Obvodová tehla

dobry den, viem za sa to tu uz xy krat rozoberalo, ale bol by som rad keby niekto vedel prispet jednoznacne....mame ponuky na tehly porotherm profi 30 a heluz family 30...cena vychadza v prospech porothermu cca o 1 300€...helz ma lepsi tepelny odpor co by do buducna mohlo usetrit naklady a peniaze sa vratia...co by ste volili vy? Planujem obvodove murivo 300mm + 20-25 cm zateplenie
Odpovedať
opravujem rozdiel je cca 1000€
Odpovedať
Profilova fotka
Tie tepelnoizolačné vlastnosti si merajú výrobcovia sami .Tak asi toľko si o tom myslím.Pokiaľ je rozdiel 1000€ tak jednoznačne lacnejšieho výrobcu.Už len to že budete zatepľovať min 20 cm hrubou izoláciou je dôvod nerozmýšľať nad tým.
Odpovedať
@reptile lacnejsiu tehlu a usetrene peniaze investovat do zateplenia..za 1000EUR navyse do EPS ziskas na tepelnom odpore viac ako je rozdiel v tepelnom odpore medzi porothermom a heluzom
Odpovedať
Podla tabulky R 2,11 vs. 3,78 (m².K/W) v prospech Heluz. http://www.tehly-tvarnice.eu/tehly/ta... Ak das 20-25cm zateplenie na obvodovy plast...vol Porotherm a usetrenych 1000€ investuj do zateplenia sokla,podlahy,stropu.
Odpovedať
@tomino9 Treba porovnať porovnateľné. Tých 3,78 platí pre Heluz vrátane 40mm termoomietky. Objektívnejšie by bolo porovnať čisté tehly porotherm 1,97 a heluz 3,22. rozdiel v R je 1,25, čo zodpovedá hrúbke eps 70 4,5cm, čo je 0,14 eura na tehlu. Ale ako písal antonmesaros hodnoty si stanovili výrobcovia sami.
Odpovedať
@remba A to je kde uvedene ze vratane 40mm termoomietky???
Odpovedať
@tomino9 http://www.e-tehla.sk/files/family30.pdf
Odpovedať
@reptile Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros nie nemeraju si to sami, musi to byt certifikovany skusobny ustav.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ale merajú.Treba chodiť po školeniach a počúvať.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @antonmesaros @reptile Ahojte. ja som staval z Termobriku 290 PD brúsenej. Tiež mi vŕta v hlave, či môžu byť tak veľké rozdiely v tepelnom odpore medzi jednotlivými výrobcami pri porovnateľných produktoch. Tam,kde kde spravia v priereze tehly veľa dutín a tenké rebrá to ešte viem pochopiť. Ale napríklad porotherm profi 30 má v priereze takisto 13 dutín presne ako môj termobrik 290PD, pričom R poroterm profi 30 je 1,8, R Termobrik 290PD je 2,7. T.z. rozdiel takmer 1R. Keď som dával projektovať kúrenie RD, boli mi vypočítané tepelné straty kde do programu bola dosadená hodnota R namiesto môjho termobriku spomínaný porotherm (projektantka totižto neverila mojej hodnote 2.7).
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc porotherm 30 profi nie je termoizolacna tehla a je to pri nej aj napisane, ze je robena na pevnost, heluz robi v tej hrubke aj specialne tehly. Tie rozdiely su napriklad v usporiadani dutin (kosostvorece, obdlznik) ako aj v poreznosti samotneho crepu (do hliny sa pridavaju npr piliny aby pri vypaleni sa utvorili pory). Cim lepsia TI tehla tym horsia nosnost a vacsia krehkost. @antonmesaros myslis tie skolenia kde ti vysvetlili ze porobeton a VPC je to iste ? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
co sa tyka pezinka tak kvalitou byvali najhorsie co som pocul...naviac sa suska ze pravdepodobne koncia...tak mi povedal predajca..mozno je to len kacica
Odpovedať
Profilova fotka
@reptile to vies, nevyslo im to so skladkou odpadu tak teraz uz nemaju odkial tiect peniazky :)
Odpovedať
heluz dost klame s tymi udajmi. z toho co pisete by som isiel do porothermu, aj ked nechapem ako moze byt lacnejsi o 1000 eur porotherm, zvycajne tobyva naopak. momentalne najlepsia tehal cena/vykon je podla mna Ipelska, nasledovana porothermom. a da sa aj bez dokladu...viac v sukr.poste.
Odpovedať
@mio23 staval pasív a hneď na začiatku jeho profilu má porovnanie kto koľko vie o stavbe múrov, kto nečíta o tom nič ,len počúva predajcu kúpi si tehlu 44 cm a nezateplí vôbec, to je najdrahšia varianta a najmenej izoluje, kto číta viac dá múr 30 a izoláciu 15 a kto číta ešte viac dá 18cm múr a 25cm izoláciu toto je najlacnejšia varianta a izoluje najlepšie
Odpovedať
@duzu. Ja chcem dat 30+20, chcel som dat 20+25 ale vraj porobeton 20 horsie zvukovo izoluje
Odpovedať
@reptile určite by som brala tú lacnejšiu tehlu - usporených 1000 € mám ako príspevok na EPS alebo niečo iné (R nenaháňame murivom, ale izoláciou)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23... inac zo 44cm postavis dva domy.. staci ju rozrezat :-D Genialita slovenských vyrobcov a predajcov ktoru zavidia na zapade.. Nasi vam predaju jeden material - jednu hmotu z ktorej bezne moznu stat 2 domy :D
Odpovedať
@mio23 Milujem Tvoje argumenty, vždy ma usmejú... zo 44 tehly postavíš dva domy... x-)
Odpovedať
@danifedor Porobeton má lepšie zvukovoizolačné vlastnosti ako termo-tehla. Podľa meraní je Rw pre 30cm tehlu Heluz 39dB, ale napr. porfix p2-480 má 49db. Ytong (ťažší, nie lamba a tak podobne) má trochu horšie vlastnosti ako Porfix, ale stále lepšie ako termo-tehla.
Odpovedať
No ja chcem dat co najtensiu hrubku muriva ale zas aby bol v dome klud, myslim ze porobeton 30 cm je idealny hmm?
Odpovedať
Profilova fotka
@remba @danifedor A vibrolisovana betonova tvarnica ma tusim pri 20cm 52db ;-). A u mna v dome je to velmi citit ak pridu nejaky znamy co sa venutu murovaniu. Mam vraj neskutocne tichy dom oproti okoliu.
Odpovedať
@mio23 betón je bez debaty najlepší. Ja skrz zvuku budem dávať Porfix P4-580 30cm 52dB.
Odpovedať
Profilova fotka
O konci pezinskej tehelne je to iba kacica, Obmedzili vyrobu, na cas dokonca pozastavili lebo mali vela navyrabaneho. Tiez som cital o tej tehle vselico a nie je to tak uplne pravda. Viem pretoze sme z nej stavali aj my, z nebrusenej. 280tka je uplne v pohode z 5 pouzitych paliet sme nasli mozno 2 prasknute. 380 je troska krehsia a z 23 paliet sme mali 2 palety take ze boli v nej popraskane tehly ( nie je problem ich zreklamovat ), asi s nimi pri preprave tresli. Od znameho viem ze pridavaju do hliny piliny ktore ked sa vypalia tak to vraj zlepsuje tepelny odpor. Ich ceny su bezkonkurencne, podlezu Vam cenovu ponuku od kazdeho ineho vyrobcu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdy vyrobca bude svoju len chvalit :-D bolo by blbe si na....ierat do vlastného hniezda a pri dnesnej konkurencii a kupischopnosti budu jeden na druhého kydat ]-( takze kde a co si vyberies najlepsie podla svojej penazenky.My mame tiez od tych ,,kacicovych,,29 brusenu a 20cm polystyren a sme spokojny a hlavne treba dobre zrealizovat pracu inak mas uplne jedno co a od koho :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?