Obvodová stena bez vnútorných priečok - aké sú riziká?

Dobry den ide sa nam stavat drevodom v tvare pismena L. Kratsia s tych dvoch dlhych stien ma 15 m a po jej strane nie su ziadne priecky,,,,,,vsetky su na najdlhsej strane domu (20m) nebude to problem v pripade vetra a podobne?? Ze ta jedna strana nie je nicim istena???
Odpovedať
@sandra92 Nejdete stavat podla projektu ? Volna stena dlzky 15m je veru dost. Ale zalezi ako je to riesene v projekte...
Odpovedať
Ideme podla projektu ale s tym ze s manzelom sme si to upravili podla seba a dali jednu priecku ktora tam bola prec.......firma ktora nam to ide stavat povedala ze je to Ok ale priznam sa oni ani my sme vobec neriesili ci je ta priecka tam potrebna alebo nie....
Odpovedať
@sandra92 strechu mate aku ? Neda sa obratit na projektanta a spytat sa jeho ?
Odpovedať
Strechu mame sikmu takzvanu pultovu ktora smeruje smerom dole na tuto stenu bez priecok
Odpovedať
@sandra92 daj si to potvrdiť statikom (projektantom) aby si nebola v smútku pri riešení poistnej udalosti možno s tým aj nesúvisiacej. Teoreticky ak je dosť tuhý strop dá sa to preniesť do obvodových stieen, ale či tie unesú takú záťaž môžme len tipovať narozdiel od statika.
Odpovedať
Oki dakujem velmi pekne 🙂
Odpovedať
@sandra92 tu nenajdes fundovanu odpoved. Len domienky a dohady.Riesil som to iste.Nemusis mat strach, netreba ti tam priecky.V pohode to udrzi. Vystuzi sa to vencom.Pocas vystavby,kym dojde veniec som sa bal,aby to ezvalil vietor. Nestalo sa.Vsetko bolo pevne. Pozri si moj album, pochopis o com pisem. Dlzku steny bez priecok mam 18,5m.
Odpovedať
a to iste plati aj pri drevodome.Akonahle sa stena zatazi zjora a previeze krokvami so stenami uz nepohne nic.No mozno bager hej.
Odpovedať
@roxo99 zdravim, a tiež ste tam mali mat priečku a nedali ste..? Som laik, no ak raz v projekte je stena napr 10m dlha bez priečky a v inom 10m s priečkou.... možno tam na niečo len je... či?
Odpovedať
no priecka je tam snad na predelenie izieb. Ja mam murovanu stavbu, pri vystavbe obvodoveho muriva som priecky nerobil, len rovnu 18,5m dlhu stenu z Porfix 250.Priecky uz robim teraz dodatocne na predelenie izieb. A priecky tiez by nemali byt fixne spojene prevazovanim s obvodovym murivom.Ale na to su montazne navody od vyrobcov.
Odpovedať
Bola tam jedna priecka kedze islo o 5 izbovy bungalov. Nam ale staci 4 izbovy takze tu jednu izbu sme zrusili a tym padom bude stena bez priecky.
Odpovedať
@roxo99 jasne, tomu rozumiem. Aj vyjadreniu k vencu pri mur.stavbe rozumiem... no napriek tomu, ja osobne pri drevostavbe by som bol obozretnejsi.. ale to je len môj osobný názor a postoj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@brapene Mas pravdu, treba brat ohlad na to,ze je to drevostavba a ta nebude nikdy natolko dtabilna ako murovana stavba. Kazdopadne aj konstrukcia drevostavby po vystavani,ked sa obvod vystuzi krokvami a je to primerane kotvene do platne alebo zakladu, nevidim dovod aby stabilne to nebolo. Skor by som sa obaval len do casu,kym bude strecha. Aby to drzalo pohromade. Ale ako som si prezrel vystavbu drevodomov, tiez priecky riesia az dodatocne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?