Obvodove mury - ytong zlozenie

Ahojte strechaci, kedze je trochu volno cez sviatky uvazujem stale nad skladbou muru 2 poschodoveho domu. povodny plan bol ytong lambda 450 + ,,prekrytie spar´´, multipor ale alebo tensie obmurovky, alebo prieckove tvarnice, v ziadnom pripade nechceme davat polystyren alebo vatu, jedine nieco typu multipor. Co by ste navrhovali? Dakujem a prajem prijemne sviatky.
Odpovedať
1
2
Velmi drahe riesenie, obvodove mury sa daju stavat ovela efektivnejsie. Ak ste naozaj vylucili vatu a eps a ste ochotny ist do drahsieho multiporu, tak potom aspon zmente hrubku tvarnic, skuste napriklad hrubku 250, typ P4-500, a na to multipor 200.
Odpovedať
Aj na 2-poschodový dom (6m výšky) je najideálnejšie zloženie čo najtenšia stena (250-300mm) a primerane izolácie k tomu. Ale keď budete kúriť "lacným palivom", kľudne aj tak ako píšete...
Odpovedať
bistleice - co je zle na EPS,alebo na vate ze ste ju vylucili?
Odpovedať
nehovorim ze je nieco zle, ale tak sme sa rozhodli, mame teraz zatepleny dom, ale rozhodli sme sa takemu zatepleniu vyhnut, nechcem rozoberat preco, lebo by sa tu urcite zvrhla nekonecna diskusia :-) Zatial Vam dakujem za nazory, skusim si to preratat a uvidime.
Odpovedať
no nech ratam ako ratam, ked som dal tensi ytong 300mm a na to multipor 150 cena tvarnic stupla o cca 3500€ oproti zlozeniu lambda 450 a multipor 50. kurenie bude drevom / solar podlahove kurenie
Odpovedať
@bistleice ja osobne by som lambdu uz nepouzil mam sice 300vku ale je to hrozny material radsej klasiku ytong viac ako 300 by som nedaval ...
Odpovedať
@bistleice Predpokladam ze mate zlu skusenost so zateplenim z dovodu vysokej vlhoksti v dome a tym padom roznych plesni... Teraz mate pocit, resp. ste presvedceny o tom, ze je to z dovodu ze dom "nedycha". Dom ale nema dychat cez steny ale cez okna = poriadne vetart. Teraz je "zima" , mate kopec casu... skuste si toho o zatepleni nastudovat viac, a neuberat sa len smerom - ziadne EPS,vlna...
Odpovedať
@bistleice a co to třeba p4-500 250mm + eps f+ 150mm? Parametry lepší, toho materiálu co nebudete muset tahat a zeď o 10 cm užší!
Odpovedať
@bistleice můžu se zeptat, proč jste proti zateplování eps? Díky
Odpovedať
ziadne plesne ani vlhkost nemame - a to mame v dome hromadu velkych akvarii, momentalne je spodna cast domu postavena z 45 cm palenej tehly, horna cast domu a pristavby z ytongu 300 a 375 + eps takze mame co porovnavat, videl som co sa deje z murivom aj kde je vata aj kde je eps po niekolkych rokoch, takze do toho nechcem ist a viac to tu rozoberat nechcem aby sa tato diskusia nezvrhla, a co sa tyka ytong 250 na 2 poschodovy dom je to naozaj malo, ked tak radsej do klasickej 375 a na prekrytie nieco ine.
Odpovedať
Mna by ozaj zaujimalo ze co si videl, ze co sa s tym murivom deje ked je vata alebo eps
Odpovedať
to uz je mimo temy, podobnych diskusii je te vnaozaj vela, kto chce dava eps, kto chce vatu, niekto neda nic, ja mam svoj ciel jasny ytong ale aspon dvojite prekrytie, nie je mojim cielom mat pasivny dom, ale aspon nikoenergeticky. cize hrubku murov mam predbezne v projekte 450, okna salamander blue evolution 3sklo, podlahove kurenie, solarny doohrev vody - celkove kurenie drevom / v priapde potreby peletky (uvidime casom)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bistleice myslim ze ste presvedceny co chcete a cakate len na to, kto Vam to priklepne aby bol pokoj na dusi ...ak viete co chcete neviem co riesite..
Odpovedať
viem co chcem, ale rad sa poradim ohladom skladby steny ale z ytongu. mozno uz niekto podobne rozhodovanie robil a ma s nim skusenosti, a rad poradi, nie je dolezity pokoj na dusi az tak ako dobre a kvalitne postaveny dom na cely zivot, a to viem co hovorim-resp.pisem, teraz sme si po niekolkorocnej tvrdej svojpomocnej drine dokoncili ten nas.
Odpovedať
@bistleice já si myslím, že asi bude hodně málo podobných staveb. Je to asi jako heluz family+. Za hoooodně moc peněz, nic moc muziky. Ale jestli jste už rozhodnutí, tak do toho jděte. Technicky je to ok.
Odpovedať
urcite dakujem vsetkym za rady aj nazory, vazim si Vas cas, urcite si pojdem este lambdu dobre preverit, a uvidime. urcite dam vediet ci uz na modrej streche alebo na blogu ako sme sa rozhodli a ako postupujeme. Prajem pekne a pokojne sviatky
Odpovedať
@bistleice A neodpovies mi, ze co si videl, ze co sa deje s murivom? Ked je vata, alebo eps?
Odpovedať
@bistleice Nakoniec sa aj tak budes rozhodovat podla ceny. Preto je dobre porovnat skladbu steny aj z toho pohladu, kolko zaplatis za jednu jednotku tepelneho odporu pri tej-ktorej skladbe: Lambda 300mm + multipor 150mm = R 6,86 1m2 = 65,15€ Cena za 1 jednotku tepelneho odporu (R) = 9,50 € Lambda 450mm + multipor 50mm = R 6,40 1m2 = 64,02 € Cena za 1 jednotku R = 10€ Rozdiel minimalny. (inac neviem ako si vypocital pri tej druhej skladbe o 3500 € viac) A co tak skladba Ytong p6-650 300 mm + 150mm EPS neo R=6,60 ale 1m2 =49,71€ Cena za 1 jednotku tepelneho odporu = 7,53 € co je o 25% menej penazi za tu istu muziku. (Udaje pre vypocet cerpane z akutalneho cennika Ytong a Polyform)
Odpovedať
@shark013 nechce EPS a tlacis mu ho???? |-|
Odpovedať
@bistleice To, ze je 250ka na poschodovy dom malo, mas od znameho, alebo je to podlozene statickym vypoctom? Porovnavat stary dom s hrubymi stenami z plnej tehly, pri ktorom je este nejaka pristavba, a novy dom z aktualnych materialov, je velmi obtiazne. PS Kupu Multiporu som riesil pred velmi vela rokmi, ked este ani Ytong nechyroval, ze niekedy bude v ich portfoliu, nakoniec som sa rozhodol pri stavbe poschodoveho domu pouzit 250ku ytong a 250ku eps. Pri tvojich kalkulaciach zabudas na dolezity fakt - pracnost. Eps-ko mozes lepit v rozmere 1x1m, Multipor mas male kusky.
Odpovedať
@stowasser EPS moze lepit aj 2x1m :-D
Odpovedať
@doors454 Netlacim, nech muruje i z betonu, mne to je jedno, ja naklady na kurenie v jeho dome platit nebudem... Len som chcel ukazat lacnejsiu verziu s tymi istymi statickymi a tepelnoizolacnymi parametrami.
Odpovedať
@shark013 ja mam steny z betonu, co sa do mna navazas? :)
Odpovedať
@shark013 tak som to este raz preratal (pouzil som ceny internet.stavebnin) YTONG LAMBDA 450 + 50 MULTIPOR lambda 1380ks * 5,43€ = 7493€ multipor 840ks * 2,46€ = 2066€ -------------------------SPOLU: 9559€ YTONG Ytong P2-400 PDK 375 + multipor 75 1380ks * 4,19€ = 5782€ 840 * 3,68€ = 3091€ -------------------------SPOLU: 8873€ YTONG Ytong P2-400 PDK 300 + multipor 150 (nie som si ale vobec isty ci mam naozaj dobru cenu za ks) 1380ks * 3,72€ = 5133€ 840 * 7,36 = 6182€ -------------------------SPOLU: 11315€
Odpovedať
Profilova fotka
my mame YTONG 450 a nebudeme zateplovat! ;-)
Odpovedať
@jinni gratulujeme! nech sa vam dobre kuri!
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ;-)
Odpovedať
urcite si treba spravit termoviziu a pochopite ze nie je na skodu zateplit, ale dolezite je rozhodnut sa ako.
Odpovedať
@bistleice Ahoj prosím ťa ja ichcem zateplova ťNEO EPS prípadne vatou a chcem ťa poprosiť o skúsenosti to čo si videl u takýchto domov ,čo vás odradilo od tohto zateplenia aby som nespravil rovnakú chybu.Veľmi mi tým pomôžeš pri rozhodovaní .Určite pomôžež aj ostatným tak si to nenechávaj pre seba a von s tým .Veď aj ty chceš info od druhých a sám sa nechceš podeliť o svoje skúsenosti či názory. Ďakujem za tvoj názor
Odpovedať
Profilova fotka
@bistleice nie je to jednoduche rozhodovanie. my sme nakoniec isli do 300 ytong a 20 sedy eps. co by som si na buduce ak budem stavat dal pozor su preklady a vence, prepojenie strechy nad terasou, prechod z garaze do domu. byvame uz treti mesiac, zatial nic neplesnivie. drzim palce. stavba, to je vesela skusenost :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?