ako vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 mame poschodovy dom z ytongu 300, medzi poschodiami je zb doska,strop na 2 NP je systemovy ytong ekonom. Navrhol to architekt,statik preratal a schvalil. Myslis ze na prizemny dom je potrebne davat hrubku 375?
Odpovedať
@ stif0 ano na vykurovanie bude TC voda-voda+solar
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 tu celu kombinaciu si chcel ty, ci to vymyslel projektant ? To cele je totiz navod ako minut zbytocne kopu penazi (kombinacia 375 + vata, TC). A celkom spontanne, pocitovo by som tym 15kWh/m2/rok pri tych podmienkach co si napisal neveril, jedine ak by sa jednalo o potrebu energie nie tepla. Bungalov je totiz specificky tym, ze ma velke straty podlahou a hlavne strechou a tam mas na PD slabu izolaciu.
Odpovedať
plocha domu je 180 m2 + 42 m2 terasa... v podstate to bolo povodne Laguna 30N len sa to cele zvacsovalo :-D Co sa tyka toho ytongu lambda 375 to pri zadavani projektu som ten ytong spomenul projektantovi kedze som v tom case o tom cital ze to ma "super" vlastnosti. Tiez som mu vtedy spomenul, že izolacia na to asi radšej vata ako EPS - velmi rozdiel som v tom nevidel - maximalne tak cenu v neprospech vaty ale vlastnostami sa mi ta vata zdala byt lepsia tak som tu vyssiu cenu neriesil. V tom case som velmi riesenia PD este nemal nastudovane. V podstate cely napad PD vzišiel z toho, že už keď je tam taky ytong a bude tam TC, solar, strop.chladenie a nevadi mi drahsia izolacia pripadne ten hrubsi ytong tak sme s projektantom došli k zaveru že by z toho kludne mohol byt PD a podľa toho potom navrhoval ďalšie veci. Napr. aj okna predsadene do izolacie atd.. S odstupom casu uz ked som videl ako sa cca stavaju PD som bol trocha na pochybach ci to naozaj z toho môjho zloženia bude PD ale keďže mi vyrátali tie hodnoty tak som bol v tom že je to teda asi ok.
Odpovedať
@armi24 tak sa mi zda, ze si si proste dal natlacit kopec kalerabov do hlavy... hruby ytong a vlna ako izolacia, pretoze to je vraj super a "zda sa ti" to lepsie, tak vyhodis kopec penazi zbytocne. A predsadena montaz okien na 375 ytongu? Vonku 10cm parapet, vnutri pod kazdym oknom 40cm... to bude divne vyzerat.
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 no prva vec, ak postavis naozaj PD je ti TC zbytocne, pretoze sa ti investicia do neho proste nevrati. Vata ma dve lepsie vlastnosti ako EPS. To je zvukova izolacia a paropriepustnost. Paropriestupnost ma vyznam jedine na starych stavbach kde je problem s vlhkostou, v novostavbe specialne v PD kde je zarucene rekuperacia (bez nej PD na 99 percent nedosiahnes) je absolutne bezvyznamna. Zvukova izolacia, podla podmienok, ale vacsinou tiez nie je podstatna. Zato vata ma oproti sedemu EPS podstatne horsie tepelnoizolacne vlastnosti. A to plati aj pre ten ytong. Je zbytocne pouzivat tu lambdu a uz vobec nie 375, pretoze, pri bungalove nebude problem statiky ani s 300. Tie vlastnosti co tym stratis, nahradis lacnejsie EPS. Skus si spocitat ceny a parametre pre 375lambdu a 20 vaty a 300 bezny ytong + 200 sedy EPS. Dalsia vec je pri 180m2 je 40cm vaty v streche pre PD proste malo. Nemam ti to ako dokazat, ale pocital som moj dom a a ten tvoj udaj s 15 sa mi proste nepozdava. Tym ale nechcem povedat, ze nemoze sediet :)
Odpovedať
@armi24 taky si myslím, že to při těchto podmínkách to PD být nemůže ani omylem. Jinak sám sem byl vždy odpůrce cihly a minulý dům byl z ytongu 37,5cm + 15cm EPS. Dneska už se na to dívám jinak a tu cihlu sem vzal na milost :-) . Když už chceš stavět z ytongu, tak dej P4-500 25cm + 25cm EPS a máš podle mě fajn skladbu. Jak cenou, tak parametry ;-) .
Odpovedať
@gashtaan vidis to, ten parapet ma ani nenapadol :-S @majkoj s odstupom casu som uz tiez pozeral po sedom EPS, v podstate aj po ytongu 300 co mi potvrdili tiez ze zo statickeho hladiska je to stale v poriadku... otazka znie ci to nieje problem ked uz mam stav.povolenie postavit ten dom z niecoho uplne inak zlozeneho ako je v projekte? Podla teba aka by bola od tej mojej lepšia kombinacia mur+zateplenie ktore by som mohol nahradit tym co tam bolo naprojektovane ? Predpokladam ze sa tam treba drzat nejakej celkovej hrubky steny co uz je v projekte len to treba inak skombinovat z inych materialov / ine hrubky ? Moc sa do toho nevyznam co sa moze menit - len viem ze vacsinu musi udobrit statik
Odpovedať
zacinam az na jar tak dovtedy mozem vymyslat :-) aj ked je pravda ze uz som sa celkom stotoznil s tym ako to bolo navrhnute, ale tak ked sa to da lepsie v ramci moznosti tak preco nie
Odpovedať
Profilova fotka
@armi24 takto z hladiska stavebneho povolenia na to aj tak nikto nepride, ale stavat projekt kde nebudu sediet rozmery v papieroch a samozrejme veniec bude iny to bude o drzku.
Odpovedať
@majkoj nepocul som o tom, ze by niekto premeriaval vnutorne rozmery, vonkajsie ano. Ak by teda zmenil material na P4-500 hr.250 a na to 250mm eps, tak odhadom usetri tretinu nakladov a ako bonus ziska 7,5 cm v kazdej izbe :)
Odpovedať
@armi24 ahoj, zmena hrubky muriva v projekte na 30cm sa prederala aj tu: http://www.ostavbe.sk/zmena-projektu-... prejdi si to a zistis, ze zmena hrubky obvodoveho muriva nie je az taky "big deal". A tak ako tu pisu vyssie, zober radsej tensi, pevnejsi/hustejsi porobeton, nejaku P2/P4-500 a este usetris peniaze na material/pracu a navyse ziskas nejaky ten priestor :-N. To len tehliarska(porobetonova) lobby nam natiskava material v obiemoch, ze by to stacilo aj na dva domy ]-( ...a dezorientovany investor z toho postavi jeden :-o.
Odpovedať
dostal som info od statika ze vzhladom na rozpon ktory mam vo velkej prepojenej obyvacko kuchyno jedalni mozem dat 30cm ytong ale musi byt aspon P4, takze je to realne :)
Odpovedať
@armi24 To tam mas aky rozpon? Ides stavat hangar pre Jumbo?
Odpovedať
@armi24 to taky nevím, co má rozpon společného se šířkou zdi. Ta P4 by měla stačit i v té 25. A nebo pro jistotu P6-650.
Odpovedať
@danculd 11,95m dlzka a 6,1m sirka je rozmer tej jednej velkej miestnosti (kuchyna+jedalen+obyvacka) , asi tym ze tam budu dva otocene prievlaky a ZB strop tak to nieco musi aj uniest ..teda ja neviem ale asi to tak bude ked to statik tak povedal... P4-300 tam mozem dat tych 300 je ale najmenej
Odpovedať
pardon P4-500 300mm
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?